به گزارش ایسنا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه به مناسبت 25 اردیبهشت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی پیام تبریکی صادر کرد.
در این پیام آمده است:
بی تردید یکی از مهمترین ویژگیهای فردوسی، زبانِ گیرا، دلنشین، حماسی، غرورآفرین و نغز و ذهنِ خلاق و خیالپرداز اوست. زبانِ همه فهم این شاعر نامدار ایرانی، شاهنامه را از آغاز تا امروز و حتی فرداهای دور به سمبل تاریخ و فرهنگ ما ایرانیان بدل کرد و شاهنامه خوانی بخشی از فرهنگ ایرانیان شد.
ما ایرانیان از دو منظر وامدار حکیم ابوالقاسم فردوسی هستیم. نخست آنکه حماسهِ فرهنگ و تاریخ دیرپای ایرانی با فردوسی به اوج رسید و کیست که نداند حماسه شکوهمند این شاعر بزرگ، همواره جوهره روح ملتمان بوده و به آن بالیده ایم، با آن زیسته ایم و در برابر دشمن جنگیده و هویت خود را بر آن ساخته ایم.
به دیگر سخن، استواری، شیرینی و ماندگاری دیر پای زبان فارسی مدیون این شاعر بلند آوازه ایرانی است. فردوسی چنان زبان و ادب پارسی را معماری کرد که بنای ساخته و پرداخته او سال ها مصون از گزند، قامت افراشت و فرهنگ و ادب پارسی را به فراسوی مرزها و در سراسر جهان تسری داد.
در جهان هم نام این سخن سرای بزرگ به ایران گره خورده و بسیاری از ادب شناسان جهان، به حق شاهنامه را میراث جاودانه فرهنگ بشری دانسته اند و در روزگاری که زوال اخلاق هر روز بیش از پیش فزونی می گیرد، همینان شهادت می دهند که ایرانیان به گواهی شاهنامه از قرن ها پیش، مروّج اخلاق، فتّوت و جوانمردی، این فضائل نیک و جهانشمول انسانی بوده اند.
امروز روز پاسداشت زبان پارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است. این روز را به همه هموطنان و دوستداران فرهنگ و زبان و ادب پارسی و این شاعر نام آور ایرانی تبریک و شادباش می گوییم.