ماهان شبکه ایرانیان

۵ ماه پس از دستور رئیس‌جمهور؛

کارگران هپکو، ۷۰ روز بدون حقوق

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، کارخانه هپکو پس از آغاز واگذاری صنایع مادر که از سال 84 شروع شد، وضعیتی نوسانی داشته است و همین نوسان‌ها باعث شده است که هر بار از این کارخانه خبرهای متفاوتی به گوش برسد. از اعتراضات کارگری که به بستن راه‌آهن جنوب به شمال کشیده شد تا سکوی پرتاب مدیرعاملش برای رسیدن به مدیرعاملی باشگاه «تراکتور‌سازی»؛ ولی آنچه بیشتر تبدیل به یک دغدغه درباره این کارخانه بزرگ شده، سال‌ها بی‌کار‌ماندن کارگران و البته مشکلات معیشتی آنها در این سال‌ها بوده است. با‌این‌حال این واحد تولیدی هنوز توانایی بالایی در تولید ماشین‌آلات راهسازی دارد و در چنین وضعیتی که ارتباط با شرکت‌های خارجی قطع است هم هنوز می‌تواند به پیشرفت پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره کمک کند. با شدت‌گرفتن مشکلات معیشتی کارگران در سال‌های اخیر و پس از گذشت نزدیک به 15 سال بالاخره مسئولان کشور مجبور شدند تا اشتباه خود درباره واگذاری سهام صنایع مادر را قبول کنند و حالا شنیده‌ها حکایت از آن دارد که پس از فراز‌و‌نشیب‌های فراوان سهام این کارخانه قرار است به یکی از زیرمجموعه‌های وزارت صمت واگذار شود. بنا بر خبرهایی که در دو روز گذشته در میان کارگران هپکو دست‌به‌دست می‌شد، گویا با موافقت‌های ضمنی که از سوی برخی مسئولان وزارت صمت و شرکت‌های تابعه به وجود آمده، قرار است سهام این کارخانه که به سازمان خصوصی‌سازی واگذار شده بود، به شرکت «ایمیدرو» واگذار شود. این خبر باعث شده تا امیدواری به اردوگاه هپکو باز‌گردد تا بتوانند همانند گذشته به تولید محصولات راهسازی ادامه دهند و چرخ کارخانه را بچرخانند. 

70 روز است حقوقی دریافت نکرده‌ایم

نباید نادیده گرفت که فرضیه بازگشت مدیریت کارخانه هپکو به دولت و شروع به کار کارگران این کارخانه می‌تواند باعث اشتغال بسیاری از کارگرانی باشد که حالا بی‌کار هستند. از هزاران کارگر سال‌های نه‌چندان دور هپکو حالا کمتر از 900 کارگر در این کارخانه حضور دارند که بنا به گفته خودشان کاری برای انجام‌دادن هم برای آنها وجود ندارد و با اینکه همواره معوقات حقوق آنها در طول سال پرداخت نمی‌شود؛ اما این کارگران هنوز هم خواسته اولشان بازگشت تحرک و پویایی به این کارخانه است. بنا به گفته یکی از کارگران هپکو در‌حال‌حاضر حدود 70 روز است که آنها حقوقی دریافت نکرده‌اند و امیدوارند که تا پایان سال دست‌کم بخشی از این حقوق معوقه به آنها پرداخت شود. 

آینده مبهم بازنشستگان هپکو

از سوی دیگر یکی دیگر از مشکلات کارگران «هپکو»، بازنشستگی تعدادی از همکاران‌شان است که با توجه به حال‌ و ‌روز کارخانه که با ورود بخش خصوصی هر روز وضعیتش بحرانی‌تر هم می‌شود، پاداش پایان کار و همچنین دریافت‌نکردن به‌موقع حقوق و مزایا حالا آینده بازنشستگان این کارخانه را نیز در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. البته برخی خبرهای غیررسمی دیگر حکایت از این دارد که گویا سازمان برنامه و بودجه پذیرفته است تا مبلغی را برای پرداخت به کارگرانی که در سال آینده قرار است بازنشسته بشوند، در نظر بگیرد تا آنها بدون هیچ مشکلی حقوق و مزایای خود را دریافت کنند که البته تا زمانی که این موضوع به واقعیت نپیوندد، دغدغه  کارگران در آستانه بازنشستگی هپکو از بین نخواهد رفت. 

هپکو به ایمیدرو واگذار می‌شود؟ 

«منوچهر»، یکی از کارگران هپکو، با اشاره به آخرین وضعیت و شرایط کارگران این کارخانه می‌گوید: «این روزها  همه در انتظار تعیین تکلیف وضعیت کارخانه هستیم و با خبرهایی که در بین کارگران به گوش می‌رسد، گویا «هپکو» به شرکت «ایمیدور» که از زیر‌مجموعه‌های وزارت صمت است، واگذار می‌شود. اگر این خبر صحت داشته باشد، می‌تواند یک گام به جلو باشد و برای یک بار هم که شده، وعده مسئولان به واقعیت تبدیل شود. متأسفانه بعد از ورود بخش خصوصی این کارخانه نتوانسته عملکرد مثبتی داشته باشد و هر روز عقب‌گرد هم داشتیم تا اینکه تولید کارخانه در نهایت به صفر رسیده است. گویا این تصمیم پس از جلسات متعدد به وجود آمده است؛ البته تأکید رئیس‌جمهور برای نجات هپکو هم در‌این‌بین بی‌تأثیر نیست».این کارگر با انتقاد از مدیرانی که با شعار سازندگی وارد کارخانه شدند؛ ولی هیچ تغییری در روند آن به وجود نیاورده‌اند، نیز اضافه می‌کند: «مدیری با تبلیغات گسترده به هپکو آمد؛ ولی مدتی بعد خبر انتصاب او به‌عنوان مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی را شنیدیم. نه‌تنها مشکلی برطرف نشد؛ بلکه حالا نزدیک به 70 روز است که حقوقی هم دریافت نکرده‌ایم و کمتر از یک‌ماه‌و نیم دیگر شب عید است و تکلیف پرداخت عیدی نیز روشن نیست. اگر قرار است مدیری به هپکو بیاورند، باید با برنامه بلند‌مدت وارد کارخانه شود. در غیر‌این‌صورت وضعیت تفاوتی با زمانی که کارخانه در تملک بخش خصوصی بود، نخواهد داشت. 

«منوچهر» با اشاره به دیگر نگرانی‌های کارگران نیز ادامه می‌دهد: سال آینده 200 نفر از همکاران‌مان به سن بازنشستگی می‌رسند. با توجه به وضعیت کنونی کارخانه، سازمان برنامه و بودجه مبلغ 40 میلیارد تومان را به بازنشستگان هپکو تخصیص داده است؛ اما مسئولان نباید فقط به برگزاری جلسات پرهزینه و امضای توافق‌نامه‌ها اکتفا کنند و باید با اجرائی‌کردن این مصوبات مشکلات جامعه کارگری را نیز برطرف کنند تا آغازی باشد برای بهبود وضعیت کارخانه‌هایی که در مسیر خصوصی‌سازی منحرف شده و حالا کارگرانش حال خوشی ندارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی