ماهان شبکه ایرانیان

صف بلند آبادانی‌های گالن به دست

هر جا که تانکر آبرسانی توقف کرده باشد، مردمی هم هستند که در گرمای نزدیک به ٥٠ درجه بالای صفر گالن به دست در صف دریافت آب آشامیدنی ایستاده باشند.

صف بلند آبادانی‌های گالن به دست

هر جا که تانکر آبرسانی توقف کرده باشد، مردمی هم هستند که در گرمای نزدیک به ٥٠ درجه بالای صفر گالن به دست در صف دریافت آب آشامیدنی ایستاده باشند.

به گزارش به نقل از اعتماد ،این تصویر این روزهای شهر آبادان است. بیش از دو دهه است که کیفیت آب شرب شهر آبادان به‌شدت افت کرده و شوری آب موجب شده است که مردم این شهر از نعمت آب با کیفیت آشامیدنی محروم باشند. اجرای برخی طرح‌ها موجب شد از اواخر دهه ٨٠ کیفیت آب کمی بهبود یابد اما نه آنچنان که قابل اتکا باشد. از همین رو بود که مردم در این سال‌ها به استفاده از دستگاه‌های تصفیه خانگی آب، خرید آب تصفیه شده و خرید آب معدنی روی آورده‌اند.

نزدیک به دو هفته است که دوباره شوری آب به‌شدت افزایش یافته به‌طوری که حتی مناسب استحمام و استفاده‌های غیرشرب هم نیست. به گفته «مانی مهرنیا» یکی از شهروندان ساکن آبادان آب به قدری شور شده که تصفیه آب با دستگاه‌های تصفیه درون خانه‌ها هم ممکن نیست: «دستگاه‌ها معمولا ایراد پیدا می‌کنند و فقط می‌شود از بیرون آب معدنی تهیه کرد. مردم خیلی از این وضعیت شاکی هستند.»

کیفیت پایین آب در آبادان موجب شد تا هفته گذشته جمعی از مردم این شهر با تجمع در مقابل اداره آب و فاضلاب شهری از وضعیت تامین آب شرب اظهار نارضایتی کنند. این اعتراض‌ها واکنش «غلامرضا شرفی»، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی را هم در پی داشت که در گفت‌وگو با سایت «رویداد24» شعارهای مردم را «بسیار بسیار بد» توصیف کرد.

ایمان مصطفایی، خبرنگار و فعال اجتماعی ساکن آبادان، درباره مشکلات این روزهای مردم آبادان به «اعتماد» خبر داد که علاوه بر افزایش شورای آب، مردم برخی مناطق شهر با قطعی آب هم روبه هستند: «آب در مناطق ذوالفقاری، جمشیدآباد و چند نقطه حاشیه شهر قطع و وصل می‌شود و حتی ممکن است در طول دو روز فقط برای چند ساعت آب وصل باشد.» به گفته مصطفایی در روزهای اخیر تقاضا برای خرید گالن‌های ٢٠ لیتری آب و همین طور آب معدنی افزایش یافته است.

این فعال اجتماعی از بی‌توجهی مدیران برای رفع اساسی مشکل کیفیت آب هم انتقاد کرد: «مردم به قدری از حل این مشکل مأیوس شده‌اند که اگر بدانند رسانه‌ای دارد درباره این مشکل گزارش تهیه می‌کند، اصلا جدی نمی‌گیرند چون در دو دهه اخیر خیلی وعده شنیده‌اند اما خیلی‌هایش عملی نشده است.»

لزوم نصب آب‌شیرین‌کن در آبادان

اما دلیل اصلی شوری آب شهر آبادان چیست؟ درباره دلایل شوری آب شرب آبادان فرضیات مختلفی مطرح شده است. از تاثیر مزارع نیشکر گرفته تا احداث سدهایی که موجب پایین آمدن کیفیت آب شده‌اند و دلایل دیگر. «حمید کوراوند»، رییس کمیسیون عمران شورای شهر آبادان درباره ریشه‌های تاریخی این بحران به «اعتماد» گفت: «در سال ١٣٥٣ مطالعه‌ای از سوی یک گروه هلندی انجام شده بود و بر اساس یافته‌های آن پژوهش هشدار داده بودند ظرف ٢٥ سال بعد آب شرب آبادان با مساله شوری رو به رو می‌شود.

گروه مطالعه‌کننده پیشنهاد داده بودند سد یک طرفه در محل تلاقی بهمنشیر به اروندرود احداث شود. زیر آن مطالعه نشان می‌داد در زمان‌هایی که آب اروند رود بالا می‌آید آب به «بهمنشیر» بازگشت می‌خورد و به همین دلیل آب بهمنشیر هم شور می‌شود.»

اما به گفته کوراوند این توصیه گروه هلندی جدی گرفته نشد تا اینکه در دهه ٧٠ بحران شوری آب شرب جدی شد. هر چند به گفته عضو شورای شهر آبادان حالا مدتی است که این سد در حال احداث است اما او تاکید می‌کند که حل مشکل آب در کوتاه‌مدت و بلندمدت نیازمند راه‌حل‌های مختلف است: « در کوتاه‌مدت قرار است که خط انتقال آب غدیر ٢ که سه کیلومتر از عملیات عمرانی آن باقی مانده به زودی به شبکه آب شرب شهر متصل شود تا وضعیت آب را متعادل کند.

اما برای بلندمدت به نظر می‌رسد باید حتما با حمایت دولت دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن برای آبادان تهیه شود چون ادامه وضعیت کنونی ممکن نیست.» کوراوند همچنین درباره نقش شورای شهر آبادان در حل و فصل این مشکل هم گفت: «ما هم شهروند همین شهر هستیم و داریم می‌بینیم که استفاده از آب برای هیچ کاری ممکن نیست. مردم که اعتراض داشته باشند اول سراغ شورای شهر می‌آیند.

برای همین ما هم در حد توان مان با مسوولان رایزنی می‌کنیم اما نبود نظام یکپارچه مدیریت شهری باعث شده که این رایزنی‌ها خیلی اثربخش نباشد.» کوراوند در عین حال وعده داد شورای شهر آبادان هم در کنار سایر بخش مدیریت شهری برای رفع مشکل در بلندمدت تلاش کند.

فعلا به گفته او به وسیله ٢٠ دستگاه تانکر به مردم شهر و برخی روستاهای اطراف آبادان آبرسانی می‌شود تا اینکه گام کوتاه‌مدت کیفیت بخشی آب یعنی اتصال آب کرخه از طریق خط شماره ٢ طرح غدیر به نتیجه برسد. یعنی همان وعده‌ای که غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان داده است. باید دید این وعده کوتاه‌مدت سرانجام کی به نتیجه می‌رسد.


حمید کوراوند، عضو شورای شهر آبادان: در کوتاه‌مدت قرار است که خط انتقال آب غدیر ٢ که سه کیلومتر از عملیات عمرانی آن باقی مانده به زودی به شبکه آب شرب شهر متصل شود تا وضعیت آب را متعادل کند. اما برای بلندمدت به نظر می‌رسد باید حتما با حمایت دولت دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن برای آبادان تهیه شود چون ادامه وضعیت کنونی ممکن نیست.
a

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان