دبیر شورای عالی فضای مجازی با حضور در برنامه تلویزیونی شبکه خبر اظهاراتی را پیرامون تلگرام و دیگر مسائل فضای مجازی کشور بیان کرد و گفت: در سال مدیریت، امنیت، اقتصاد فضای مجازی بر اساس سند الزامات شبکه ملی اطلاعات به صورت ملی درخواهند آمد.
« ابوالحسن فیروز آبادی» با اعلام اینکه رئیس جمهور هم به ما دستور دادند، کشور باید از انحصار پیامرسانهای خارجی خارج شود، گفت:
«اگر قرار شد تمهیداتی درباره پیام رسان تلگرام اتخاذ شود سعی خواهیم کرد کمترین ضرر را فعالان حاضر در این شبکه متحمل شوند.»
وی با بیان این که تلگرام میتوانست با تبلیغات هدف دار، کسب و کار پر رونق راه بی اندازد از باور خود درباره هرمی شدن شبکه تلگرام گفت:
«تلگرام میتوانست با بخش خصوصی، کسب و کار مشترک داشته باشد. گوگل روزی 1 میلیارد تومن از بازار ایران تبلیغات می گیرد.: تلگرام در حال تبدیل به شرکت هرم مجازی است، نمیتوانیم اجازه دهیم چنین پولی به کشور وارد شود و تلگرام 50 میلیارد دلار ارز را از کشور خارج کرد.»
فیروزآبادی با طرح این پرسش که چرا تلگرام از بخش خصوصی ایران دعوت نکرده است که در بخش پول مجازی شرکت کند؟ به این مساله اشاره کرد که این پیامرسان در هیچ کشوری جز ایران پیامرسان غالب نیست:
«تلگرام هیچ وقت حاضر نشد در کشور نمایندگی بزند، هیچ وقت حاضر نشد با بخش خصوصی کار کند و دشمن بخش خصوصی است.»
صحبتهای فیروز آبادی درباره دستور ریاست جمهوری در حالی مطرح میشود که صبح امروز حسن روحانی مخالفت ضمنی خود را با فیلترینگ تلگرام بیان کرده و گفته که هدف رفع انحصار از فضای پیام رسانهاست نه فیلتر و بستن فضای مجازی. به گفتهی فیروزآبادی، میزان تبلیغات هدفمند در کشور حدود 6 تا 7 هزار ملیارد تومان است که تلگرام میخواهد در این حوزه بازار ایران را به دست گیرد؛ بدون آنکه هیچ یک از بخش خصوصی را مشارکت دهد.