خبرگزاری مهر: محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه اقتصاد مقاومتی به دو موضوع مهم که در این ستاد مطرح شده بود، پرداخت و گفت: اصلاح ساختار بودجه به نحوی که با اقتصاد مقاومتی هماهنگ باشد، مورد نظر این ستاد و سازمان برنامه و بودجه است.
وی افزود: برخی از اصلاحات بودجه با مقاومت همراه است و با اراده جمعی محقق میشود. تلاش کردیم در لایحه بودجه 98، اصلاح ساختاری که در ابلاغیه اخیر مقام معظم رهبری گنجانده شده بود را لحاظ کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اعلام اینکه در بودجه 98، 267 هزار میلیارد مصارف بودجه را کاهش دادهایم، گفت: عدد 433 هزار میلیاردی بودجه را به 407 هزار میلیارد تقلیل دادیم و با توجه به ضرورتهای اقتصادی سال 98، با صرفهجویی، بودجه تقلیلیافته را عملیاتی میکنیم.
نوبخت تصریح کرد: در تبصره 21 لایحه بودجه 98 حدود 10 موضوع را اصلاح کردیم. همچنین در صورت لزوم، برای اصلاح ساختار، موارد دیگر را هم اصلاح میکنیم.
وی در مورد اقدامات انجام شده برای ثبات اقتصاد کلان با اصلاح ساختار بودجه بیان کرد: دو سرفصل در این رابطه وجود دارد؛ در یکی از سرفصلها، داراییهای دولت مطرح است که هماکنون 7 میلیون میلیارد تومان داراییهای دولت است که میتواند به جای رکود، در چرخه رونق کشور به کار گرفته شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: سرفصل داراییهای دولت از طریق سازمان برنامه و بودجه که ناظر بر اجرای درست بودجه است، ابلاغ شد. سرفصل دیگر، کارآمد کردن هزینهها است که باید هزینههای مستقیم و غیرمستقیم در بودجه مشخص شود.
نوبخت یادآور شد: بودجه دو جلد کتاب پشتیبان دارد که در هر کدام از آنها بیش از 500 صفحه به درستی، تبیین و اسناد بودجه را نیز شفافسازی کردهایم. عدهای بودجه را تنها چند صفحه با 23 تبصره میدانند درحالیکه 2 جلد کتاب حیاتی بودجه را تورق نکردهاند.
وی اظهار کرد: بودجه 14 پیوست دارد و برای کارآمدی هزینهها، مسائلی مطرح است از جمله پرداخت یارانه دولت که عدد 934 هزار میلیارد تومان است و یارانه مستقیم بیش از 42 هزار میلیارد تومان است و باید اعلام این اعداد به جامعه به درستی انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به مقاومتهایی که در اصلاح ساختار بودجه وجود دارد، اشاره کرد و با ذکر مثالی گفت: این مقاومتها مانند آن شخصی است که میخواست طرح «یک شیر را خالکوبی کند و هر کجا که درد داشت، از انجام خالکوبی منصرف میشد درحالیکه نقش شیر بدون یال و دُم نمیشود».
نوبخت بخش دیگر اصلاح ساختار بودجه را نهادسازی بودجهای دانست و گفت: پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی به فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در مورد نهادسازی بودجه مطرح شده، پس از آن هم به شورای عالی هماهنگی اقتصادی اعلام خواهیم کرد و در نهایت با تائید رهبری، ما میتوانیم از سال 1398، بخشی از اصلاحات ساختاری بودجه را انجام دهیم.
وی همچنین در مورد اشتغال روستاییان و عشایر بیان کرد: بودجه 1.5 میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی برای سال 97، جاری است که تاکنون 2 قسط آن پرداخت شده و قسط سوم نزد بانک مرکزی مهیا است و ما پیگیر دریافت قسط چهارم هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در مورد اشتغال کشور اعلام کرد: اخیراً گزارشی را به رئیسجمهور ارائه کردیم و یک گزارش جامعی هم در رابطه با اشتغال آماده ارائه داریم که بر اساس آن، 1330 فرصت شغلی در سال 97 محقق شد و امکان تحقق 1770 فرصت شغلی در سال آینده نیز وجود دارد.
نوبخت افزود: در رابطه با اشتغال، موافقتنامه و تفاهمنامههایی با دستگاههای ذیربط انجام دادهایم، تقریباً همه دستگاههایی که 9 سرفصل دارند، در این برنامهریزی گنجانده و به آنها ابلاغ کردهایم، ضمن آنکه قسط اولی که باید به دستگاهها به عنوان پیشپرداخت ارائه میدادیم، برای تحقق اشتغال، پرداخت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در گزارش بازار کار از 680 هزار نفر نیروی جدیدی که متقاضی اشتغال بودند، 623 هزار نفر وارد بازار کار شدهاند و ما نتوانستهایم برای 50 هزار نفر شغل ایجاد کنیم و این موضوع در گزارش خالص اشتغال که رئیسجمهور اعلام کرد، لحاظ شد و اشتغال کشور به 24 میلیون نفر رسید.