به گزارش فارس، آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (سهشنبه) در واکنش به نمایش اخیر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اعلام کرد که استقلال عمل این نهاد بر ادعاهای طرفهای سوم ارجحیت و اولویت دارد.
در بیانیه آژانس اتمی آمده است که هر اطلاعات افشا شده از طرفهای سوم باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته و به همراه دیگر اطلاعات موجود ارزیابی شود تا نهایتا به نتیجهگیری مستقلی برپایه نظارات کارشناسان خود آژانس منجر شود.
متن کامل این بیانیه به نقل از «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس اتمی به شرح زیر است:
«آژانس، پادمانهایی را اجرا میکند که مطابق با حقوق و الزامات ناشی از معاهدههای جامع پادمانی و پروتکل الحاقی بین خود و دیگر کشورها، شورای حکام مربوطه و قطعنامهها و تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل، و بر پایه شیوههای پادمانی مقرر هستند. باید توجه شود که تحت چارچوب راستیآزمایی فعلی، آژانس بازرسان خود را فقط به سایتها و مکانهایی که نیاز باشد گسیل میدارد.
آژانس از تمام پادمانهای مرتبط با اطلاعات موجود استفاده میکند اما هیچ دادهای را دارای ارزش اسمی نمیداند. مطابق با شیوههای پادمانی مقرر، تمام اطلاعات بهدست آمده، شامل آنهایی که از طرفهای سوم ارائه شده، باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته و به همراه دیگر اطلاعات موجود ارزیابی شود تا نهایتا به نتیجهگیری مستقلی برپایه نظارات کارشناسان خود آژانس منجر شود. اظهار نظر علنی درباره مسائل مرتبط با چنین اطلاعاتی شیوه و روش آژانس نیست.
اقدامات آژانس مرتبط با راستیآزمایی هستهای همواره بیطرفانه، واقعگرایانه و حرفهای بوده و باید باشد. به منظور حفظ اعتبار، استقلال آژانس در رابطه با اجرای فعالیتهای راستیآزمایی، دارای بالاترین اهمیت است.
فعالیتهای راستیآزمایی آژانس در ایران بر پایه توافق جامع پادمانی (CSA) انجام میشود که با ایران و پروتکل الحاقی جمعبندی شد و ایران نیز موقتا در حال اجرای آن است. به علاوه، آژانس همچنین راستیآزمایی و نظارت بر تعهدات مرتبط با هستهای ایران را تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اجرا میکند. اجرای این اقدامات در راستای بندهای تصمیمات مرتبط و قطعنامههای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل ادامه خواهد داشت.
همانطور که پیشتر هم در گزارش خود به شورای حکام تاکید کردم، ارزیابیها درباره عدم وجود فعالیتها و مواد هستهای اعلام نشده ایران هنوز ادامه دارد. آژانس به ارزیابی اظهارات ایران تحت پروتکل الحاقی ادامه میدهد و به تمام سایتها و مکانهایی که نیاز باشد در ایران بازدید کند، تحت پروتکل الحاقی دسترسی تکمیلی دارد.»
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تاریخ 5 مهر طی سخنرانی خود در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل، با تکرار پروپاگاندای خود علیه ایران، ادعای جدیدی را مبنی بر وجود تاسیسات هستهای مخفی در جنوب تهران مطرح کرد.
نتانیاهو در این سخنرانی با تکرار ادعای سرقت اسناد هستهای از ایران، با نشان دادن تصاویری از یک ساختمان در «تورقوز آباد»، مدعی شد که ایران در نزدیکی تهران تجهیزات هستهای دارد که آن را به آژانس گزارش نکرده است. این در حالی است که به گفته او این تصاویر مدتهاست که در اختیار آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گرفته و این نهاد واکنشی به آنها نداشته است.
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال 1394 به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا 18 اردیبهشت طی سخنرانی در کاخ سفید با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن ابعاد نظامی برنامه هستهای و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد.
وی همچنین گفت که تحریمهای پیشین هستهای و تحریمهای سختتر جدیدتر در بازه 90 تا 180 روزه علیه ایران باز خواهند گشت.