یک سازنده بازی های ویدیویی در دوران کاری خود با مشکلاتی رو به رو می شود؟ مهمترین هدف Game Dev Tycoon جواب به همین سوال است. بازی گیمر را یک مدیر استودیوی کوچک بازیسازی می کند و با «آزادی عجیبش» نشان می دهد که برای فعالیت در صنعت گیم باید با چه چالش هایی رو به رو شد.
آزادی که به برگ برنده بزرگی برای Game Dev Tycoon تبدیل شده است. ساخته استودیوی Greenheart Games تقریبا تمام المان های لازم برای اینکه یکی از بهترین های سبک مدیریتی لقب بگیرد را دارد. بازی در چارچوب هدفی که پیش گرفته، دنیایی از تصمیمات را در اختیار کاربر می گذارد و او را با کمترین راهنمایی ها رها می کند.
بازی سی و پنج سال از دوران گیمینگ را روایت می کند، از زمانی که هنوز کنسول ها عرضه نشده اند تا دورانی که اسمارت فون ها به محبوبیت رسیدند. در ابتدا بازی مثل استیو جابز و دیزنی کارتان را از گاراژ شروع می کنید.
اینکه بازی که می سازید چه سبکی داشته باشد، روی چه پلتفرم هایی عرضه شود، چه درجه سنی بگیرد و حتی کارمندان استودیوی انرژی شان بیشتر برای کدام بخش های بازی بگذارند؛ این ها همگی چیزهایی هستند که به عهده شما گذاشته شده و یک اشتباه می تواند به معنای ورشکستگی و شروع دوباره بازی باشد.
در واقع Greenheart Games برای گیم پلی Game Dev Tycoon کاملا فرآیندهایی که ساخت یک بازی طی می کند را رعایت کرده است. البته همین آزادی بیش از اندازه باعث شده بازی پیچیده شود و نکته منفی اینجاست که نباید انتظار کمک زیادی را از این عنوان داشته باشید.
نمایی از مرحله توسعه بازی هایی که می سازید؛ به صورت کلی عناوین سه مرحله ساخت (Development Stage) را طی می کنند و در هر مرحله مشخص می کنید که استودیو به کدام بخش توجه بیشتر کند، مثلا اینجا عنوانی استراتژی می سازیم پس باید گیم پلی را هدف قرار دهیم.
همان ابتدا بازی با توضیحات سر بسته کارش را راحت می کند و در ادامه با آزمون و خطا و بررسی وضعیت بازی هایی که ساختید می توانید بازی های بهتری بسازید. احتمالا به همین خاطر هم سازنده از سیستم ذخیره بازی استفاده کرده تا هر کجا که خواستید فعالیت های تان را ذخیره کنید و بعد از اشتباه دوباره بر گردید.
البته علاقه مندان به بازی های ویدیویی خیلی راحت تر با Game Dev Tycoon اخت می گیرند. بعضی تصمیمات کاملا مشخص است، مثلا در دهه 90 بخش داستانی خیلی برای بازی های اکشن اهمیت نداشت و بازیکن ها به فکر یک اکشن پر زد و خورد و گرافیک بالا بودند.
بازی سعی کرده تمام تحولات واقعی که در سی و پنج سال اتفاق افتاده را پوشش دهد و هر کدام از این اتفاقات می تواند نتیجه متفاوتی روی عملکرد شما داشته باشید؛ محبوبیت زیاد بازی های اکشن در دوره ای خاص یا تشدید عدم رعایت قانون کپی رایت از اتفاقاتی هستند که در بازی میبینید.
بنابراین هنگام ساخت بازی، زمان و انرژی استودیو را روی دیگر بخش ها می گذارید و به داستان خیلی نمی پردازید. اگر به این نکات توجه کنید، مطمئنا نتیجه بهتری می گیرید اما با همه این تفاسیر هم انتظار نداشته باشید که در همان دفعه اول بازی یک ناتی داگ جدید احداث کنید. بازی به طرز خیلی خوبی پیچیده و گسترده است.
برای علاقه مندان به بازی های ویدیویی Game Dev Tycoon حکم خداحافظی چند روزه با دنیای واقعی را دارد. همان لحظه که بازی را نصب می کنید و پایش می نشینید، دیگر تنها چیزی که مهم است ساخت بازی های خوب خواهد بود. بازی هر چند بی شباهت به Game Dev Story نیست ولی حداقل روی موبایل های حرف های زیادی برای گفتن دارد.
در طول این سی و پنج سال تکنولوژی های جدیدی آزاد می شود که باید از آن ها در ساخت بازی استفاده کنید، سازنده به خوبی توانسته تازگی عنوانش را تا لحظه آخر حفظ کند.
بعد از اینکه یکی از بازی هایی که ساختم به موفقیت رسید، تصمیم گرفتم بعد از توسعه یک بازی دیگر ادامه همان عنوان را بسازم تا باز سود کنم اما اشتباه فکر می کردم. یکی از منتقدین که نمره پایینی به بازی داد گفت: «مگر به تازگی همین بازی را انجام نداده بودیم؟»
- Game Dev Tycoon
- قیمت: 4.99 دلار
- سازنده: Greenheart Games
- سیستم عامل: iOS و اندروید
- حجم: 172.9 / 83 مگابایت
در بخش اپلیکیشن های دیجیاتو بخوانید: