ماهان شبکه ایرانیان

ضرغامی در نشست مدیران استانی خبرگزاری مهر:

کمک فضای مجازی به طرح نیازهای مردم/ پدیده های اجتماعی فرصت هستند

تهران- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فضای مجازی به کشف حقیقت و شجاعت در طرح نیازهای مردم و آسیب های اجتماعی کمک شایانی کرده است و می تواند به تقویت اقتدار ملی بیانجامد.

کمک فضای مجازی به طرح نیازهای مردم/ پدیده های اجتماعی فرصت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله ضرغامی بعد از ظهر پنج شنبه در چهاردهمین نشست استانی خبرگزاری مهر در جمع سرپرستان استانی این رسانه طی سخنانی گفت: امروز در حوزه رسانه استان معنا و مفهوم قدیم را ندارد و یک خبر از یک مکان دور افتاده می تواند حتی در سطح بین المللی مطرح شود و جایگاه شما فعال رسانه در استان ها، جایگاهی ملی است.

وی گفت: یکی از آسیب های بزرگ فعالیت رسانه ای، نگاه کارمندی است، چرا که یک کارمند تلاش دارد، با محافظه کاری و به دور از ریسک کار کند، لذا هیچ رسانه ای با این نگاه موفق نمی شود، متاسفانه برخی نهادهای انقلابی که در حوزه رسانه ای وارد شدند، به دلیل همین نگاه کارمندی نتوانستند، پیام موفق را به خوبی انتقال دهند، چرا که اگر مخاطب پیام را بگیرد و در وی تغییر رفتاری ایجاد نشود و یا عکس آن پیام عمل کند، پیام موفق نبوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که در برخی مواقع که نمی توان پیام درستی منتقل کرد، اگر به آن پیام پرداخته نشود، بهتر است، افزود: باید در انتقال درست پیام به مخاطب از نگاه کارمندی در حوزه رسانه فاصله گرفت.

پدیده های اجتماعی را از فرصت به تهدید تبدیل نکنیم

ضرغامی در بخش دیگری از سخنان خود به اصطلاح « آبخیزداری» اشاره کرد و گفت: طراحی یک شبکه منطقی، حساب شده و مهندسی برای استفاده از آب موجود در طبیعت و هدایت آن در مسیرها و کانال های مناسب و مدیریت بهینه آب در طول زمان را آبخیزداری می گویند، که سد سازی مصداقی از آبخیزداری است، که البته اگر طراحی درستی صورت نگیرد، ممکن است، همان سد مانع باشد، اما اگر آب درست هدایت شود در حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک دارای اهمیت خواهد بود.

وی گفت: اگر از بارندگی ها به درستی استفاده نشود، ممکن است، آب باران به سیل و تهدید تبدیل شود، مانند این پدیده آبخیزداری عینا در مسائل جامعه نیز مصداق دارد، به عنوان مثال این که مردم را شاد کنیم و در مجموع ایجاد نشاط اجتماعی برای دولت مهم است، اما از ابتدای انقلاب برای این نشاط برنامه ریزی نداشتیم و گاهی همین بی برنامگی نشاط اجتماعی را تبدیل به تهدید می کند. 

ضرغامی سپس با بیان این که نظام ما نظامی اعتقادی و فکری است، ادامه داد: البته باید بدانیم، همه مسائل ایدئولوژیک نیست، برخورد با پدیده های اجتماعی باید مدبرانه باشد، امروز متاسفانه در فضای سیاسی ما اردوکشی هایی انجام می شود و پیرو آن، دشمن و رسانه های ماهواره ای جریان های خبری آن می توانند فضای ماجرا شده و از آن بهره برداری کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که همین مبحث در خصوص فضای مجازی نیز وجود دارد، اضافه کرد: هنوز ما و حتی ایجاد کننده های فضای مجازی، ابعاد این فضا را نمی دانیم، یکی از کارکردهای فضای مجازی نیز رسانه است، در این فضا آدم ها به صورت تک تک نقش گرفته و می توانند، در افکار عمومی تاثیرگذار باشند و با کم ترین بضاعت مالی یک رسانه شده و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند و یکی از ویژگی های جمع شدن تک تک این افراد ایجاد قدرت است، در واقع این میکرو قدرت ها می توانند یک جریان قدرت تاثیرگذار تشکیل دهند، امروز قدرت جریان بر جریان قدرت غلبه کرده است.

وی ادامه داد: این میکروقدرت ها در فضای مجازی جمع شده و یک قدرت بسیار بزرگ و تاثیرگذار را پدید می آورند، اگر نظام های حاکمیتی مانند آبخیزداری، در این حوزه توانستند، به خوبی این پدیده ها را درک و طراحی کرده و هماهنگ باشند، ما توانستیم، از این پدیده بسیار مهم به نفع مردم بهره بگیریم.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان این که امروز در فضای مجازی بهترین ابزار برای امر به معروف و نهی منکر و نظارت عمومی فراهم شده است، گفت: این فضا آسیب هایی دارد، اما اگر این فضا نبود، بسیاری از اتفاقات مثبت نمی افتد، قبل از این فضا بسیاری از ارزش ها عوض و معروف تبدیل به منکر و منکر تبدیل به معروف شده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی