به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، به نظر میرسد که دونالد ترامپ علاقهای به سیاست خارجی ندارد؛ زمانی که فکر میکرد میتواند برنده جایزه صلح نوبل شود خطر جنگ قریبالوقوع با کره شمالی را از میان ببرد هیجان زده شده بود، اما وقتی مشخص شد این توافق به آسانی به دست نمیآید ترامپ علاقه خود را از دست داد و بعد از آن به ندرت در این باره سخنی به میان میآورد.
ورای کره شمالی، سیاست خارجی او تا حد بسیار زیادی نوعی قرارداد خردهفروشی (یک سبک آشنا برای یک توسعه دهنده املاک) است. سیاست خارجی او در قبال غرب آسیا از سوی عربستان و اسرائیل تهیه میشود و دولت آمریکا صرفا از آنجه که این دو میخواهند پشتیبانی میکند.
سیاست دولت آمریکا در قبال برخی کشورهای آمریکای جنوبی مانند کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه نیز به مشاورانی مانند «جان بولتون» و «مارکو روبیو» اعطا شده است و بقیه آمریکای لاتین نیز تنها از دوربین «مهاجران» دیده میشود.
یکی از جنبههای مهم سیاست خارجی ترامپ برانگیختن یک واکنش ملی گسترده در خارج از آمریکا است. برای مثال چین را در نظر بگیرید که با آمریکا وارد تنش شده و آنچه را که به عنوان درخواستهای خصمانه آمریکا عنوان کرده را محکوم میکند. اخیرا چین گفته که اگر آمریکا خواهان یک جنگ تجاری است ما نیز تا پشتیبان این جنگ خواهیم ایستاد.
بیشتر بخوانید: سیاست خارجی ترامپ ترکیبی از اطلاعات نادرست و احساسی
شیوهای که ترامپ تقریبا در برابر هر کشوری اتخاذ میکند یک پاسخ ملیگرایانه ضد آمریکایی را در آن کشور برمیانگیزد.
آنچه که سیاست خارجی آمریکا در طول 30 سال در قبال مکزیک به دست آورده بود این بود که این کشور را از موضع ضد آمریکایی خود دور کند اما بر اساس نظرسنجی مؤسسه «پیو» سال گذشته رقم اعتماد به رئیس جمهور آمریکا به 32 درصد کاهش یافته است.
این الگو تقریبا در همه جا تکرار میشود؛ اعتماد به رئیس جمهور آمریکا در کانادا از 76 درصد در سال 2015 به 25 درصد در سال 2018 یعنی یک سوم کاهش یافته است.
این رقم درباره فرانسه نیز به همین گونه است و اعتماد مردم این کشور به رئیس جمهور آمریکا از 83 درصد در سال 2015 به یک عدد تک رقمی در سال 2018 رسیده است.
بیشتر بخوانید: شکست سیاست خارجی دولت آمریکا در چندین جبهه
مؤسسه نظرسنجی پیو این تحقیقات را در 25 کشور دنیا درباره اعتماد به رئیس جمهور آمریکا انجام داده که در 23 مورد اعتماد به رئیس جمهور آمریکا در این کشورها به شدت کاهش یافته است.
کشورهای جهان حتی آنهایی که ایدئولوژی ترامپ را پذیرفته بودند در حال اتخاذ موضع متقابل و نیز ضد آمریکایی شدن هستند.
همانگونه که در کشورهایی مانند چین و بسیاری دیگر از کشورها اتفاق افتاده، همچنان که سبک ترامپ خصمانه و غیر دیپلماتیک است سادهترین پاسخ برای آن ملیگرایی است؛ یک ملیگرایی ضد آمریکایی که خشم عمومی علیه آمریکا را در پی دارد.
این جهانی است با بیثباتی بیشتر، همکاری ضعیفتر و فرصتهای کمتر برای آمریکا و این یک نتیجه معقول و مستقیم برای فلسفه «نخست آمریکا»ی ترامپ است.