ماهان شبکه ایرانیان

بیوگرافی طناز طباطبایی

با زومجی و نگاهی به زندگی شخصی و کار‌نامه هنری طناز طبا‌طبایی همراه باشید.

بیوگرافی طناز طباطبایی

طناز طباطبایی یکی از شناخته‌شده‌ترین و با‌استعداد‌ترین بازیگران و هنر‌مندان زن ایران است که بیش از 15 سال از عمر خود را به فعالیت‌های هنری اختصاص داده است. او را می‌توان جزء آن دسته از بازیگران عرصه فرهنگ و هنر ایران دانست که استعداد خود را از سنین جوانی بروز داده و همواره در حال پیشرفت و تجربه نقش‌های متفاوت است.. طناز طبا‌طبایی در 20 اردیبهشت سال 1362 در محله نیاوران تهران دیده به جهان گشود و پیش از آن‌که به عالم بازیگری وارد شود، مدتی همراه با پدرش که فعالیت مرتبط با موسیقی دارد، گیتار زده، باز‌ر‌گانی کرده و دستی بر بوم نقاشی نیز داشته است.

وی که دانش‌آموخته رشته کار‌گردانی تئاتر در مقطع کار‌شناسی است، در سن 18 سالگی در کلاس‌های آزاد بازیگری هیوا شرکت کرد و با موفقیت دوره بازیگری این موسسه را پشت سر گذاشت. فعالیت‌های هنری طناز طبا‌طبایی در مقام بازیگر از سال 1380 و به‌واسطه همکاری با سعید سلطانی (کار‌گردان سریال‌هایی از جمله «پس از باران»، «ستایش» و «مامور بدرقه») در سریال تلویزیونی «جوانی»  آغاز شده است. اما اولین هنر‌نمایی او در وادی سینما بر‌می‌گردد به سال 1383 و ایفای نقش «طناز» در فیلم‌سینمایی «دیشب باباتو دیدم آیدا» به کار‌گردانی رسول صدر‌عاملی. دو سال بعد طناز طبا‌طبایی به جعبه جادو باز‌گشت و در دو سریال مطرح آن دوران یعنی «در چشم باد» و «میوه ممنوعه» حضور پیدا کرد.

طناز طباطبایی

فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند»

از این زمان بود که او با به نمایش گذاشتن استعداد بی‌مانند خود در عرصه بازیگری و ایفای نقش‌های متفاوت، توانست خیل عظیمی از پیشنهاد‌های کاری را به سمت خودش جذب کرده و فرصت همکاری با کار‌گردان‌های بزرگی از جمله عباس کیار‌ستمی، ابراهیم حاتمی کیا، داریوش مهرجویی و پوران در‌خشنده را بدست آورد. از بین آثاری که طناز طباطبایی در طی سال‌ها فعالیت هنری در آن‌ها حضور داشته می‌توان به «آرایش غلیظ»، «خشم و هیاهو»، «ساکن طبقه وسط»، «مرگ ماهی»، «مرهم» و «رخ دیوانه» اشاره کرد. اما بدون شک برگ زرین کار‌نامه هنری طناز طبا‌طبایی فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» است که با پرداختن به موضوع آزار جنسی کودکان دختر و  تعرض به اطفال خردسال توانست جوایز متعددی را برای تیم تولید و طناز طباطبایی به ارمغان بیاورد.

حضور در سینما و تلویزیون باعث شد که طناز طبا‌طبایی مدتی از تئاتر فاصله بگیرد تا در نهایت در سال 1390 و به‌واسطه حضور در تئاتر «درس» به کارگردانی داریوش مهر‌جویی به این حوزه باز‌گردد. وی در‌باره تئاتر و تفاوت‌های آن نسبت به دیگر فرم‌های نمایشی گفته بود که «تئاتر یک جور پخته شدن است. تلویزیون و سریال برایم دارای یک بخش مالی است چون زمان بیشتری را سر کار هستم و در نتیجه قرارداد آن نیز قابل توجه است». طناز طباطبایی در سال‌های 1391 و 1392 ایفای نقش در دو سریال شبکه نمایش خانگی به نام‌های «قلب یخی» و «شاهگوش» را به کار‌نامه خود اضافه کرد تا مجموع سریال‌هایش را به 6 افزایش دهد.

