گروه سیاست سایت فردا - تقریبا یک ماه از فوت آیتالله مصباحیزدی گذشته، اما ماجرای غسل او هنوز حاشیهساز و البته چالشساز است. این حاشیهها را البته آیتالله صدیقی امام جمعه تهران شروع کرد که برای تشریح کرامات مرحوم از قول غسال وی مدعی شد که بعد از فوت و در زمان غسل چشمان خود را باز کرده است! این روایت سروصدای بسیاری به پا کرد و با واکنشهایی همراه شد. بعد از عذرخواهی و ابراز شرمندگی وی از بیان این مطلب، اما گمان میرفت که پرونده بسته خواهد شد. اظهارات احمد توکلی، اما مانع شد. این فعال سیاسی اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسین رجایی معاون سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت در یادداشت مشترکی، نوشتند که غسال آیتالله مصباح یزدی، یک ابَربدهکار بانکی است که جنازههای روحانیون سرشناس را به خانه خود میبرد و غسل میدهد! استفاده از عبارت «ابربدهکار بانکی» کافی بود تا همه کنجکاو شوند که این غسال کیست و حاشیهها شروع شد.
در ادامه یادداشت به نقش جن گیرها در پروژه نفوذ به میان روحانیون اشاره شده و آمده بود: «افرادی که در لباس تاجران خیّر و متدیّن به دنبال نفوذ بر علما و مسوولان هستند… بدتر آنکه پای چنین افرادی را به تمشیت امور در آستان مقدس علیبنموسیالرضا (ع) نیز باز کند.» گفتنی است مطلبی کاشانی به همراه حجتالاسلام محمدباقر فرزانه، حجتالاسلام محسن قمی، غلامعلی حدادعادل، محمدحسین صفارهرندی، علی کریمیقدوسی و انسیه خزعلی به عنوان هیات امنای حرم مطهر رضوی هستند. به گزارش «دیدهبان ایران» وی مثل سایر افراد هیات امنای آستان قدس، سیاسی نیست، اما با بسیاری از شخصیتهای سیاسی در فعالیتهای خیریه مشارکت دارد؛ با علیرضا زاکانی در شناخت و مهار سرطان، با مجتبی رحماندوست و حبیبالله بوربور در مجمع خیرین امید کشور و با مرتضی نبوی، سیدمصطفی میرلوحی و ابراهیم انصاریان (نزدیکان مهدوی کنی) در بنیاد خیریه غدیر. همچنین گفته میشود که اکثر اعضای خانواده مطلبی ساکن کانادا هستند و یکی از فرزندان او داماد ابوترابیفرد امام جمعه تهران است.
یادداشت مورد بحث و سرزبان افتادن آقای غسال با واکنشهای بسیاری همراه بود. مهمتر از همه اینکه حجتالاسلام علی مصباح یزدی فرزند مرحوم آیتالله مصباح یزدی گفت: «آقای توکلی اشتباه میکنند و این اطلاعات غلط است. بنده این موضوع را تایید نمیکنم. فردی که مدنظر ایشان و دیگران است غسال حاج آقا نبودند.» تکذیب اینکه مطلبی کاشانی مرحوم مصباح یزدی را غسل داده، اما موجب فروکش واکنشها نشد. مثلا عباس عبدی فعال سیاسی اصلاحطلب در صفحه توئیتر خود نوشت: «خانهای که در آن یک غسالخانه ویژه و طبعا لاکچری وجود داشته باشد، دیدن دارد. از الان باید آنجا را ثبت فرهنگی و بعدا تبدیل به موزه کرد.»
حواشی و واکنشها در روز دوم بعد از انتشار این یادداشت، اما سمت و سوی دیگری پیدا کرد و بیشتر شخص احمد توکلی را هدف گرفت. محمدجواد ابطحی، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در این باره گفت: آقای توکلی مجموعهای در ارتباط با شفافیت و این دست از مسائل دارد، اما خود درگیر بیماری پارکینسون است و در وضعیت سلامتی مناسبی نیست.
نماینده مردم خمینیشهر در ادوار هفتم تا نهم مجلس به «اعتماد آنلاین» گفت: من معتقدم از نام ایشان (احمد توکلی) استفاده میشود و افرادی سایت و موسسه را از طرف او اداره میکنند؛ به هر حال با وضعیت و شدت بیماری، نمیتوان از آقای توکلی درباره اظهاراتشان توقعی داشت. وی درباره ادعای توکلی مبنی بر وجود اسناد در موسسه دیدهبان شفافیت و عدالت گفت: اگر ایشان اسنادی دارند ارائه کنند، ما که با ایشان تعارفی نداریم و بیشتر از آقای توکلی هم نگران نفوذ افراد با چهرههای موجه در بین مسئولان و چهرههای نظام هستیم و به خوبی میدانیم که از ابتدای انقلاب اسلامی مسئله نفوذ وجود داشته است.
پس از ابطحی، حمید رسایی وارد میدان شد. وی درباره یادداشت توکلی نوشت: اتهامی که آقای توکلی متوجه مرحوم استاد کردند را تاکنون حتی دشمنان بیدین و بیانصاف هم ادعا نکرده بودند. پایکوبی رسانههای معاند و هرزههای سیاسی با ادعای دروغ توکلی شروع شد.
وی افزود: این نوع رفتارها و بیدقتیها البته در آقای توکلی سابقه دارد. در زمانی که در مجلس برای مقابله با تحمیل ننگنامه برجام خون دل میخوردیم و میجنگیدیم و در برابر حملات ناجوانمردانه روحانی و اذنابش پاپسنمیکشیدیم، توکلی از برجام تعریف میکرد و پای این ننگنامه را امضا کرد و بعدا که بوی تعفن برجام بلند شد، گفت: من برجام را نخوانده بودم و دفاع کردم!
انتقادها به احمد توکلی که بعضا مشمول تندروی هم شده بود، سبب شد که دفتر او درصدد پاسخگویی برآید. دفتر وی با تکذیب سخنان محمدجواد ابطحی توضیح داد: «53سال فعالیت سیاسی داشتم و حالا میگویند یادداشتی که نوشتهام از سوی من نوشته نشده است. همین جا اعلام میکنم من نویسنده یادداشتهایی که به تازگی از سوی بنده منتشر شده هستم و بدون سند و مدرک حرف نمیزنم.»