خبرگزاری فارس: سیدنظامالدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاطم موجود در بازار گفت: واقعیت این است که هسته مرکزی دولت ایده و برنامهای برای مدیریت و نظارت بر بازار ندارد.
وی افزود:دولت در ماجرای مدیریت و نظارت بر بازار و اقتصاد کشور ادای نئولیبرالها در میآورد و ایدهاش این است که دولت نباید در اقتصاد دخالت کند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت:البته دولت با هدف فرافکنی و فرار به جلو در مورد انجام وظایف و مسئولیتهایش چنین ایدهای را مطرح میکند. چرا که دولتها و سیاستمداران نئولیبرال در زمان تلاطم در بازار وارد عرصه اقتصاد میشوند و بازار را از تلاطم نجات میدهند.
موسوی خاطرنشان کرد:اگر بنا بر این باشد که دولتها در شرایط متلاطم به کمک بازار و اقتصاد کشورها نیایند فلسفه وجودی دولت زیر سؤال میرود چرا که بود و نبود دولت در چنین وقتهایی مشخص میشود و اگر بنا باشد دولت ورودی به این ماجراها نداشته باشد بودن و نبودنش چه فرقی با هم دارد.
وی افزود: مشکل بعدی دولت در مسائل اقتصادی عدم هماهنگی بین اجزای مختلف دولت است، واقعیت این است که اجزای مختلف دولت کارهای خود را انجام میدهند، اما هماهنگی میان آنها وجود ندارد که وظیفه این هماهنگی طبق قانون اساسی بر عهده رئیسجمهور است و او این هماهنگیها را انجام نمیدهد.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: رئیسجمهور به جای ایجاد هماهنگی هر از چند گاهی یکی از اجزای دولت را به صورت کاریکاتوری در مقابل اجزای دیگر دولت قرار میدهد و موجب ایجاد تنش و تلاطم میشود.
موسوی خاطرنشان کرد: مشکل بعدی این است که دولت ما فاقد یک برنامه اقتصادی است که حول محور این برنامه اقدامات صورت گیرد.
وی افزود: برنامه محوری دولت درباره اقتصاد این بود که همه مسائل را به مذاکره با آمریکا گره زد که از اساس دارای اشکال بود و پس از بدعهدی آمریکا در ماجرای برجام که قابل پیشبینی هم بود این ایده و برنامه دولت که آب خوردن ما را هم ساده لوحانه به برجام گره زده بود شکست خورد.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس در پایان گفت: پس از شکست ایده اقتصادی دولت در گره زدن همه چیز به مذاکره با آمریکا امروز دولت فاقد برنامه مشخصی مبتنی بر تولید و توان داخلی است که با استفاده از ظرفیتهای اقتصادی بتواند آرامش را به بازار بازگرداند.