ماهان شبکه ایرانیان

امروز ۲۶ خرداد؛

زادروز اولین زن دانشمندی که به تنهایی موفق به دریافت نوبل شد

"باربارا مک‌کلینتاک" دانشمند برجسته آمریکایی و متخصص "سیتوژنتیک" است که در سال ۱۹۸۳ میلادی، موفق به دریافت نوبل شد.

زادروز اولین زن دانشمندی که به تنهایی موفق به دریافت نوبل شد

به گزارش ایسنا، "باربارا مک‌کلینتاک"( Barbara McClintock) دانشمند برجسته آمریکایی در تاریخ 16 ژوئن 1902 در شهر " هارتفورد" آمریکا به دنیا آمد.

"مک‌کلینتاک" در سال 1927 دکترای خود در رشته گیاه‌شناسی از دانشگاه "کرنل" دریافت کرد و کار خود را به عنوان رهبر توسعه سیتوژنتیک" (علم مطالعه ساختمان کروموزوم‌ها) ذرت شروع کرد که بقیه عمرش را بر پژوهش بر روی آن تمرکز کرد.

وی از  اواخر دهه 1920، کروموزوم‌ها و چگونگی تغییر آن‌هادر طی تکثیر ذرت را موردمطالعه قرار داد. 

"مک‌کلینتاک" تکنیکی برای مشاهده کروموزوم‌های ذرت ایجاد کرد و از تجزیه و تحلیل میکروسکوپی برای نشان دادن بسیاری از عقاید بنیادی ژنتیک بهره جست. یکی از آن عقاید مفهوم نوترکیبی ژنی بوسیله "کراسینگ‌اور" در طی "میوز" بود، مکانیسمی که بوسیله آن مشخص می‌شود کدام کروموزوم‌ها اطلاعات را مبادله می‌کنند.

وی به عنوان بهترین‌ها در زمینه کاری خود شناخته شد و کمک هزینه‌های معتبری به او پرداخته شد و در سال1944 به عنوان عضو" آکادمی ملی علوم "انتخاب شد.

این دانشمند همچنین تئوری‌هایی برای توضیح سرکوب و بیان اطلاعات ژنتیکی از یک نسل ذرت به دیگری ایجاد کرد و در سال 1953 به علت شک به پژوهش‌هایش و پیامدهای آن، انتشار کارهایش را متوقف کرد.

بعدها، پژوهش وسیعی در مورد سیتوژنتیک و گیاه‌قوم‌شناسی نژادهای ذرت آمریکای جنوبی انجام داد و در دهه 1960 و 1970 پژوهش "مک‌کلینتوک" به خوبی درک شد، چرا که دانشمندان دیگر مکانیسم‌های تغییر ژنتیکی و قوانین ژنتیکی را که وی در دهه 1940 و 1950 در پژوهشش در مورد ذرت نشان داد، تأیید کردند که در نهایت به خاطر مشارکت در آن زمینه مشهور شد و جوایزی بدست آورد.

وی همچنین در سال 1970، نشانه ملی "علوم زیستی" را دریافت کرد و در سال 1983، جایزه نوبل" فیزیولوژی و پزشکی" را به خاطر کشف "سازه جابجاشدنی" کسب کرد. 

"مک‌کلینتاک"  اولین زنی است که به تنهایی جایزه علمی نوبل را کسب کرده است.

وی سرانجام در تاریخ 2 سپتامبر 1992 میلادی در سن 90 سالگی درگذشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان