خبرگزاری تسنیم: محمدباقر قالیباف پس از پایان نشست نهایی پیگیری و نظارت میدانی مجلس شورای اسلامی بر استان خوزستان در جمع خبرنگاران درباره شروع نظارت میدانی از استان خوزستان اظهار داشت: این استان از دوران دفاع مقدس تاکنون و همچنین در حوزه تولید ملی پیشران بوده است.
وی با بیان اینکه در مجلس یازدهم اولویت بر نظارت و سپس قانونگذاری است، تصریح کرد: اعتقاد داریم نظارت پیشینی و در حال اجرا باید، بر نظارت پسینی اولویت داشته باشد؛ بهعنوان مثال هرچند پس از ارائه گزارش تفریغ بودجه، برخی از مشکلات و مسائل مشخص میشود، اما نظارت در حال اجرا بهتر و کارآمدتر است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با تأکید به اینکه وقتی صحبت از شفافسازی و هوشمندسازی میشود، باید نظارت سیستمی و میدانی نیز انجام شود، ادامه داد: بر این اساس عنوان شد که هدف از نظارتها مچگیری نیست، بلکه این نظارتها به مدیران قوی و شجاع که با تصمیمگیریهایشان به پیشرفت کشور کمک میکنند، انگیزه میدهد، همچنین کمکاریها و فعالیت خارج از مسیرها نیز براساس قانون پیگیری میشود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره دغدغههای مردم خوزستان در دیدار چهره به چهره با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: بحث اشتغال، تأمین آب شرب، کشاورزی و فاضلاب از جمله پرتکرارترین دغدغههای مردم بود، البته این بدان معنا نیست که معیشت، مسکن، بافت فرسوده و... از دغدغههای مردم بهشمار نمیرود.
قالیباف با ابراز اینکه با قوه مجریه توافق شده است برخی از موضوعات مهم که مردم را آزار میدهند، مورد توجه و اولویت قرار گیرند، تصریح کرد: بهعنوان مثال 700 روستا دچار تنش آبی هستند که امیدواریم این مسئله تا پایان دولت و تابستان سال آینده برطرف شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین مقرر شد اولویت ایجاد 40 هزار شغل علاوه بر برنامههای دیگر در دستور کار قرار گیرد که در این میان 10 هزار شغل مربوط به زنان سرپرست خانوار است که دچار مشکلات معیشتی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در این بین بحث اقتصاد دانشبنیان نیز دارای اهمیت است، بر این اساس مقرر شد 4 مرکز نوآوری با هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز نوآوری در تهران برای جوانان تحصیلکرده ایجاد شود.
قالیباف در پاسخ به سؤالی درباره مبارزه با بروز برخی مفاسد، گفت: مسئله رسیدگی به پروژه نیشکر هفتتپه در دستور کار قوه قضائیه است، قوه مجریه نیز کار را پیگیری کرده است و کمیسیون اصل 90 مجلس نیز به آن رسیدگی میکند.
رئیس قوه مقننه کشور درباره مسئله خصوصیسازی و اجرای اصل 44 قانون اساسی نیز، گفت: مجلس موضوع خصوصیسازی و تحقق اصل 44 را فعالتر پیگیری کند تا فرآیند واگذاریها دچار مفسده نشود. البته برخی از واگذاریها در مسیر بورس است که براساس رقابت انجام میشود، اما واگذاریهای خارج از این مسیر به نظارت بیشتری نیاز دارد که این مهم نظارت میدانی را اجتنابناپذیر میکند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره دخالت برخی نمایندگان در امور استان و سیاسیکاری و قومگرایی بهجای نظارت، گفت: نمایندگان خودشان قانون وضع میکنند و باید اولین اجراکننده آن باشند، از این رو طبق قانون هیچ فردی حق دخالت در امور اجرایی را ندارد.
قالیباف با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه مجلس یازدهم، اظهار کرد: نظارت بر رفتار نمایندگان یکی از پیامهای مهم بود که بر این اساس هیئت 7 نفرهای در این راستا تشکیل شده است، بنابراین هر گزارشی مبنی بر بروز مشکل ارائه شود، مجمع نظارت بر رفتار نمایندگان آن را پیگیری میکند.
وی افزود: ابتدای نظارت میدانی بر استان خوزستان عنوان شد که نیامدهایم بهجای قوه مجریه کار کنیم، بلکه قصد داریم بر تصمیمگیریها و اجرا نظارت کنیم.