ماهنامه کیک و شیرینی: ژکوندکیک یکی از کیکهای اسفنجی و کلاسیک فرانسوی است که با مغزها و یا میوه تزئین و سرو میشود.
مواد لازم:
- آرد: 300 گرم
بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
کره: 250 گرم
پودر شکر: 250 گرم
تخم مرغ: 5 عدد
نشاسته ذرت: 50 گرم
پرک بادام: 75 گرم
آلبالو (هسته گرفته): 700 گرم
شکر خام: 2 قاشق سوپخوری
بریلو ساده: 4 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
- ابتدا تمام مواد را آماده کرده و به دمای محیط رسانید.
- قالب مستطیل به ابعاد 35×25 سانتی متری را چرب کنید.
- فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- کره را داخل ظرف هم زن ریخته و به مدت 30 ثانیه هم بزنید.
- سپس پودر شکر را اضافه کنید و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا سفید و کاملا پوک و حجیم شود.
- آن گاه تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و بعد از هر بار اضافه کردن خوب مخلوط کرده (حدود یک دقیقه) و تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.
- آرد با بیکینگ پودر و نشاسته ذرت را مخلوط کنید.
- به تدریج به مواد فوق همچنان که هم زن در حال کار کردن است اضافه کنید.
- مواد را بعد از یکدست شدن داخل قالب آماده ریخته سطح آن را صاف کنید.
- آلبالوها را روی سطح کیک ریخته.
- شکر خام را روی آن بپاشید .
- پرک بادام را روی آن بریزید.
- داخل فر گرم شده قرار داده تا به مدت 45 دقیقه کیک پخته و سطح آن طلایی شود.
- کیک را از فر خارج کرده.
- بعد از خنک شدن بریلو را گرم کرده روی آن ریخته.
- در صورت تمایل روی کیک را کمی پودر قند پاشیده و برش دهید.
- کیک برای مصرف آماده است.
- این کیک را می توانید در دمای محیط به مدت 2 روز در ظرف درپوش دار نگهداری کنید.
نکته:
این کیک را می توان با میوه زردآلو، گلابی و یا سیب نیز تهیه کرد.
به جای شکر خام می توانید از شکر سفید دانه درشت استفاده کنید.
استفاده از بریلو کاملا اختیاری است.