آنتوریوم با شکوه

این گل را بیشتر به صورت شاخه بریده در گلفروشی‌ها دیده اید اما شاید ندانید که می‌توانید مانند یک گیاه خانگی در خانه نگهش دارید!

آنتوریوم با شکوه

این گل را بیشتر به صورت شاخه بریده در گلفروشی‌ها دیده اید اما شاید ندانید که می‌توانید مانند یک گیاه خانگی در خانه نگهش دارید!

 

2 نوع آنتوریوم در گلخانه‌ها یافت می‌شود که یکی از آنها به خاطر گل‌های زیبا و براقش و دیگری به خاطر شاخسار شگفت انگیزش پرورش داده می‌شود. اما آن آنتوریومی که شما بیشتر در گلفروشی‌ها می‌بینید، همان نوعی است که به خاطر جمجه چند رنگ و گل‌های میله‌ای زرد یا قرمزش پرورش داده می‌شود. بله! جالب است که بدانید قسمت رنگی و براقی که ما به عنوان گل آنتوریوم می‌شناسیم در واقع گل گیاه نیست و آن میله زرد وسط آن گل اصلی آنتوریوم است.

 

حواستان باشد که پرورش هیچ کدام از انواع آنتوریوم در خانه خیلی آسان نیست و گیاه نیاز به مراقبت و توجه دارد. پس اگر آدم گرفتاری هستید و وقت رسیدگی زیاد به گیاهان‌تان را ندارید، از خرید آنتوریوم صرف نظر کنید.

این گیاه بومی جنگل‌های بارانی مناطق استوایی مرکز و جنوب آمریکا است. بسیاری از انواع گیاهان آنتوریوم رونده هستند و در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کنند.

شرایط رشد

– نور

آنتوریوم به مکانی روشن با نور غیر مستقیم نیاز دارد. گیاه را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار ندهید، مگر در فصل زمستان. البته اگر گیاه را به تدریج به شرایط عادت دهید و کم کم به آن آفتاب مستقیم بدهید می‌تواند به شرایط نور مستقیم هم عادت کند.

– آبیاری

خاک گیاه را همواره مرطوب و نه خیس نگه دارید. قبل از آبیاری حتما سوراخ‌های زهکش گلدان را چک کنید تا مطمئن شوید آب اضافه از آن خارج خواهد شد.

– رطوبت

همانطور که گفتیم آنتوریوم بومی جنگل‌های بارانی مناطق استوایی است، از همین جا می‌توان فهمید که این گیاه، برای شاداب ماندن، تا چه اندازه به رطوبت نیاز دارد! برای تامین رطوبت گیاه، آنتوریوم را با آب بدون املاح و هم دمای محیط غبار پاشی کنید. اگر فرصت غبار پاشی روزانه را ندارید می‌تواند از زیر گلدانی حاوی سنگریزه استفاده کنید. . به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه‌ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه‌ها پوسیده می‌شوند و گیاه دچار خفگی می‌شود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز آنتوریوم‌تان تامین می‌شود.

گونه‌ برگ زینتی آنتوریوم، در صورت مرطوب بودن هوای اطرافش، ریشه‌های هوایی تولید می‌کند که این ریشه‌ها را می‌توانید داخل خاک کنید و به این ترتیب به استحکام گیاه کمک کنید.

– دما

این گیاه از دماهای پایین و هوای سرد خوشش نمی‌آید. گونه برگ زینتی آنتوریوم گرمای بیشتری نسبت به گونه گل زینتی نیاز دارد.

– خاک

برای کاشت آنتوریوم از مخلوط خاکی یا غیر خاکی غنی و سبکی استفاده کنید. اگر بعد از کاشت و آبیاری اولیه، به دلیل نشست خاک، ریشه‌ها از خاک بیرون آمدند، دوباره روی آنها خاک بریزید.

– کود دهی

در طول فصل رشد آنتوریوم از کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند استفاده کنید. همچنین می‌توانید در ابتدای بهار، گیاه را با استفاده از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند، تغذیه کنید. خوبی روش دوم این است که نیاز نیست مرتب به گیاه کود بدهید، این نوع کودها خود، گیاه را به تدریج تغذیه می‌کنند.

تکثیر

تکثیر آنتوریوم به 2 روش قابل انجام است. اول قلمه ساقه و دوم تقسیم بوته گیاه در هنگام تعویض گلدان گیاه.

با بزرگ شدن و رشد آنتوریوم‌تان، گیاه تمام گلدانش را پر می‌کند. در این هنگام می‌توانید گیاه را با احتیاط به دو یا چند بوته دیگر تقسیم کنید و هر بوته را در گلدانی کوچک با خاک تازه بکارید. بهتر است تقسیم بوته را در فصل بهار یا اوایل تابستان انجام دهید.

برای قلمه ساقه به دنبال شاخه‌هایی بکردید که خود ریشه هوایی دارند، در این صورت شانس گرفتن قلمه‌ها بیشتر می‌شود. آنها را به وسیله چاقویی تیز و تمیز ببرید و در گلدان کوچک دیگری بکارید.

تعویض گلدان

گلدان آنتوریوم‌تان را هر سال عوض کنید. البته گیاه از اندکی کوچک بودن گلدانش هم بدش نمی‌آید!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان