ماهان شبکه ایرانیان

مدیرعامل سازمان انتقال خون عنوان کرد؛

صرفه جویی ۱۷میلیون دلاری از تولید دارو با پلاسمای ایرانی

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، گفت: در حال حاضر رتبه اول اهدا کننده خون در بین کشورهای در حال توسعه را داریم

صرفه جویی 17میلیون دلاری از تولید دارو با پلاسمای ایرانی

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، گفت: در حال حاضر رتبه اول اهدا کننده خون در بین کشورهای در حال توسعه را داریم.

به گزارش به نقل از مهر، دکتر علی اکبر پورفتح‌اله در برنامه نبض شبکه خبر، اظهارداشت: سابقه انتقال خون در کشور طولانی است و ما ابتدا در سیستم ارتش و هلال احمر و بانک‌های خون خصوصی که جمع آوری خون را انجام می‌دادند شکل گرفت و در سال 52 انتقال خون ملی در کشور شکل گرفت.

وی ادامه داد: در حال حاضر 45 سال سابقه انتقال خون ملی داریم که این شبکه اهداکننده خون، ایران را به یکی از کشورهای بی‌نظیر تبدیل کرده است.

پورفتح اله افزود: از نظر شاخص‌ها در بین کشورهای در حال توسعه رتبه اول را داریم و با کشورهای پیشرفته در حال رقابت در این زمینه هستیم.

وی گفت: امروزه 27 واحد انتقال خون به ازای هر 1000 نفر جمعیت داریم که آمار سازمان بهداشت جهانی 12 واحد انتقال خون به ازای هر 1000 نفر است.

پورفتح‌اله افزود: حدود 210 هزار لیتر در سال گذشته پلاسمای مازاد بر مصرف داشتیم که یکی از دستاوردهای کشور است.

وی تاکید کرد: در مراکز درمانی از هر 5 واحد گلبول قرمز، یک واحد پلاسما مصرف می‌شود و چهار پنجم پلاسما در کشورهایی که صنعت پلاسما ندارند دور ریخته می‌شود، اما در ایران موفق شدیم 2 میلیون و 100 هزار لیتر پلاسمای مازاد بر مصرف را با کسب استانداردهای اروپایی، به کشورهای خارجی بفرستیم تا به فاکتور هشت و...، تبدیل شود و به کشور برگردد.

پورفتح اله گفت: این چرخه باعث کاهش 17 میلیون دلاری ارزبری دارو شده است.

وی افزود: در کشور تجربه اچ آی وی و هپاتیت سی را داریم و جزو توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی این است که برای جلوگیری از تغییر جغرافیایی بیماری‌ها، هر کشوری از پلاسمای کشور خود استفاده کند و بیماری‌ها از مرزهای کشور منتقل نشود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: الان حدود 60 درصد داروهای مشتق از پلاسما با پلاسمای ایرانی تولید می‌شود.

وی ادامه داد: در صنعت پلاسما، علاوه بر آزمایش‌های روتین، آزمایش‌های ژنوم و تکمیلی نیز انجام می‌شود.

پورفتح اله افزود: شیوع هپاتیت بی و سی و اچ آی وی در پلاسمایی که ما ارسال کردیم، هم سطح آمارهای اروپاست. این موضوع نشان دهنده سلامت خون کشور ما است.

وی گفت: میزان شیوع هپاتیت اِی به روش بررسی ژنوم ویروس، هم‌سطح کشورهای اروپایی است و نشان می‌دهد که نظام سلامت ما در این زمینه به خوبی کار کرده و مردم دسترسی به آب و غذای سالم دارند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان