به گزارش ایسنا، عربستان سعودی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، تنها به شمار محدودی اجازه خواهد داد در مراسم امسال حج شرکت کنند.
این کشور در سال منتهی به اوت 2019، میزبان حدود دو میلیون زائر سعودی و خارجی در موسم حج بود. عربستان سعودی سال پیش از آن 7.5 میلیون زائر سعودی و خارجی داشت که حج عمره را به جای آوردند.
ژووی وانگ، تحلیلگر اس اند پی گلوبال پلاتس آنالیتیکس در این باره گفت: مصرف سوخت جت طی پنج سال گذشته در ماه حج حداقل 30 درصد افزایش ماه به ماه داشته است اما بعید است در حج امسال که شمار زائران به دلیل اقدامات بهداشتی احتیاطی محدود شده است، مصرف سوخت جت در عربستان سعودی افزایش پیدا کند.
تقاضا برای سوخت جت در عربستان سعودی احتمالا امسال 40 درصد در مقایسه با سال 2019 کاهش پیدا خواهد کرد و حدود 20 درصد از تقاضا برای سوخت جت در خاورمیانه را تشکیل میدهد.
بخش هواپیمایی عربستان سعودی حتی پیش از اعلام محدودیتهای حج دچار ضرر و زیان شده بود و طبق پیش بینی انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، صنعت هواپیمایی این کشور امسال بزرگترین ضرر را در میان کشورهای منطقه خواهد داشت.
یاتا برآورد کرده که صنعت هواپیمایی خاورمیانه به دلیل محدودیتهای سفر و قرنطینه که باعث کاهش 56 درصدی تقاضای مسافر شده است، در سال 2020 مجموعا 4.8 میلیارد دلار ضرر خواهد کرد.
عربستان سعودی در اواخر مارس اکثر پروازهای مسافری را معلق کرد و تنها پروازهای باری و پروازهای بازگشت شهروندان سعودی برقرار ماند. پروازهای داخلی این کشور در ژوئن از سرگرفته شد اما پروازهای بینالمللی متوقف مانده است.
این کشور پیش از شیوع ویروس کرونا تحت برنامه اقتصادی افق 2030، افزایش شمار زائران به 30 میلیون نفر را هدف گذاری کرده بود.
بر اساس گزارش پلاتس، گردشگری مذهبی عمده سفرها به عربستان سعودی را تشکیل میدهد و طبق آمار سازمان جهانی گردشگری، این کشور 13.6 میلیون گردشگر بینالمللی در سال 2019 داشته است.