ماهان شبکه ایرانیان

یکی کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد؛

نوسان نرخ ارز به عنوان محرک اصلی بازار سهام، تحت کنترل قرار گرفته است/ عطش ورود حقیقی‌ها به بورس

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا؛ ولی نادی قمی یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص عوامل اثرگذار بر بازار را که می تواند به طور بالقوه شرایط رشد ادامه دار  شاخص را فراهم آورد، گفت:  بازار سهام کشور در شرایطی رشد می کند که آثار نقدینگی فزاینده اقتصاد در قالب تورم بر دارایی های مختلف (مسکن، ارز، اتومبیل، طلا) تقریباً تخلیه شده است.

وی افزود: همچنین نوسان ارز به عنوان محرک اصلی بازار سهام، تحت کنترل قرار گرفته است و به همراه آن بازارهای جهانی مواد خام چندان قدرت ندارد و اوضاع احوال سیاسی منطقه چندان آرام نیست.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با این اوصاف وقتی که در آخرین چهارشنبه تابستان، در هفته گذشته، شاخص کل بازار سهام نزدیک به 8 هزار واحد افت کرد، بسیاری از کارشناسان این موضوع را موقت تلقی کرده و آن را به تنش های سیاسی منطقه ای، رفتار هیجانی معامله گران نویزی، مقاوت و حساسیت بازار سهام به رقم 300 هزار واحدی شاخص کل و پایان سال مالی کارگزاری‌ها و لزوم تسویه مطالبات و عرضه های ناشی از آن، نسبت دادند.

نادی قمی ادامه داد: در حال حاضر ارزش دلاری بازار سهام بیش از 120 میلیارد دلار است که بالاتر از  اعداد و ارقام تاریخی است و تنها بر اساس ارزش شرکت هایی که طی چند سال اخیر وارد بازار سهام شده اند قابل توجیه نیست.

وی افزود: با این حال عطش ورود عموم به بورس از سمت بازیگران حقیقی و حضور پر رنگ نقدینگی کاملا مشهود است.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی که نقدینگی بی ثبات در سایه رکود بازارهای رقیب به سمت بازار سهام روی آورده است، نهادهای مالی حرفه  ای بازار نظیر شرکت های سبدگردان، کارگزاری ها، پردازش اطلاعات، مشاوره های سرمایه گذاری و تامین سرمایه ها باید احتیاط و مراقبت لازم را داشته باشند و به مشتریان خود مشاوره های مناسبی ارایه دهند تا از هرگونه خرید (فروش) هیجانی سهام اجتناب ورزند و نقدینگی را به سمت شرکت های بنیادی هدایت کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به سیاست های انبساط پولی از سوی اتحادیه اروپا و امریکا، به نظر می رسد که خطر بروز یک رکود در  اقتصاد جهانی، در آینده نزدیک، فعلاً مطرح نیست لذا قیمت های جهانی مواد خام دست کم روی قیمت های فعلی باثبات خواهد بود یا کاهش اندکی خواهد داشت.

به گفته نادی قمی، در حال حاضر علاوه بر تهدیدها، فرصت های بالقوه ای پیش روی مشارکت کنندگان در بازار سهام است. میانگین نسبت P/E شرکت های بنیادی بزرگ نزدیک به 5 است که با میانگین تاریخی P/E فاصله دارد (کمتر است). همچنین در صورت هیات دولت و حذف آثار مالیاتی، شرکت های بسیاری می توانند از مزیت تجدید ارزیابی دارایی ها و افزایش سرمایه از محل این تجدید ارزیابی ها استفاده کنند.

او با بیان اینکه این موارد به طور بالقوه می تواند شرایط افزایش بیشتر شاخص را فراهم آورد، افزود:  البته یادآوری این نکته ضروری است که رونق بازار سهام و فتح قله های جدید لزوما به معنای رونق اقتصاد نیست و در صورت هرگونه تنش سیاسی و اقتصادی جدید یا ریزش قیمت های جهانی مواد خام، نماگرهای بورس می تواند عقب گرد کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان