رئیس اورژانس هوایی کشور با بیان اینکه هفت درصد درآمد ناخالص ملی کشور تنها در حوادث ترافیکی و تصادفات هزینه می شود گفت: از سه میلیون و 300 هزار ماموریت انجام شده سازمان اورژانس در سال گذشته، 700 هزار مربوط به حوادث ترافیکی بوده است.
به گزارش به نقل از ایرنا، محمد سرور روز یکشنبه در سومین نشست هماندیشی مسئولان پایگاههای اورژانس کشور در همدان بیان کرد: هزینه های ناشی از این تعداد حوادث ترافیکی برای کشور کمرشکن است بنابراین باید این هزینه را با انجام فعالیت های پیشگیرانه کاهش داد.
وی اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه از جمله ایران با سرعت بالایی در حال پیشرفت هستند و هشت برابر سریعتر از آمریکا تکنولوژی وارد زندگی ایرانیان می شود.
سرور ادامه داد : علت بالا بودن سرعت ورود تکنولوژی به داخل زندگی مردم ایران نسبت به دیگر کشورهای توسعه یافته، اشباع شدن آن کشورها از تکنولوژی است.
وی گفت: با این وجود فرهنگ و نحوه استفاده از امکانات با میزان سرعت ورود توسعه به کشور مطابقت ندارد بنابراین شاهد حوادثی در این زمینه هستیم.
رئیس اورژانس هوایی کشور اظهار داشت : آموزش مردم برای استفاده از تکنولوژی های نوین و آموزش حرفه ای پرسنل فنی به عنوان متولیان کنترل ترافیک و پاسخ به حوادث باید در اولویت قرار گیرد.
سرور با بیان اینکه با توجه به افزایش سرعت و قدرت خودروها باید فرهنگ استفاده از تکنولوژی، همسو و متوازن با سرعت ورود آن به کشور افزایش یابد گفت: مهندسی خودرو و راه نیز باید به گونه ای باشد که خطای انسانی را کاهش داده و به صفر برساند.
رئیس اورژانس هوایی کشور توضیح داد: خودروها باید به گونه ای طراحی شوند که در صورت خواب آلودگی راننده به صورت هوشمند و اتوماتیک متوقف شوند تا شاهد واژگونی خودرو نباشیم.
سرور ادامه داد: در حال حاضر سیستم هوشمند اجتناب از برخورد بر روی خودروها نصب می شود که با بهره گیری از این تکنولوژی، برخورد جلو به عقب خودرو متوقف شده در حال پیوستن به تاریخ است.
وی بیان کرد: همچنین مهندسی راه باید موجب بالا رفتن ایمنی راه ها برای کاربران از جاده ها شود بنابراین باید در حوزه ایمن سازی راه ها نیز سرمایه گذاری کرد.
رئیس اورژانس هوایی کشور افزود: اعمال قانون نیز باید محکم و قوی باشد تا رانندگان بدانند که در هر نقطه از جاده رفتار پرخطر انجام دهند رصد و جریمه می شوند.
سرور اضافه کرد: پس از عملی کردن مولفه های یاد شده در نهایت باید اورژانس توانمند و خوب برای رسیدگی به حوادث ترافیکی پیش بینی کرد.
به گفته وی وزارت بهداشت در اورژانس پیش بیمارستانی توسعه چشمگیری داشته و از خدمات و تکنولوژی های نوین استفاده کرده است.
رئیس اورژانس هوایی کشور ادامه داد: متخصص طب اورژانس در بیشتر بیمارستان های کشور مستقر هستند و در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی شمار زیادی از تکنسین های فوریت های پزشکی در رشته های پیش بیمارستانی تربیت شدند.
سرور بیان کرد: سازمان اورژانس با 14 هزار نیرو آماده ارائه خدمات به شهروندان در اقصی نقاط کشور است با این وجود رویکرد باید پیشگیری از حوادث باشد.
سومین نشست هماندیشی مسئولان پایگاههای اورژانس کشور به میزبانی همدان از روز شنبه آغاز شده و تا دوشنبه ادامه دارد.