یک جراح دهان، فک و صورت بر لزوم توجه به گسترش کیفی این رشته پزشکی تاکید کرد.
به گزارش به نقل از ایسنا، دکتر عطا قراجهای - جراح دهان، فک و صورت گفت: جراحی دهان و فک و صورت از رشتههای تخصصی دندانپزشکی است که متخصصین آن، به تشخیص و درمان بیماریها، ناهنجاریها، دفرمیتیها و آسیبهای این ناحیه میپردازند و در صورت نیاز جهت بازسازی نواقص به وجود آمده اقدام میکنند. طیف وسیع درمانهای موجود در این ناحیه سبب شده که شش زیرشاخه برای آن تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه جراحی تومورها، تراماها، اطفال، مفصل گیجگاهی فکی، بازسازیها و زیبایی از جمله این زیرشاخهها هستند، افزود: آنچه در کشور ما اهمیت این رشته و زیرشاخههای آن را بیشتر میکند، آمار بالای تصادفات رانندگی و آسیبهای سر و صورت در این تصادفات است.
این فلوشیپ جراحی سرطانهای سر و گردن ادامه داد: تعداد قابل توجه بیماران با تومورها و پاتولوژیهای مختلف در این ناحیه و اهمیت جراحی در سیر درمانی آنها از طرفی و پیچیدگی جراحیها و بازسازی نقایص ایجاد شده از طرف دیگر، اهمیت این شاخه از جراحی برای سیستم درمانی کشور را بیشتر آشکار میکند.
وی با بیان اینکه آنومالیهای جمجمه و فک و صورت و نوزادان متولد شده با شکاف لب و کام، گروه دیگر بیمارانی هستندکه تحت درمان در این شاخه از جراحی قرار میگیرند، افزود: افزایش تعداد پذیرش دستیار طی سالهای قبل که ناشی از نیاز رو به رشد جامعه به این رشته بوده، لزوم توجه بیشتر به بهبود کیفیت آموزش، پژوهش و درمان در این حوزه را به دنبال دارد که در کنگرههای سالانه بازتاب یافته و میتواند تعیین کننده نقشه راه سالهای بعد در این زمینه باشد.
قراجهای اظهار کرد: بر این باوریم که توجه هر چه بیشتر بر گسترش کیفی این تخصص و زیرشاخههای آن در قالب دورههای فلوشیپ، از ضروریترین نیازهای حال و آینده در سیستم آموزشی، درمانی و پژوهشی کشورمان در دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی است.