طرز تهیه بریانی مشهور و سنتی اصفهان
از جمله غذاهای معروف نصف جهان بریانی است. با این مطلب همراه باشید تا با درست کردن بریانی, خاطره خوش سفر به این دیار را تازه کنید...
مواد لازم
گوشت گوسفند بدون استخوان 200 گرم
دنبه 50 گرم
نعنا تازه به مقدار لازم
پیاز خرد شده 1 عد د
زردچوبه 1/2قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق غذاخوری
نمک وفلفل به مقدار لازم
خلال پسته،خلال بادام به مقدار لازم
نان سنگک -
زعفران حل شده 1 قاشق مرباخوری
دستور تهیه
گوشت و دنبه را با 1 لیتر اب وپیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم پس از نرم شدن گوشت به ان نمک اضافه می کنیم
گوشت و دنبه را با هم چرخ می کنیم و اب گوشت باقیمانده را کنار میگذاریم
به گوشت چرخ کرده، فلفل و زعفران و نعنای تازه اضا فه کرده و با هم مخلوط می کنیم و دوباره چرخ می کنیم
کفگیر مخصوص بریانی را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ شود کمی از چربی اب گوشت را کف ان می ریزیم سپس کف کفگیر را پودر دارچین وخلال بادام و خلال پسته می پاشیم
وگوشت چرخ شده را توی کفگیر پهن می کنیم و کفگیر را روی حرارت می گیریم تا کف بریانی طلایی شود نان سنگک را کف سینی پهن می کنیم و اب گوشت را روی نان سنگک می ریزیم و بریانی را روی ان بر می گردانیم.
اطراف بریانی را معمولآ با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می کنند. بریانی را با دوغ تازه نوش جان کنید
پیشنهاد :
در صورت تمایل آبگوشت را زمان کمتری روی حرارت قرار دهید و از آب باقیمانده برای آبگوشت بریانی استفاده کنید. در این صورت مقداری نان خشک در آبگوشت ترید کنید، به طوری که نان خمیر نشود. سپس مقداری کشک روی آن بریزید.
در اصفهان، کنار بریانی جگر سفید پخته و چرخ شده قرار میدهند و ظرف بریانی را با کاسهی آبگوشت، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره میگذارند.
جایگزین :
در صورت نبودن کفگیر میتوانید از ماهیتابهی کوچک تفلون استفاده کنید.
بدانیم در هر پرس بریانی اصفهان
انرژی 625/458 کیلوکالری / چربی 37/20 گرم / کربوهیدرات 255/13 گرم / پروتئین 6/58 گرم
گردآوری توسط : مجله دلگرم