به گزارش خبرنگار مهر، امیر ناظمی امروز در نشست خبری سازمان فناوری اطلاعات در مورد پیش نویس آیین نامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و نوپای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات توضیح داد.
وی با اشاره به شناسایی موانع 15 گانه اشتغال استارتاپها و کسب و کارهای نوپای فناوری اطلاعات و مقایسه آن با شاخص های جهانی، تاکید کرد: در پیش نویسی که برای مصوبه هیات دولت تهیه شده، در مورد معافیت بیمه ای و مالیاتی شرکتهای نوپا و دانش بنیان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشنهاداتی ارائه شده است.
ناظمی در مورد معافیت از بیمه سهم کارفرما گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه، دولت می تواند کسب و کارهای نوپا را در 3 سال اول فعالیت خود به شرط آنکه سقف درآمد آنها در یکسال بیش از 500 میلیون تومان نباشد، از بیمه معاف کند.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه در مورد معافیت مالیاتی نیز 3 مدل پیشنهادی مطرح است اضافه کرد: یکی از این موارد معافیت مالیاتی به شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری است که از این منظر با کمک معاونت پژوهشی وزارت علوم، این قانون برای شرکتهای فناوری اطلاعات نیز اجرایی می شود. دومین مدل مربوط به خود شرکتهای دانش بنیان است که قرار است با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و مطابق با یک توافقنامه این کار اجرایی شود.
ناظمی با اشاره به اینکه به صورت سختگیرانه ای برای مدت محدود و در سقف محدود، شرکتهای فناوری اطلاعات را به عنوان شرکتهای دانش بنیان شناسایی می کنیم، ادامه داد: باید توجه داشت که از میان 110 مشوقی که برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته می شود، موضوع مالیات آنطور که گفته می شود مساله مهمی نیست و به طور معمول شرکتها، هزینه زیادی در این زمینه پرداخت نمی کنند.
وی مورد دیگر مربوط به بحث معافیت مالیاتی را ارائه این مشوق به واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: در این زمینه نیز از مصوبه مجلس کمک گرفته ایم.
این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد صندوق های خطرپذیر نیز گفت: هم اکنون شاهد حضور صندوق های خصوصی (VC) و صندوق های سرمایه گذاری دولتی هستیم که در پیش نویس لایحه ای که قرار است به زودی تقدیم شود، پتانسیلهای صندوق های خطرپذیر و جسورانه نیز دیده شده است.
به گفته وی، این طرح تحت عنوان حمایت از کسب و کارهای نوپا آماده شده و به زودی به هیات وزیران ارائه می شود.