انواع فرنی در دستهبندی دسرهای ایرانی قرار میگیرند. فرنی در نواحی مختلف ایران به شیوۀ خاص آن منطقه تهیه میشود، ولی اصول پخت آن تقریباً یکسان است. یکی از تفاوتهای فرنی در نوع آردی است که در پختش به کار برده میشود. در برخی فرنیها از آرد برنج و در برخی از آرد گندم یا نشاسته استفاده میشود. در آشپزخانه روزچین به طرز تهیۀ فرنی با آرد گندم و فرنی با نشاسته میپردازیم.
انواع فرنی علاوه بر اینکه یک دسر یا غذای خوب بهویژه برای ایام رمضان محسوب میشود، برای کودکان نیز غذای مناسبی است. البته برای نوزادانی که به سن فرنیخوردن رسیدهاند باید با مشورت کارشناس تغذیه از طعمدهندههایی مانند هل و گلاب استفاده کرد.
فرنی با آرد گندم
مواد لازم
- شیر: دو استکان
- آرد: هفت گرم (یک قاشق مرباخوری)
- شکر: یک قاشق مرباخوری
- آب: چهار استکان
- کره: 50 گرم
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- : کمی
طرز تهیه فرنی با آرد گندم
ابتدا شیر و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. آرد را در آب سرد بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملاً حل شود و گلوله نشود. حالا آن را به شیر و شکر اضافه کنید. هل سابیدهشده را نیز به مواد روی حرارت اضافه کنید و هم بزنید.
باید در طول مدت پخت، فرنی را هم بزنید تا ته نگیرد. کره را به فرنی اضافه کنید و هم بزنید. وقتی فرنی شما غلیظ شد، گلاب را اضافه کنید و کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید. فرنی را در ظرف دلخواه بریزید و در یخچال بگذارید تا کمی سرد شود. میتوانید روی فرنی را با غنچههای گل محمدی خشک یا پودر پسته تزئین کنید.
فرنی نشاسته
فرنی نشاسته یک دسر خوشمزه و یک غذای سبک و مناسب برای ایام رمضان است. با موادی دردسترس و بهسادگی یک دسر ایرانی خوشمزه تدارک ببینید.
مواد لازم برای فرنی نشاسته
- نشاسته: یک پیمانه
- آب سرد: یک پیمانه
- شیر: چهار پیمانه
- شکر: یکونیم پیمانه
- گلاب: نصف پیمانه
- مغز هل سابیده: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیۀ فرنی نشاسته
نشاسته را در یک پیمانه آب حل کنید. برای استفاده از نشاسته راه دیگری هم وجود دارد: نشاسته را در یک تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید. بعد تنظیف را فشار دهید و شیرۀ آن را بگیرید تا مواد خارجی نشاسته گرفته شود.
نشاسته حلشده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی شعلۀ ملایم بگذارید و با قاشق چوبی هم بزنید تا گلوله نشود. بقیۀ شیر را کمکم با نشاسته مخلوط کنید و مداوم هم بزنید. در این مرحله شکر، گلاب و مغز هل سابیده را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی فرنی به اندازۀ لازم غلیظ شد آماده است. برای اینکه متوجه شوید غلظت فرنی کافی است با کفگیر روی فرنی خط بکشید اگر جایش ماند، فرنی آماد سرو است. فرنی را در کاسههای مناسب بریزید و رویش را با خلال پسته یا بادام و غنچه گل محمدی خشک تزئین کنید.
اگر دوست داشته باشید، میتوانید فرنی را دو قسمت کنید و به بخشی از آن کمی زعفران یا پودر کاکائو اضافه کنید تا فرنی چند رنگ داشته باشید.
نوش جان!🌺