بیش از یک سال است که مدل استپ وی رنو ساندرو در بازار کشورمان نیز عرضه می شود، اما این محصول در اغلب کشورهای جهان جای خود را به نسل جدید استپ وی داده است که به تازگی تحت تست های فنی قرار گرفته است.
محصولات برند اقتصادی داچیا جزو ارزان ترین خودروهایی هستند که اروپایی ها می توانند با پرداخت مبالغ کم خریداری کنند.
رنو ساندرو استپ وی یکی از ساخته های کمپانی رومانیایی داچیا است که البته در برخی بازارها با نشان شرکت مادر یعنی رنو به فروش رسیده و قیمتی در حدود 10,500 یورو دارد.
نسل جدید رنو ساندرو استپ وی
اخیرا یکی از نشریات اسپانیایی که اصرار زیادی به ارزیابی تمام مدل های در دسترس در تست گوزن دارد، به سراغ نسل دوم و بروز رسانی شده رنو ساندرو استپ وی رفته و آن را تحت آزمایش قرار داده است.
این خودرو در تست های این نشریه چندان خوب ظاهر نشده و عملکرد نامطمئنی از خود به نمایش گذاشته است. رنو ساندرو استپ وی در سرعت 72 کیلومتر در ساعت هنگام تغییر مسیر ناگهانی کنترل خود را از دست داده و حتی برای چند لحظه چرخ های یک طرف آن تماس با سطح زمین را از دست می دهند.
نکته جالب توجه اینکه با بالاتر رفتن سرعت به 75 کیلومتر در ساعت، عملکرد رنو ساندرو اندکی بهتر شده و پایدارتر از بار اول مسیر مارپیچ را پشت سر می گذارد. دلیل این امر شاید به شناخت بیشتر راننده تست نسبت به رفتارهای رنو ساندرو استپ وی مربوط باشد.
در سرعت 77 کیلومتر در ساعت نیز ساندرو استپ وی مطمئن تر از بار اول عمل می کند، هر چند باز هم این خودرو به سمت ناپایداری و عدم تعادل تمایل نشان می دهد.
به هر ترتیب رنو/داچیا ساندرو استپ وی به دلیل برخورد با مخروطی ها در این تست شکست خورده تلقی می شود. با این حساب در شرایط واقعی و در صورت تغییر مسیر ناگهانی با این خودرو، احتمال از دست رفتن کنترل و ورود به مسیر مخالف وجود دارد، روشن است که این اتفاق بسیار خطرناک بوده و در جاده های دو طرفه می تواند تصادف شاخ به شاخ را به دنبال داشته باشد.
ناپایداری ساندرو استپ وی در تست گوزن با ارتفاع زیاد و نرمی بیش از حد سیستم تعلیق آن رابطه ای مستقیم دارد. این مساله اگر چه سواری راحتی را هنگام رانندگی در مسیرهای ناهموار به ارمغان می آورد، اما از سوی دیگر باعث ناپایداری خودرو در پیچ ها و تغییر مسیرهای ناگهانی می شود.
ناگفته نماند به دلیل شباهت های فنی زیاد نسل اول و دوم ساندرو استپ وی، مدل موجود در ایران نیز کمابیش عملکرد مشابهی دارد، با این حساب اگر مالک این خودرو هستید، زیاد روی هندلینگ و پایداری آن حساب باز نکرده و همیشه در پیچ ها سرعت مطمئنه را رعایت کنید.
به خصوص آنکه نمونه اروپایی رنو ساندرو با توجه به قوانین قاره سبز به سیستم پایداری الکترونیکی (ESP) مجهز است که مسلما تاثیر زیادی در پشت سر گذاشتن این تست سخت ایفا می کند، اما نمونه های تولیدی رنو ساندرو در ایران از چنین تکنولوژی ای بی بهره است و از این رو احتمالا در تست گوزن یارای رسیدن به سرعت 70 کیلومتر در ساعت را نیز نداشته باشد.