بهوقت شام (ابراهیم حاتمی کیا): اغراق نیست اگر حاتمی کیا را بزرگترین و پرافتخارترین فیلمساز حاضر در این دوره از جشنواره فجر بدانیم. خالق فیلمهای موفقی چون «بوی پیراهن یوسف»، «از کرخه تا راین» و «آژانس شیشهای»، در آخرین حضورش درسی و چهارمین جشنواره فجر، با فیلم «بادیگارد» بسیار موفق بود. آخرین ساخته حاتمی کیا، «بهوقت شام» درباره جنایات گروهای تکفیری و داعش در سوریه و لبنان هست و گروهی از مطرحترین بازیگران این کشورها در این فیلم به نقشآفرینی میپردازند. حاتمی کیا که ژانر جنگ را خیلی خوب میشناسد میتواند یکی از مهمترین گزینههای سیمرغ کارگردانی امسال باشد. این اکشن پرهزینه، با هادی حجازی فر و بابک حمیدیان به روی پرده میآید. حجازی فر، ستارهای که در «ایستاده در غبار» کشف شد و سال گذشته هم نامزد دریافت سیمرغ بود میتواند امسال این جایزه رو برای نقش اول تصاحب کند. از همکاری حاتمی کیا و کارن همایونفر هم نباید گذشت که حتماً مثل همیشه تأثیرگذار و خوب از آب در آمده.
تنگه ابوقریب (بهرام توکلی): بهرام توکلی از اولین کارش، «پابرهنه در بهشت» نشان داد که باید جدیاش گرفت. توکلی بعد از ساخت چند درام سیاه و مدرن که همگی هم بسیار موفق بودند با «من دیهگو مارادونا هستم» نشان داد که میتواند یک طنز نیشدار جذاب هم بسازد. امسال اما توکلی با «تنگه ابوقریب» در ژانر دفاع مقدس به جشنواره میآید. فیلمی که به گفته هیئت انتخاب میتواند پدیده جشنواره امسال باشد و ژانر دفاع مقدس رو احیا کند. در جشنواره امسال چند فیلم دیگر هم در رابطه با جنگ ایران و عراق حضور دارند اما به نظر میرسد «تنگه ابوقریب» تنها فیلمی باشد که در وسط میدان جنگ میگذرد و بعد از مدتها تماشاگران را به میان رزمندهها میبرد. «تنگه ابوقریب» نام منطقهای در استان ایلام هست که دفاع گردان عمار در برابر عراق در آنجا صورت گرفته و داستان فیلم کاملاً بر اساس اتفاقات واقعی هست. بازیگران اصلی فیلم توکلی جواد عزتی و امیر جدیدی هستند که هردو میتوانند از گزینههای اصلی سیمرغ باشند. همچنین «تنگه ابوقریب» ازآنجاییکه از ذهن یک فیلمساز بسیار حساس روی تصویر و جزئیاتش میآید نباید احتمال کسب سیمرغ فیلمبرداری و طراحی صحنه و لباس را در این فیلم نادیده گرفت.کامیون (کامبوزیا پرتوی): کامبوزیا پرتوی، فیلمساز باسابقه، امسال با فیلم «کامیون» در جشنواره فجر حضور خواهد داشت. فیلمی که به نظر میرسد شبیه یکی از بهترین آثار متأخر این فیلمساز یعنی «کافه ترانزیت» باشد. داستان این فیلم هم در نواحی مرزی ایران و این بار در نزدیکی کردستان عراق میگذرد. آخرین حضور پرتوی در جشنواره فجر مربوط با سال گذشته و نگارش فیلمنامه موفق «فراری» است. پرتوی گرچه درزمینهٔ فیلمسازی کمکار و گزیده کار است اما در چند سال اخیر بهعنوان فیلمنامهنویس در پروژههای موفقی حضورداشته است. این فیلمساز که خالق آثاری چون «گلنار» و «گربه آوازهخوان» بوده با «کافه ترانزیت» در اکثر رشتهها نامزد شد و توانست سیمرغ بهترین فیلمنامه رو کسب کند. پیشبینی میشود که پرتوی با نگارش فیلمنامه «کامیون» یکی از گزینههای جدی سیمرغ بلورین باشد. سعید آقاخانی هم که در این فیلم در یک نقش جدی ظاهرشده میتواند موفقیت خودش را در فیلم «اروند» با «کامیون» کامل کند. حال و هوای فیلم و استادی پرتوی در پرداخت فیلمهایش، میتواند «کامیون» را به یکی از بهترین فیلمهای جشنواره تبدیل کند.مصادره (مهران احمدی): مهران احمدی در اولین تجربه فیلمسازیاش به سراغ یک فیلم کمدی رفته که امسال فقط «خجالت نکش» را بهعنوان رقیب خودش دارد. از احمدی که بیشتر بهعنوان ستاره فیلمهای کاهانی و بهبود سریال «پایتخت» شناخته میشود، انتظار میرود که کمدی را خوب بشناسد و قواعد خنداندن مخاطب رو بلد باشد و از آنجایی هم که در چند جشنواره اخیر، فیلم اولیهای خیلی موفق بودن، باید حواسمان به «مصادره» باشد. حضور رضا عطاران در کنار هومن سعیدی که هر دو از ستارههای موفق این روزهای سینمای ایران هستند از نکات جالب «مصادره» است. این فیلم که در لوکیشنهای مختلف و خارجی زیادی فیلمبرداری شده، یکی از شانسهای اصلی به دست آوردن آرای مردمی هست. گرچه غالباً جشنواره روی خوشی به فیلمهای کمدی نشان نمیدهد، اما نامزدی فرخ نژاد برای «گشت 2» میتواند نویدبخش آشتی هیئتداوران با این ژانر باشد و ممکن است که عطاران و سیدی هرکدامشان از شانسهای دریافت سیمرغ باشند.
همچنین بخوانید:
هر آنچه باید درباره سی و ششمین جشنواره فجر بدانید – قسمت اول
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.
Post Views:
16