به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، قطب مالی انگلیس از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 تاکنون همواره یکی از مقاصد اصلی خروج جریانات نقدی سرمایهداران و مقامات روسی بوده است که ثروت خود را روانه مقاصد لوکس در سراسر اروپا کردهاند.
انگلیس در حال حاضر به دنبال پرونده مسمومیت جاسوس سابق روسی در این کشور رابطه پر تنشی با روسیه دارد. گزارش کمیته امور خارجه مجلس انگلیس اعلام کرده است پول روسی در حال تضعیف موضع دولت انگلیس در قبال این کشور است و این پول کثیف میتواند بین منافع ملی و منافع نهادهای مستقر در لندن که تراکنش ها را انجام می دهند شکاف ایجاد کند.
این گزارش افزوده است در شرایطی که روسیه با استفاده از پول شویی این وجوه را صرف تضعیف اتحاد انگلیس و دوستانش میکند و سرنوشت نهادهای مالی ما را در دست می گیرد، هیچ عذر و بهانه ای برای مقابله نکردن با این مساله پذیرفتنی نیست.
آژانس ملی جرائم انگلیس این ماه اعلام کرده بود سالانه صدها میلیارد پوند پول شویی در انگلیس اتفاق می افتد و این کشور مقصد نخست سرمایه داران روس برای قانونی جلوه دادن مفاسد خود است. کمیته امور خارجه در ادامه گزارش خود آورده است: استفاده از لندن به عنوان مقر انتقال داراییهای اشخاص وابسته به ولادمیر پوتین- رئیس جمهور روسیه- بخشی از استراتژی وسیع تر روسیه برای اثرگذاری بر امنیت ملی ما است.
این کمیته اعلام کرده است کارهای بیشتری برای سختتر شدن عرصه تحریم ها و پر شدن خلاهای قانونی لازم است که به اشخاص روسی اجازه میدهد با صدور اوراق قرضه به شرکت های تحریم شده کمک کنند. این کمیته خواهان تحریم خرید اوراق قرضه روسی توسط انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا شده است.
این گزارش در انتها افزوده است: اندازه بازار مالی لندن و اهمیت آن برای سرمایهگذاران روس، به انگلیس اهرم فشاری قابل توجه در برابر کرملین می دهد.