طناز طباطبایی

فیلم سینمایی «خشم و هیا‌هو»

هنر و استعداد بی‌مانند طناز طبا‌طبایی باعث شده است که او عملکرد نسبتا موفقی در کسب جوایز مختلف از جشنواره‌های سینمایی و تلویزیونی داشته باشد. نتیجه هنر‌نمایی در نقش «نگار» در فیلم‌سینمایی «صدا‌ها» نامزدی بهترین بازیگر نقش دوم زن در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر و کسب جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن در سومین جشن منتقدان بود. اما همان‌طور که قبلا اشاره شد فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» به عنوان بر‌ترین اثر طناز طبا‌طبایی، مسبب دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن در سنندج و دو لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره زنان مستقل آمریکا و جشنواره فیلم های ایرانی سانفرانسیسکو توسط او بوده‌اند.

تئاتر «نامه های عاشقانه از خاورمیانه» جدید‌ترین تجربه طناز طبا‌طبایی در حوزه هنر‌های نمایشی است که بر‌طبق اخبار منتشر شده توانسته است با فروش هشت میلیون و سیصد و پنجاه هزار تومان رکورد فروش در یک شب، نمایش های اجرا شده در تماشاخانه پالیز را بشکند. طناز طبا‌طبایی در این نمایش همراه با هانیه توسلی و پانته آ پناهی ها داستان سه زن را روایت می‌کنند که به عنوان باز‌مانده از خاکستر‌های جنگ‌های تراژیک معاصر، در جستجوی صلح هستند. علاوه بر این وی در سال جاری در دو فیلم‌سینمایی «بی‌حساب» به کارگردانی سعید ملکان و «ویلایی‌ها» به کارگردانی منیر قیدی ایفای نقش کرده است.

طناز طباطبایی

تئاتر «نامه های عاشقانه از خاورمیانه»

لیست کامل فیلم‌های سینمایی، سریال‌ها و تئاتر‌های طناز طبا‌طبایی را در زیر مشاهده می‌کنید:

فیلم‌های سینمایی:

سال
نام فیلم
کارگردان

1395

بی‌حساب
مصطفی احمدی

1395

ویلایی ها
منیره قیدی

1394

ارادتمند؛ نازنین، بهاره و تینا
عبدالرضا کاهانی

1394

اروند
پوریا آذربایجانی

1394

خشم و هیاهو
هومن سیدی

1394

بیست هفته
مسعود قراگزلو

1393

مرگ ماهی
روح‌الله حجازی

1393

رخ دیوانه
ابوالحسن داوودی

1392

آرایش غلیظ
حمید نعمت الله

1392

پنجاه قدم آخر
کیومرث پور احمد

1392

ساکن طبقه وسط
شهاب حسینی

1391

هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند
پوران درخشنده

1390

هفتم
مسعود قراگزلو
1390نارنجی پوش
داریوش مهرجویی

1389

گزارش یک جشن
ابراهیم حاتمی کیا

1389

پریناز
بهرام بهرامیان

1389

سرسپرده
بهمن گودرزی

1389

مرهم
علیرضا داودنژاد
1388طهران تهران
مهدی کرم پور

1387

شیرین
عباس کیارستمی

1387

صداها
فرزاد موتمن

1387

پسر تهرانی
کاظم راست گفتار

1387

میزاک
حسینعلی لیالستانی

1386

شب زده
فرزاد موتمن

1386

جعبه موسیقی
فرزاد موتمن

1386

دماغ
فرزاد موتمن

1386

چهارانگشتی
سعید سهیلی

1383

دیشب باباتو دیدم آیدا
رسول صدرعاملی

سریال‌ها:

سال
نام فیلم
کارگردان

1392

شاهگوش
داوود میرباقری

1391

قلب یخی
سامان مقدم

1388

پرانتز باز
کیومرث پوراحمد

1385

میوه ممنوعه
حسن فتحی

1385

در چشم باد
مسعود جعفری جوزانی

1380

جوانی
سعید سلطانی

تئاتر‌ها:

سال
نام فیلم
کارگردان

1395

نامه های عاشقانه از خاورمیانه
کیومرث مرادی

1392

باغبان مرگ
آروند دشت آرای

1391

تن تن و راز قصر مونداس
آروند دشت آرای

1390

کمی بالاتر
آروند دشت آرای

1390

درس
داریوش مهرجویی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان