آش انار یکی از آشهای سنتی شیراز است که در نیمه دوم سال خصوصا شب یلدا درست میشود. برای تهیه این آش خوش طعم و مزه میتوانید از دستورپخت زیر استفاده کنید و این آش ملس را در منزل تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم
سبزی آش ( تره، جعفری، گشنیز، نعنا) 1 کیلو
برنج 1 پیمانه
لپه نصف پیمانه
دانه انار 1/5 کیلو یا یک شیشه رب انار
پیاز داغ 1/2 پیمانه
پیاز خام 4 عدد
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
گلپر 1 قاشق غذاخوری
روغن 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل و نعنا خشک به میزان دلخواه
طرز تهیه
1- لپه را همراه با 2 عدد پیاز خام سرخ کنید و هنگامی که نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
2- 5 لیوان آب و کمی نمک و فلفل به لپه اضافه کنید و بگذارید تا لپه کمی بپزد.
3- برنج شسته شده را به لپه اضافه کنید و اجازه دهید برنج کاملا بپزد.
4- گوشت چرخ کرده را همراه با 2 پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط و به صورت کوفته ریزه درست کنید؛ کوفتهها را در روغن سرخ کنید.
5- سبزی شسته و خورد شده را به مایه آش اضافه کنید و اجازه دهید آهسته بجوشد تا آش جا بیفتد.
6- دانههای انار یا رب انار را داخل آش بریزید و در نهایت گلپر را اضافه کنید.
7- برای سرو کردن، آش را در ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با کمی دانه انار، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.