خبرگزاری تسنیم: محمد حسین ادیب نوشت، اگر مهار تورم یک مطالبه ملی است اولین گام اصولی برای مهار تورم اجرای قانون پول شویی است.
اجرای قانون پولشویی سرعت گردش پول در بخش سفته بازانه اقتصاد را به احتمالا ٢� درصد سطح موجود، کاهش میدهد و تورم مهار میشود.
بانک مرکزی در یک «بخشنامه شجاعانه» شعب را موظف کرد هر نوع نقل و انتقال بانکی بدون مستندات و اطلاع بانک از مبدا و مقصد و دلیل انتقال وجه و ذینفعان انجام نشود چنانچه بالای یک میلیارد تومان باشد.
به زبان ساده مدارک هر نوع معاملهای که در کشور انجام میشود منبعد باید در بانک موجود باشد و هر نوع معامله در کشور در هر حوزه و رشته، مشروط به اینکه بالای یک میلیارد تومان باشد باید در بانک نگهداری شود، اینکه نوشته شود انتقال وجه برای بدهی است کافی نیست باید مدارک بدهی و مستندات در اختیار شعبه قرار گیرد.
در مرحله بعد، سازمان مالیاتی از این مستندات، مالیات دریافت میکند.
فعالین اقتصادی آمادگی داشته باشند روش موجود پرداخت مالیات ظرف حداکثر سه سال آینده به مرور و گام به گام، جمع میشود و پرداخت مالیات بر اساس تراکنش بانکی جایگزین روش موجود خواهد شد، مبنای تراکنش بانکی نیز، همین مستنداتی خواهد بود که انتقال دهنده وجه به شعبه ارائه میدهد.
اگر مستندات اشتباه باشد دارائی میفهمد، چون به صورت اتوماتیک، این مستندات در دو جا راستی آزمائی میشود مبدا و مقصد، این پول از جائی آمده بانک باید بداند این پول بر اساس چه معاملهای وارد بانک شده و مدعیات مالک قبلی پول باید با مستندات مالک فعلی پول بخواند (گام اول) و در گام دوم مستندات مالک سوم پول (دریافت کننده بعدی) با مستندات فعلی پول انطباق داشته باشد.
در همه جای دنیا بانکها همین طور عمل میکنند و اسم این کار «قانون پول شویی» است و اگر میخواهیم با بانکهای دنیا کار کنیم باید آن را رعایت کنیم.
بخشنامه بانک مرکزی اقدام شجاعانهای بود و اولین اقدام جدی برای کاهش سرعت گردش پول است و کاهش سرعت گردش پول، در وضع موجود، موثرترین راه مهار تورم است. اگر بخواهیم به شیوه دیگری عمل کنیم، اسم این کار بانکداری نیست.