بدون شک یک علت عمده ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و فشار خون بالا، تغذیه نامناسب است. تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، سرخ شده و دودی از کودکی شکل می‌گیرد و ذائقه ما را می‌سازد تا جایی که تغییر ذائقه در دوره‌های بعدی زندگی مشکل‌ساز می‌شود. پس اگر بگوییم ریشه ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون از همان کودکی در رگ‌های ما جا خوش می‌کند، تعجب نکنید.

نتایج تحقیقات اخیر نشان داده است که افرادی که در رژیم غذایی خود میزان زیاد چربی‌ اشباع مصرف می‌کنند که به نوع چربی بد معروف است، در خطر افزیش سرطان ریه هستند. از شایعترین نوع این چربی‌ها در رژیم غذایی ایرانی‌ها می‌توان به کره، و گوشت قرمز اشاره کرد. در مقایسه با افرادی که در رژیم غذایی خود میزان بسیار کمی‌ چربی‌ اشباع می‌خورند، آنهایی که چربی‌ اشباع بیشتری مصرف کردند در حددو 14 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه بودند، این عدد برای خطر کشیدن سیگار و سایر دخانیات در حدود 15 درصد است.

اگرچه که اولین و مهمترین نکته در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نکشیدن سیگار و سایر دخانیات است، اما رژیم غذایی سالم می‌تواند اثر بسیار مهمی‌ داشته باشد. رژیم غذایی که در آن میزان آنتی اکسیدان با مصرف کافی سبزیجات و میوه‌ها بالا باشد و همینطور چربی‌های مفید به جای چربی‌های اشباع. مصرفی چربی‌ غیر اشباع مثل امگا 3 و امگا6 به همراه میوه و سبزی، میزان فراوانی مواد ضد سرطانی و آنتی اکسیدان را وارد بدن می‌کند که در نهایت خطر بروز انواع سرطان از جمله سرطان ریه را کاهش می‌دهند. نتایج مطالعات اخیر نشان داده است که کاهش مصرف چربی‌ اشباع و جایگیزین کردن آن با چربی مفید به ویژه در سیگاریها نیز بسیار اثر بخش بوده است، هم در پیشگیری از بیماریهای قلب و و عروق و هم سرطان ریه.

سازمان جهانی‌ سلامت و انجمن قلب آمریکا پیروی از رژیم مدیترانه را بسیار توصیه می‌کند. تاکید این رژیم در مصرف میزان بالا سبزیجات، میوه، روغن زیتون، ماهی‌ و کاهش مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز است. همینطور مصرف غلات و مواد غذایی با فیبر بالا بسیار اهمیت دارد.