شناسه : ۱۲۰۶۷۱۴ - شنبه ۷ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۱۷
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی:
دولت برای مواجهه با هر شرایط اقتصادی برنامه دارد
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: دولت برای بدبینانه ترین شرایط فرضی اقتصادی پیش بینی لازم را برای تامین نیازهای مردم انجام داده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سعید نمکی روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان ایلام با تاکید بر اجتناب از نگرانی و بدبینی اقتصادی و انتشار آن در جامعه اظهار داشت: دشمنان خارجی به شدت به دنبال کاهش اعتماد ملت ایران هستند و برخی در درون کشور نیز با ایجاد نا امیدی آب به آسیاب دشمن می ریزند که بزرگترین خیانت در حق ملت و کشور است.
وی با ذکر برخی افزایش ها و افزود: دولت تدبیر و امید در سال های قبل با وجود بدهی های بالا کشور را در دست گرفت، در سال گذشته تخصیص دانشگاه ها به صورت 100 درصد پرداخت شد و حقوق بازنشستگان نیز با وجود ورشکستگی کانون آنها سه برابر افزایش داشت و بودجه آموزش و پرورش نیز 100 درصد تخصیص یافت.
نمکی ادامه داد: در بخش بهداشت و درمان نیز معادل کل سال های عمر نظام اسلامی تخت های بیمارستانی ایجاد شد، ضمن اینکه طرح سلامت کار بزرگی بود که در راستای حفظ سلامت مردم انجام شد.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: در این روزگار نیاز است با همدلی امید و نشاط را در جامعه گسترش دهیم و بذر نا امیدی در دل مردم نپاشیم چرا که برای اداره کشور برنامه ریزی مفصلی شده است، تضمین می کنیم که با حمایت خدا هیچ مشکلی برای مردم ایجاد نشود.
وی ادامه داد: ما غصه می خوریم از کوچک شدن سفره مردم اما امیدواریم که با همدلی مردم و مسئولان بتوانیم این دوران را به سلامت پشت سر بگذاریم.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تصریح کرد: مشکل امروز کشور در بخش های مختلف، پول نیست بلکه مدیریت است که باید حل شود.
وی در خصوص رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی ایلام افزود: در این استان اقدامات فرهنگی بسیار دیر شروع شده، مشکلات گرچه اقتصادی است اما بیشترین علت آن فقر فرهنگی است.
دکتر نمکی اظهار داشت: مسئولان مکلف شده اند که وضعیت استان را مد نظر قرار دهند، فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی و اولین سینما در استان ایجاد شود و بطور کلی فضای استان باید در جهت شادابی بیشتر تغییر کند.
وی به مسئولان استان پیشنهاد کرد که ستادی متشکل از دانشگاه ها، بهزیستی ،کمیته امداد، دادگستری، آموزش و پرورش، ناجا، میراث فرهنگی، ارشاد اسلامی و ... برای بررسی، علت یابی و مقابله با افسردگی و روان پریشی عمومی در این استان فعال شود.
وی تاکید کرد: اولین گام در حوزه فرهنگی - اجتماعی ایلام تلاش برای کاهش موارد خودکشی است، مقابله با خودکشی نیازمند طرح فوری و کار مطالعاتی است که باید در کمترین زمان انجام گیرد زیرا دقیقه 90 را هم گذرانده ایم و اقدام اورژانسی در بحث خودکشی نیاز است.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی به تکمیل سالن های ورزشی، استخر دانش آموزی، فضاهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: این مراکز باید به سرعت تامین اعتبار و به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: مسئولان فرهنگی آگاه باشند که در استان هرچه طرح و پیشنهاد با موضوع تلطیف روانی استان ارائه شود اعتبار آن تامین می شود.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: بازماندگان از تحصیل را دریابیم چرا که هر بی سواد یک بمب انتحاری است و فضاهای آموزشی باید سالم سازی شود.
نمکی گفت : استان ایلام سال ها زیر آسیب جنگ تحمیلی بوده و اکنون میزبانی زایران اربعین حسینی است که باید این میزبانی را با اهمیت بشمارد زیرا زیارت در تشیع یک حرکت سیاسی و افشاگرانه است.
وی به کاستی های استان ایلام اشاره کرد و گفت: اهالی این استان مردمان نجیب محرومیت کشیده و زجر کشیده ای هستند که باید برای آنها اقدامات اساسی انجام گیرد.
نمکی افزود: مشکلات امروز تل انبار ندیدن دیروز است باید به دنبال مرکز پژوهشی برای پرورش روان منطقه باشیم.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تاکید کرد که با تامین اعتبار برای توانمندسازی مردم به معیشت مرزنشینان و همچنین افزایش سطح درآمد آنها کمک شود.
استاندار ایلام نیز در ادامه این نشست به ارایه گزارشی از شاخص های مختلف فرهنگی و اقتصادی در استان و مقایسه آن با کشور پرداخت و گفت: نرخ رشد جمعیت 8 دهم درصد و کشور یک و دو دهم درصد است و ضریب شهرنشینی در ایلام 68 و نرخ مهاجرت استان 19.19 درصد است.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهار داشت: سرانه فضاهای فرهنگی چهار درصد که این آمار در کشور 10 برابر استان است ، سرانه فضاهای فرهنگی 8 درصد و در کشور 11.1 درصد است.
وی ادامه داد: اصحاب قلم در استان انتقاد می کنند که مسئولان به رشادت و دلیری مردم ایلام اشاره می کنند اما باید کاری اساسی برای رفع این محرومیت ها و این مردم رنج کشیده انجام دهند .
سلیمانی دشتکی تاکید کرد: باید با عمران و درآمدزایی جمعیت مرز را افزایش دهیم و موجب تثبیت جمعیت در مناطق مرزی شویم تا آنها به مرکز استان مهاجرت نکنند.
استاندار ایلام از مدیران خواست که گره گشای مردم باشند، در بین مردم باشند و تلاش کنند تا آرامش در استان حفظ شود.
در این نشست مدیران استانی از دانشگاه ایلام، آموزش و پرورش، دادگستری، برنامه و بودجه حضور داشتند و به ارایه گزارشی از مسایل و مشکلات خود پرداختند.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه به اتفاق شماری از همکاران خودروز گذشته - جمعه در قالب سفری سه روزه وارد استان ایلام شد.
سعید نمکی در خصوص هدف و برنامه این سفر تصریح کرد که بنا به تأکید ریاست محترم جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در این سفر سه روزه مشکلات استان احصا و برای ارائه و اجرای راهکار حل آنها تلاش شود.