علیاصغر قانع در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اعتبار اجرای این طرح 1766 میلیارد تومان تخمین زده شده است، اظهار کرد: این 40 تصفیهخانه ظرفیت یک میلیون و 549 هزار مترمکعب تصفیه آب و فاضلاب در طول شبانهروز را دارد.
به گفته وی، قرار شده 26 تصفیهخانه فاضلاب، 12 تصفیهخانه آب و دو آب شیرینکن نمکزدایی احداث شود که بیشک این مساله میتواند در تامین آب بسیار کمکرسان باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب در خصوص ظرفیت تصفیهخانههای آب، اظهار کرد: این 12 تصفیهخانه قابلیت تصفیه یک میلیون مترمکعب آب را در شبانهروز دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این در حوزه فاضلاب ظرفیت تصفیه 4803 هزار مترمکعب وجود دارد که این عدد میواند در پیشبرد برنامهها بسیار تاثیرگذار باشد.
به گزارش ایسنا، جمعیت تحت پوشش شهرهای دارای شبکههای جمعآوری فاضلاب تا شهریورماه سال گذشته بالغ بر 27 میلیون و 577 هزارو 434 نفر بوده که این تعداد 47.6 درصد جمعیت شهری کشور را در بر دارد و بر اساس آخرین خبرها 112 تصفیهخانه فاضلاب در حال ساخت است. همچنین در حال حاضر در 295 شهر کشور طی 6 میلیون و 641 هزار فقره انشعاب فاضلاب که توسط 59 هزارو 500 کیلومتر شبکه جمعآوری میشود در مدار بهرهبرداری قرار دارند.
فاضلاب جمعآوری شده در 183 تصفیهخانه برای جمعیتی معادل 18 میلیون و 300 هزار نفر بوده که سالیانه پسابی به میزان یک میلیارد و دویست میلیون مترمکعب تولید میکند البته این در شرایطی است که احداث تأسیسات زیربنایی فاضلاب در روستاهای کشور پیشرفت چندانی نداشته و در زمان کنونی تنها حدود 0.4 درصد از جمعیت روستایی کشور از پوشش تأسیسات فاضلاب برخوردارهستند که این تأسیسات در 42 روستا با 19 هزار فقره انشعاب اجرا و در مدار بهرهبرداری قرار گرفته است.
میزان تولید سالانه پساب در کشور حدود یک میلیارد و دویست میلیون مترمکعب است که این میزان در نتیجه فعالیت بالغ بر 183 باب تصفیهخانه با فرآیندهای مختلف تصفیه تولید میشود، تعداد تصفیهخانههای با فرآیند لجن فعال که جزو فرآیندهای تصفیه کامل و حتی پیشرفته میباشد به بیش از 90 تصفیهخانه میرسد و مابقی تصفیهخانهها نیز دارای فرآیندهایی نظیر لاگون هوادهی و برکه تثبیت هستند که شرایط لازم برای تولید پساب جهت مصارف کشاورزی را دارا هستند