نظارت سیستمی به فروش و خروج فرآورده از انبار نفت به مصرف‌کننده

طرح دیسپاچینگ میترینگ انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با هزینه ۹۸ میلیارد ریالی با هدف نظارت سیستمی بر فروش و خروج فرآورده از انبار نفت به مصرف‌کننده افتتاح شد و تاکنون ۴۰ انبار به این سیستم مجهز شده‌اند و قرار است ۲۰ انبار دیگر به آن مجهز شوند.

نظارت سیستمی به فروش و خروج فرآورده از انبار نفت به مصرف‌کننده

به گزارش ایسنا، سید محمدرضا موسوی‌خواه در مراسم افتتاح دیسپاچینگ میترینگ انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر این‌که این طرح برای تکریم نیروی انسانی شاغل در وزارت نفت اجرا می‌شود، توضیح داد: در کشور بیش از 1100 مخزن با ارتفاع بیش از 12 متر وجود دارد که همکاران ما برای به دست آوردن اطلاعات مخازن هر روز باید این پله‌ها را بالا می‌رفتند.

وی افزود: از سوی دیگر به چند نیرو برای صدور و کاربن‌گذاری حواله‌های شش صفحه‌ای و بارنامه‌های هفت صفحه‌ای نیاز داشتیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که اطمینان از عملیات یکی‌دیگر از مسائلی بود که در اجرای این طرح مورد نظر قرار داشت، اظهار کرد: با اجرای این طرح همه فعل و انفعالات در انبار نفت مشخص می‌شود.

دریافت اطلاعات انبار به انبار

موسوی‌خواه از اجرای طرحی در سال آینده خبر داد و گفت: بخشی از طرح دریافت اطلاعات انبار به انبار در سال 1397 اجرا می‌شود. البته از شرکت‌های سرمایه‌گذار دعوت شده و این شرکت‌ها مشخص شده‌اند. در این طرح سیستم دستی حذف می‌شود.

وی افزود: هر فرآورده‌ای که از انبار خارج می‌شود زمانی که به انبار دریافت‌کننده رسید همه اطلاعات اعم از میزان فرآورده، پلاک ماشین و غیره بررسی می‌شوند.

هزینه 98 میلیارد ریالی طرح کاربن‌گذاری

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: دیوان محاسبات واجا، ناجا، اداره پیشگیری می‌تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

موسوی‌خواه با بیان این‌که هزینه این طرح 98 میلیارد ریال بود، تصریح کرد: تاکنون 40 انبار به این طرح مجهز شده‌اند و 20 انبار دیگر هم به این طرح مجهز خواهند شد.

اجرای طرح دیسپاچینگ در 3 محور

در این محور قاسم توتونچی - مجری طرح دیسپاچینگ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی - با بیان این‌که طرح دیسپاچینگ در سه محور انجام می‌شود، توضیح داد: محور اول که در سال 1392 به نتیجه رسید موجودی انبارهای نفت بود، این موجودی به صورت پایدار و 24 ساعته اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: محور دوم موضوع دیسپاچینگ میترینگ و مربوط به فروش و خروج فرآورده از انبار نفت به مصرف‌کننده‌های کوچک و بزرگ شرکت ملی پخش است و محور سوم که هنوز اجرا نشده موجودی جایگاه‌های عرضه سوخت است.

مجری طرح دیسپاچینگ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر این‌که محور دوم یک پروژه دشوار و خاص بود، گفت: اطلاعات بالغ بر 60 انبار به صورت خودکار در ستاد شرکت ملی پخش تجمیع می‌شود. گستردگی این طرح به اندازه گستردگی کشور است.

توزیع روزانه 240 میلیون لیتر فرآورده

در ادامه کرامت ویس کرمی مدیر منطقه‌ای تهران نیز با بیان این‌که روزانه حدود 240 میلیون لیتر فرآورده در کشور عرضه می‌شود، اظهار کرد: نظارت سیستمی باید جایگزین سیستم دستی می‌شد.

وی با اشاره به اختلاف قیمت بین قیمت واقعی فوب گازوییل با قیمتی که به مصرف‌کننده عرضه می‌شود، گفت: گازوییل به قیمت 300 تومان به مصرف‌کننده عرضه می‌شود. قیمت نیمه‌یارانه‌ای 600 تومان و قیمت فوب آن 1700 تومان است.

مدیر منطقه‌ای تهران ادامه داد: مجموعه نظارت درون دستگاهی شرکت به این موضوع واقف هستند و همه دنبال این هستند که از سامانه‌های مکانیزه استفاده کنند. در برخی از انبارهای نفت این سامانه نصب شده و سه انباری که در تهران هستند به این سامانه و سیستم‌های TG و LG مجهز شده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان