ماهان شبکه ایرانیان

قلیان برای همه خطرناک است (۳)

استفاده قلیان توسط زنان نه تنها مشکلات اجتماعی و فرهنگی برای آنان دارد بلکه سلامت جسم آن ها را هم به شدت مورد آسیب قرار می دهد.

قلیان برای همه خطرناک است (3)

این استاد دانشگاه اظهار می دارد: متاسفانه در بسیاری از اوقات نوجوانان و جوانان در مقابل چشمان والدین خود اقدام به مصرف قلیان می کنند در حالی که زیان مصرف قلیان 25 برابر یک بسته سیگار است .وی می گوید: مراکز عرضه قلیان همراه با انواع با توتون و تنباکو کارشان به جایی رسیده که قلیان های دو میلیون تومانی همراه با کیف سامسونت عرضه می کنند،رواج این موضوع باعث تبلیغ گرایش به مصرف قلیان است .

6- راهکارهای برای برخورد با مشکل

قرایی مقدم یکی از راهکارهای مناسب برای برخورد با این مشکل را تاسیس فرهنگ سراها  و  باشگاه های ورزشی دانسته و می‌افزاید : دادن خدماتی از این دست با هزینه کم یا حتی رایگان    می‌تواند در کاهش گرایش زنان و دختران به استعمال قلیان شود .

این جامعه شناس با بیان اینکه پر کردن اوقات فراغت با غنی کردن آن متفاوت است ، اظهار می دارد : غنی سازی یعنی اینکه طبق یک برنامه مدون و حساب شده بر روی اوقات فراغت زنان و دختران جوان برنامه ریزی کنیم . اما پر کردن اوقات فراغت شامل کارهای بدون برنامه ریزی و گذراندن وقت است به عنوان نمونه اگر برای خرید کردن به سر خیابان هم برویم اوقات خود را پر کرده ایم.

وی ادامه می دهد : جامعه شناسان معتقدند اگر در زمینه اوقات فراغت یک تومان یا یک دلار سرمایه گزاری کنیم هزار دلار بازدهی دارد . در جوامع پیشرفته و توسعه یافته مسوولان هم و غم خود را برای غنی کردن اوقات فراغت جوانان گذاشته اند. نیمی از جمعیت ما دختران هستند و دولت موظف است کمک مادی و رفاهی کند . با این کار از ورود جوانان به آسیب های اجتماعی و مواد مخدر جلوگیری می کنند. جهان سوم نیز باید هم و غم خود را برای پر کردن و غنی کردن اوقات فراغت بگذارد.

7- سلامت فدای شادی یک ساعته می شود

وی وجود سازمان های غیر مردمی زنان  را در این زمینه بسیار تاثیر گذار می داند و می گوید : راه اندازی و حفظ این مراکز و جهت دهی مناسب آن ها می تواند کمک زیادی را در کاهش گرایش زنان به مصرف قلیان داشته باشد.

دولت نیز باید NGO هایی را که در جنوب شهر تشکیل می شود را  حمایت کند چون از نظر تراکم جمعیت بالا هستند و تجانس فرهنگی در آن ها ضعیف تر است .

استفاده قلیان توسط زنان نه تنها مشکلات اجتماعی و فرهنگی برای آنان دارد بلکه سلامت جسم  آن ها را هم به شدت مورد آسیب قرار می دهد. اغلب دختران جوانی که رو به استفاده از قلیان می آورند از عوارض بلند مدت و کوتاه مدت توتون با خبر نیستند و سلامت خود را فدای شادی یک ساعته خود می‌کنند.

8- تفریح پر خطر با قلیان

کارشناسان براین اعتقاد هستند که مصرف مداوم قلیان باعث وابستگی دائمی جوانان به نیکوتین موجود در توتون می‌شود. در این شرایط آنان باید در محیط‌ها و شرایط مختلف، نیاز بدن خود به مواد دخانی را تامین کنند و چون قلیان همیشه در دسترس نیست، به مصرف سیگار روی می‌آورند.

دکتر سارا نقی زاده پزشک عمومی با تایید این موضوع می گوید:  اغلب زنان و دخترانی که قلیان مصرف می کنند از عوارض آن با خبر نیستند  و برای تفریح کردن سلامتشان را به خطر می اندازند . معمولا کشیدن قلیان باعث اعتیاد به نیکوتین‌ می شود و هر چه بیشتر استفاده شود اعتیاد به آن هم بیشتر است .

وی ادامه می دهد: بررسی‌های متخصصان نشان می‌دهد خطرابتلا به سرطان ریه در افرادی که قلیان مصرف می‌کنند 5 برابر افرادی است که مصرف کننده این محصول نیستند. فردی که قلیان مصرف می کند هنگام تنفس، حجم مفید ریه را از دود پر می کند که این خود عامل بروز سرطان دهان می شود. این پزشک در ادامه توضیح می دهد: استفاده مشترک از قسمت دهانی قلیان عاملی در انتقال بیماری‌های واگیردارهمچون سل و هپاتیت است و مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند مبتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های عروقی و تنفسی می‌شوند.

وی در ادامه به عوارض دیگر مصرف قلیان که شامل چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم، زردی و فساد دندان‌هاست اشاره می کند و می افزاید : مواد شیمیایی که در ساخت تنباکوهای قلیان مورد استفاده قرار می گیرند دارای فلزات سنگینی هستند که می توانند عامل بروز بیماریهای کبدی و یا کلیوی در فرد مصرف کننده باشند.

برای خواندن بخش اول- قلیان برای همه خطرناک است- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- قلیان برای همه خطرناک است- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش چهارم- قلیان برای همه خطرناک است- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی