ماهان شبکه ایرانیان

عوارض بوسیدن بیش از حد کودکان

عوارض بوسیدن نوزاد و کودکان را میدانید؟ کودکان خود را زیاد نبوسید آیا تا به حال برایتان پیش آمده کودکی را از سر محبت بیش از اندازه، برخلاف میل او ببوسید یا در آغوش بکشید؟ متاسفانه یکی از عادت های ناسالم ما ایرانی ها این است که نمی دانیم چطور و چقدر احساسات خود را به دیگران، مخصوصا کودکانمان بروز بدهیم و خیلی هایمان هم مدیریت و کنترلی ...

عوارض بوسیدن نوزاد و کودکان را میدانید؟

کودکان خود را زیاد نبوسید

آیا تا به حال برایتان پیش آمده کودکی را از سر محبت بیش از اندازه، برخلاف میل او ببوسید یا در آغوش بکشید؟

متاسفانه یکی از عادت های ناسالم ما ایرانی ها این است که نمی دانیم چطور و چقدر احساسات خود را به دیگران، مخصوصا کودکانمان بروز بدهیم و خیلی هایمان هم مدیریت و کنترلی بر احساسات و هیجان های خود نداریم. این ضعف مدیریت و کنترل، می تواند برای کودک ، بسیار بیشتر از ما بزرگ ترها آزاردهنده باشد.

بوسیدن نوزاد

پس از تولد کودک تا یک سالگی نباید فرزندتان را ببوسید و اجازه ندهید دیگران نیز بر صورت وی بوسه بزنند چون بوسیدن نوزاد باعث ورود میکروب ها و ویروس های بیماری زا به درون بدن نوزاد خواهند شد و باعث بیمارشدن وی خواهند شدنوزاد به بچه‌ای می‌گوییم که در 28 روز یا چهار هفته اول زندگی خود باشد.در این دوران چون جسم به تکامل خود نرسیده است نیاز به مراقبت صحیح و فراوان دارد.یکی از مراقبت‌های مهم در این دوران مراقبت از پوست نوزاد است، زیرا پوست او در ماه اول یا در اصل در 28 روز ابتدایی زندگی بسیار حساس و آسیب‌پذیر است.

پوست نوزاد هم مستعد از دست دادن آب و حرارت است و هم مستعد ورود میکروب‌ها؛ البته هنگامی که دوره نوزادی طی شد کم‌کم پوست مراحل بلوغ را طی می‌کند و این مشکل هم حل می‌شود، اما در این دوران پوست بسیار ظریف و لطیف است و هیچ چیز مثل کهیر ناشی از پوشک و سایر مشکلات پوستی باعث کج‌خلقی آنها نمی‌شود.

عوارض بوسیدن نوزادان و کودکان

پوست بسیاری از نوزادان مستعد التهابات پوستی، آکنه و جوش‌های سفید هم هست.جوش‌های نوزاد از مراحل جنینی شروع می‌شود، در زمان بارداری جنین در معرض هورمون‌های مادر قرار می‌گیرد و همین باعث می‌شود تولید چربی افزایش پیدا کند و غدد چربی جنین را مسدود کند که همین مساله باعث ایجاد جوش‌هایی روی بینی و لپ‌های نوزاد تازه به دنیا آمده می‌شود، این جوش‌ها بعد از چند هفته از بین می‌روند و به درمان خاص احتیاج ندارند؛ پس برای این جوش‌ها از هیچ محلول یا لوسیونی استفاده نکنید.

مشکل پوستی دیگر در نوزادان خشکی پوست است و بیشتر در نوزادانی دیده می‌شود که کمی دیرتر از موعد به دنیا آمده‌اند که با چرب کردن با روغن‌های مخصوص کودکان بعد از ریختن این پوست‌های خشک لایه‌های زیرین که سالم و نرم و به اندازه کافی مرطوب است به وجود می‌آیند و به طور حتم نباید نگران آن باشید.

دقت کنید نوزاد نباید هر روز استحمام شود چون این کار موجب از بین رفتن چربی‌های روی پوست و در نهایت خشک‌تر شدن پوست می‌شود، بهتر است برای جلوگیری از این مساله در نهایت 2 تا 3 بار در هفته فرزندتان را حمام کنید و بعد از شست‌وشوی او بدنش را با روغن بچه یا روغن زیتون به‌طور کامل چرب کنید.

شست‌وشوی نوزاد باید با آب 37 درجه یعنی مطابق با دمای بدن باشد و او نباید بیشتر از 3 یا 4 دقیقه در آب غوطه‌ور باشد چون اگر زمان بیشتر از این شود، پوست نوزاد حالت شکنندگی پیدا می‌کند و با کوچک‌ترین اصطکاکی دچار زخم و خراشیدگی می‌شود.بعد از شست‌وشو، نوزاد حتما باید خوب خشک شود.به‌خصوص در ناحیه زیر بغل و گردن و تمام چین‌خوردگی‌ها‌ چون در این نواحی امکان دارد با اصطکاک و تماس پوست با پوست دچار خراشیدگی و سایش شود.در نوزادان توصیه نمی‌شود از پودر بچه استفاده کنید چون اگر تمام بدن را خوب خشک کنید نیازی به پودر برای جذب آب نیست؛ همچنین بهتر است بچه‌ها کمترین مقدار پودر تالک را استشمام کنند.

ورود این ماده به ریه نوزاد می‌تواند سبب ناراحتی‌های ریوی شود.پودر‌های نشاسته‌ای هم که در بازار وجود دارند، اگرچه ناراحتی‌های ریوی ایجاد نمی‌کنند، اما منبع غذایی خوبی برای قارچ‌ها محسوب می‌شوند و با استعمال آنها بر پوست نوزادتان، زمینه بروز عفونت‌های قارچی فراهم می‌شود.برای حفاظت از پوست نوزاد، پوشک او را بموقع عوض کنید و پس از هر بار تعویض پوشک با استفاده از دستمال‌های مرطوب مخصوص ‏یا آب ولرم و صابون، کودک را تمیز کنید و به دقت لابه‌لای چین‌های پای او را خشک کنید.

همچنین دقت کنید، لباسی که برای نوزادان استفاده می‌کنید حتما از جنس نخ باشد و هیچ‌گونه پلاستیک یا پشمی با پوست آنها در تماس نباشد تا باعث ایجاد حساسیت یا به وجود آمدن هیچ‌گونه مشکل در پوست این فرشتگان زمینی نشود.توصیه می‌شود نوزاد را نا یک ماه اول نبوسید، چون پوست او نازک است و آمادگی جذب میکروب را از طریق بوسیدن نوزاد دارد.

عوارض بوسیدن نوزادان و کودکان

همچنین بخوانید:

فواید نوازش، بوسیدن، لمس کردن و در آغوش گرفتن کودکان توسط والدین

فواید بوسیدن در روابط زناشویی

رمز بهتر بوسیدن

پروفسور عمر جویت عضو هیات علمی بخش بیماری‌های کودکان دانشکده پزشکی دانشگاه جمهوریت ترکیه اظهار کرد:

بیماری بوسه که در نوزادان بیشتر دیده می‌شود سبب بروز بیماری‌های مختلفی در سنین بالا‌تر می‌شود. به همین خاطر کودکان‌تان را زیاد نبوسید.

پروفسور جویت افزود: ویروس epstein-barr که سبب بروز بیماری بوسه یا با نام علمی‌اش مونونوکلئوز عفونی می‌شود، پوست را به شدت تحریک می‌کند.

وی گفت: 30 درصد از کودکان در معرض این بیماری قرار می‌گیرند ولی در برخی موارد نشانه‌هایی از آن دیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: این ویروس از طریق بوسه از گونه سرایت نمی‌کند. بلکه باید در پوست زخم یا خراشی وجود داشته باشد که ویروس به داخل پوست نفوذ نماید. این بیماری با بوسه‌های آبدار و بوسه از لب منتقل می‌شود. بویژه باید به بوسه افرادی که اعضای خانواده نیستند دقت کرد.

پروفسور جویت یادآور شد: بیماری بوسه ممکن است سبب بروز بیماری‌هایی نظیر التهاب لوزه، کبد، طحال و بزرگ شدن غدد لنفاوی شود. در افراد ابتلا به این ویروس خستگی مزمن وجود دارد. خصوصا در سنین بالا ریسک ابتلا به سرطان در این افراد بالاست. به همین علت به خانواده‌ها اکیدا توصیه می‌کنم که کودکان‌تان را در آغوش بگیرید ولی نبوسید. به بیگانگان هم اجازه ندهید کودکان‌تان را ببوسند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان