به گزارش خبرنگار مهر، 7 عنوان داستانی جدید از مجموعه کتابهای قفسه آبی به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده اند. این کتابها، عناوین 102 تا 108 این مجموعه هستند.
این ناشر بین آثار داستانی ادبیات معاصر فارسی، 3 مجموعه کتابهای قفسه آبی، قرمز و سیاه را منتشر میکند که مجموعه کتابهای قفسه آبی، ژانری، قصه گو و جریان محور هستند. کتابهای قفسه قرمز، ساختارگرا، جریان گریز و ضدژانر هستند. کتابهای قفسه سیاه هم پلیسی، جنایی و نوآر هستند.
عناوین 102 و 103 مجموعه کتابهای قفسه آبی، رمانهای «ما این جا داریم میمیریم» نوشته مریم حسینیان و «سالتو» نوشته مهدی افروزمنش هستند. «ما این جا داریم میمیریم» ، پس از «بهار برایم کاموا بیاور»، دومین رمان حسینیان است که داستانش درباره چند آدم متفاوت است که مجبورند در یک خانه یکدیگر را تحمل کنند. او در این رمان، در فرازهایی از رئالیسم جادویی بهره برده و دغدغه خود را در مورد حضور جهانی مرموز در کنار جهان واقعی به تصویر کشیده است. آدمهای این قصه در آپارتمانی حوالی یوسف آباد ساکن هستند.
ما، پریهای جنگل، گم شده ایم، سرزمین آدمیزادها، جای عجیبی است، طلاپری، سالا را دوست ندارد، کاش همین حالا، یک تکه خوشبختی، ته جیب آدمیزادها، بگذاریم و برویم، انگار چوب جادویی، جادوشده، غمگین بودن، اتفاقی عجیبی است، ما نمیتوانیم، دور از جنگل، و دور از طلاپری، مدت طولانی، دوام بیاوریم، بخندیم، و زنده بمانیم، عناوین بخشهای مختلف این رمان هستند.
این کتاب با 142 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 120 هزار ریال منتشر شده است.
کتاب بعدی، رمان «سالتو» نوشته مهدی افروزمنش و مانند «ما داریم این جا میمیریم» دومین رمان نویسنده اش است. داستان این رمان، هیجانی و پر از قصه است. «سالتو» قهرمانی دارد که از میدان فلاح تهران برآمده و کشتی گیری ماهر و جسور است. این شخصیت در موقعیتی ناگهانی مورد توجه یک ثروتمند علاقه مند به کشتی قرار میگیرد که حاضر است به عنوان حامیمالی از او حمایت کند. فرد ثروتمند، شخصیتی مرموز دارد و پس از حضورش در داستان، حالتی معمایی بر فضا حاکم میشود.
مهدی افروزمنش به خاطر اولین رمانش «تاول» جایزه کتاب سال ادبی هفت اقلیم را از آن خود کرده است.
رمان «سالتو» 5 فصل اصلی دارد که هر فصل به بخشهای مختلف تقسیم میشود.
این کتاب هم با 262 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 160 هزار ریال به چاپ رسیده است.
کتاب صد و چهارم مجموعه کتابهای قفسه آبی، رمان «ناتمامی» نوشته زهرا عبدی است. جالب این است که این رمان هم دومین رمان چاپ شده از عبدی است. رمان اول این داستان نویس با نام «روز حلزون» به چاپ رسیده است.
محور اصلی داستان «ناتمامی» مفقود شدن یک دختر دانشجوی جنوبی است که چند روز از گم شدنش میگذرد و هم اتاقی اش برای پیدا کردنش وارد عمل میشود. گذشته شخصیت اصلی گم شده رمان و انگارههای سیاسی و تاریخی جامعه از جمله مسائلی هستند که در روایت راوی داستان ارائه میشوند. با اضافه شدن اطلاعات مختلف درباره گذشته دختر دانشجو و مسائل دیگر، فضایی مملو از سوء ظن و شک درباره او به وجود میآید که آیا دزدیده شده، مفقود شده و یا خودش رفته است...
عبدی این رمان را در 23 بخش نوشته و نگارشش را در سال 93 به پایان رسانده است.
این کتاب با 253 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 200 هزار ریال منتشر شده است.
«پنجره ای مشرف به میدان» نام رمان بعدی مجموعه پیش رو است که به قلم هوده وکیلی نوشته شده و خلاف 3 رمان بالا، اولین اثر نویسنده اش است. این شاعر جوان، اولین رمانش را با یک ضربه تکان دهنده و تند شروع میکند.
راوی این رمان یک زن است که از طبقات متوسط جامعه برآمده و دوستش خود را مقابلش میکُشد. ماجرا به این ترتیب است که نزدیک ترین دوست راوی، خود را روبروی خانه او میکشد و این خانه قرار بوده محل آرامش و آسایش راوی باشد اما دیگر این گونه نیست. گذشته پیچیده دو زن اصلی داستان و این که آیا ماجرای قتل در میان بوده از جمله معماهایی هستند که مخاطب پس از ورود به داستان رمان، با آنها روبرو میشود.
خانه شخصیت راوی قرار بوده او را از گذشته ناآرامش دور نگه دارد...
این کتاب با 186 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 150 هزار ریال به چاپ رسیده است.

صد و ششمین عنوان کتابهای قفسه آبی، رمان جدید محمود حسینی زاد، مترجم و داستان نویس است که با عنوان «بیست زخم کاری» به چاپ رسیده است. پیش از شروع متن داستان، این جملات درج شده است: ... همیشه این بوده که وقتی بر مغز میکوفتند، مرد میمُرد و بس. ولی حالا با بیست زخم کاری بر فرق سر، از جا بر میخیزند و ما را تارومار میکنند... هنوز این جا بوی خون میدهد. همه عطرهای عربستان هم به این دست کوچک بوی دیگری نخواهند داد... (شکسپیر، مکبث)
«این برف کی آمده؟»، «آسمان کیپ ابر» و «سرش را گذاشت روی فلز سرد» کتابهایی داستانی ای هستند که این مترجم پیش از «بیست زخم کاری» نوشته است. این اثر، یک رمان تریلر و درباره مردی است که میخواهد سلطه گر باشد. ابتدای داستان، یک پیرمرد ثروتمند میمیرد و گزارش پزشک قانونی مرگ او را عادی اعلام میکند. اما گزارش پزشک قانونی تنها ابتدای داستان را رقم میزند و اصل ماجرا در ادامه میآید...
مکان شکل گیری داستان در وهله اول، شهر تهران و سپس ویلایی در شمال است که نفرین اصلی ماجرا در آن جا شکل گرفته است. «بیست زخم کاری» رمانی درباره کشتن و هراس است و حال و هوایی که دارد به علاوه جمله ابتدایی کتاب که پیش از متن رمان درج شده، مخاطب را به یاد شخصیت مکبث و گناههایی که از پی هم مرتکب شد، میاندازد.
این کتاب هم با 127 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 110 هزار ریال منتشر شده است.
رمان بعدی، «دلفین مُرده» به قلم حسن بهرامیو براساس نوعی از زیستن نوشته شده که در وجود قهرمان نوجوانش قرار دارد؛ نوعی که او را به سوی درون گرایی و کشف اموری هدایت میکند که گاهی تکان دهنده هستند. از کانال کنار خانه راوی داستان، نزدیک کندوهای عسل، بویی متعفن پیچیده که شخصیت راوی فکر میکند در آن اطراف باید چند جنازه را شبانه به خاک سپرده باشند...
راوی داستان «دلفین مرده» نوجوانی خیال پرداز و ناآرام است که در شهری کوچک در مرکز ایران زندگی میکند. او دچار توهم و دیدن اوهامیاست که گاهی با واقعیت مخلوط میشوند.
این رمان کوتاه با 101 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 105 هزار ریال منتشر شده است.

صد و هشتمین رمان چاپ شده از کتابهای قفسه آبی هم رمانی عاشقانه به قلم سعیده شفیعی است که با عنوان «دخترپیچ» به چاپ رسیده است. نام این رمان از واژه ای در حوزه کاشتن زعفران گرفته شده است.
این کتاب، اولین رمان نویسنده اش است و درباره پسری جوان است که در رشته اقتصاد تحصیل کرده و ساکن تهران است. پدر این پسر، او و مادرش را به همراه زمینهای زعفرانشان ترک کرده و گم شده است. در این میان، افسانه ای قدیمیبین مردمان زعفران کار وجود دارد که میگوید زعفران، برای کسی که آن را میکارد، شوم است...
این نویسنده جوان ابتدای کتاب و پیش از شروع شدن رمان، این توضیحات را داده است: در نگارش این داستان از برخی وقایع و خاطرات واقعی ام وام گرفته ام، اما بخش عمده آن ساخته و پرداخته تخیل نویسنده است و هرگونه تشابه نامها و رویدادها با موارد واقعی، اتفاقی است.
این کتاب با 163 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 130 هزار ریال منتشر شده است.