به گزارش ایسنا، علیرضا صالح در نشست خبری ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری درمورد آزادسازی سهام عدالت در نهم اردیبهشت اظهار کرد: از دهم اردیبهشت برای مشمولان فرصتی تعیین شد که با مراجعه به سامانه روش مدیریت سهام خود را تععین کنند.
وی ادامه داد: در این راستا مشمولان تا هشتم خرداد فرصت دارند انتخاب کنند میخواهند مستقیم یا غیرمستقیم سهام خود را اداره کنند. البته عدم مراجعه به سامانه به معنی انتخاب روش غیرمستقیم است.
رییس سازمان خصوصیسازی درمورد سابقه سهام عدالت توضیح داد: سهام عدالت در سال 1385با فرمان مقام معظم رهبری برای شش دهک درآمدی مشخص شد که دو دهک درآمدی از تخفیف برخوردار شدند. از سال 1385تا سال 1395 از محل سود سهام شرکتهای سرمایهپذیر و تخفیف 50درصدی دو دهک ارزش سهام عدالت آزاد شد.
صالح با تاکید براینکه میزان سهام عدالت مشمولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی یک میلیون و سایر افراد بین 492هزار تا 532 هزار تومان است، اظهار کرد: میزان سهام برخی افراد بیشتر از یک میلیون تومان است، به این دلیل که انحصار وراثت صورت گرفته است. ارزش سهام عدهای هم کمتر از 492هزار تومان است که دلیل این موضوع هم این است که ممکن است فرد در سال 1385مشمول نبوده و وارث قانونی که متوفی مشمول بوده باشد.
مشمولان روش مدیریت سهام را مشخص کنند
وی در ادامه با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری درمورد آزادسازی سهام عدالت گفت: رهبری ابلاغیه را در روز نهم اردیبهشت صادر کردند و سامانه SAMANESE.IR از دهم اردیبهشت در اختیار مشمولین قرار گرفت تا روش مدیریت خود را انتخاب کنند.
رییس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه شورای عالی بورس باید ساز و کار روشهای مستقیم و غیرمستقیم را تعیین کنند، گفت: این اتفاق در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت. مشمولینی که وارد سایت نشوند به این معنا است که مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
صالح با تاکید بر اینکه افرادی که با بورس آشنایی دارند باید روش مستقیم را انتخاب کنند، ادامه داد: تعداد زیادی از مردم با بازار بورس آشنایی ندارند. این افراد بهتر است روش غیرمستقیم را انتخاب کنند. باید توجه داشته باشند که شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید در بورس یا فرابورس پذیرش شوند. بنابراین صورتهای مالی آنها شفاف خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر افرادی که روش مستقیم را انتخاب میکنند محدودیتهایی خواهند داشت. برای مثال در یک فرجه زمانی خاص درصد خاصی از سهام خود را میتوانند به فروش برسانند.
به گفته رییس سازمان خصوصیسازی، نقل و انتقال سهام برای یک بار از مالیات معاف است و چنانچه فردی روش خود را تغییر دهد مشمول مالیات انتقال سهام خواهد شد.