در هفتهی گذشته نیز انتشاراتیها آمار فروششان را منتشر کردند. در این میان، به دلیل آماده نبودن لیست پرفروشهای نشر چشمه، این هفته آمار پرفروشترین کتابها را بدون اطلاعات نشر چشمه در بنیتا منتشر میکنیم. آمار مربوط به پرفروش ترین کتاب هفته چهارم دی ماه 95 را میتوانید در بنیتا بخوانید.
پرفروشهای نشر نی در هفتهی گذشته، همگی جدید بودند.
1- ردیف میرزا عبدالله؛ نت نویسی آموزشی و تحلیلی
نویسنده: داریوش طلایی
دربارهی کتاب: نظام دستگاهی موسیقی ایران با عنوان «ردیف»، که با آموزش، به روش سینهبهسینه حفظ شده تا بهدست ما رسیده است، روایتهای مختلفی دارد و هر روایت به نام استادی که راوی آن بوده نامیده میشود. ردیف میرزا عبداللَّه (1222-1297 هجری شمسی) قدیمیترین و معتبرترین روایت ردیف است که از او به شاگردش، اسماعیل قهرمانی و از اسماعیل قهرمانی به نورعلی برومند منتقل شده است.
نتنویسی انجامشده در این کتاب، مبتنی بر اجرای داریوش طلایی، با سهتار است. اجرایی که براساس روایت او از ردیف میرزا عبداللَّه، بنا شده است.
2- تفرجی از سر ناشکیبایی
نویسنده: سید مهدی الوانی، علیرضا قزل
دربارهی کتاب: عادت بر این است که باید از زندگی انسانهای استثنایی نکته بیاموزیم و عبرت بگیریم ولی در اینجا، زندگی خارقالعادهای توصیف نمیشود، اتفاقات شگفتانگیزی رخ نمیدهد و همهی ماجراها ساده و همانند سایر زندگیهاست. غرض این است که باورکنیم از همین سادگیها و رخدادهای عادی و معمولی هم میتوان نکتهها آموخت و به این نتیجه رسید که برای کامیابی و توفیق، بزرگبودن و ممتازبودن از دیگران لازم نیست.
3- صدایی که شنیده نشد
نویسنده: علی اسدی، مجید تهرانیان
دربارهی کتاب: بخشی از تحقیقاتی است که در دههی 50 شمسی با عنوان «طرح آیندهنگری» انجام شد. گذشت سالیان متمادی از زمان انجام این تحقیقات، ارزشهای آن را بیش از پیش آشکار کرد. این تحقیق از اولین نظرسنجیهای ملی در کشور است و اطلاعات منحصربهفرد تجربی را، از نگرش مردم در دههی 50 شمسی بهدست میدهد، و نشان میدهد که چگونه در زیر پوست جامعه، جریان دینی در حال رشد بود.
4- آشوب
نویسنده: احمد بنیجمالی
دربارهی کتاب: کتاب آشوب، اثر دکتر احمد بنیجمالی، که به روانشناسی و شخصیت شناسی دکتر محمد مصدق پرداخته و مورد استقبال بسیاری از محققان قرارگرفتهاست، محمل خوبی، برای یادآوری برخی از درس های تاریخ ایران است.
5- زنان در روزگارشان، تاریخ فمینیسم در غرب
نویسنده: مارلین لگیت
ترجمه: نیلوفر مهدیان
دربارهی کتاب: این کتاب با رویکردی علمی، تاریخ جنبش فمینیستی را به تفصیل بازگو میکند و ریشههای کهن آن را بازمیکاود.
اما قرار گرفتن دو نمایشنامه در ابتدای فهرست پرفروشهای نشر ثالث، نکته جالبی است که همزمانی آن با جشنواره تئاتر فجر که این روزها در حال برگزاری است، آن را جالبتر هم کرده است. نکته دیگر این که کتاب تومای حقهباز که توسط نشر فرهنگ آرش به چاپ رسیده و در هفتههای گذشته در رتبه اول فروش کتابفروشی نشر ثالث قرار داشت، اینبار به رتبهی پنجم پرفروشهای این کتابفروشی منتقل شد.
1- آنتیگون
نویسنده:ٰ ژان آنوی
ترجمه: داریوش سیاسی
دربارهی کتاب: بهتر است نگاهی به بخشی از این نمایشنامه بیندازیم. «من نمیخوام بفهمم. فهمیدن برای شما خوبه. من برای کار دیگهای، غیر از فهمیدن، اینجام. من اومدم اینجا که به شما بگم نه و بمیرم.
کرئون: نه گفتن آسونه!
آنتیگون: همیشه آسون نیست.
کرئون: برای اینکه بگی باشه، باید عرق بریزی، باید آستینات رو بالا بزنی، دودستی زندگی رو بچسبی و نهایت تلاشت رو بکنی.»
2- اتللو
نویسنده: ویلیام شکسپیر
ترجمه: عبدالحسین نوشین
دربارهی کتاب: اتللو یکی از شاهکارهای ویلیام شکسپیر در عالم نمایشنامهنویسی است و داستان فرماندهای مغربی بهنام اتللو را روایت میکند که در دربار ونیز خدمت میکند. او با دختر زیبایی به نام دزدمونا ازدواج میکند. اما یکی از افسران زیردستش به نام یاگو، از روی حسادت، اتللو را نسبت به دزدمونا بدبین میکند.
3- چراغ آفتاب از در سنگی
نویسنده: مهدی اخوان لنگرودی
دربارهی کتاب: موضوع اصلی اینکتاب نامههای فارسی است. در بخشی از کتاب، نامهای از احمد شاملو آمدهاست: «مهدی بسیار بسیار عزیزم، بعضی وقتها گرفتاریهای زندگی، انگار آدم را ریشخند میکند. برای یک ماه آمدیم آمریکا، فکر کرده بودیم برگشتنا بیاییم پیش شما و ده پانزده روزی یللی تللی بزنیم که ناگهان این نخاع لعنتی همیشه مزاحم بیمزگیش چنان عود کرد که گفتند فوری باید عمل بشود...»
4- تاریخ طنز ادبی
نویسنده: جواد مجابی
دربارهی کتاب: این کتاب حاصل دغدغهی دیرین مجابی و کلنجار سالیانش با مقولهی طنز که رکن اصلی سازندهی عمدهی آثار جواد مجابی است و از اصلیترین مولفههای سبک او، بهویژه در نثرنویسی است؛ گرچه جهان شعری مجابی نیز یکسره، عاری از طنز و نگرش طنزآمیز نیست. مجابی در این دو جلد از پیشینههای طنز در ایران و طنز و شوخطبعی ایرانی در روزگار باستان آغاز میکند و تحول طنز ادبی در ایران را تا عصر حافظ دنبال میکند و ویژگیهای طنز ایرانی و خاستگاهها و زمینههای پیدایش آن را در هر دورهی تاریخی برمیشمارد.
5- تومای حقهباز
نویسنده: ژان کوکتو
ترجمه: شراره شاکری
انتشارات: فرهنگ آرش
دربارهی کتاب: این کتاب که از بدو انتشار در دههی بیست میلادی تا امروز همواره در صدر کتابهای پرفروش فرانسه بوده، صدها هزار نسخه از آن فروشرفته، و به غالب زبانهای دنیا ترجمه شدهاست. این رمان، جایگاه ادبی کوکتو را بهعنوان ادیبی توانا، که قادر است از ذهن شاعرانهاش در خلق رمان بهره ببرد، تثبیت کرد. زندگی و شخصیت توما فونتنوا، قهرمان جهان کتاب که معصومیت و حقهبازی را باهم در شخصیتش نهادینه کرده است، یکی از کمیابترین و نابترین پرسوناژهای تاریخ رمان فرانسوی است.
منبع: بنیتا