ماهان شبکه ایرانیان

مراقبت از گوش‌ها (۲)

از آنجا که گوش با بینی و حلق در ارتباط است، ویروس‌ها و میکروب‌هایی که ایجاد عفونت می‌کنند، می‌توانند از این راه وارد گوش شوند.

مراقبت از  گوش‌ها (2)

گرما و سرما

حالا که می‌دانید چگونه باید از گوش‌های خود در آب محافظت کنید، لازم است این نکته را نیز بدانید که باید هنگام قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید، یک کلاه بر سر داشته باشید و یا لااقل مقداری کرم ضدآفتاب اطراف گوش‌های‌تان بمالید تا از سوختگی آن جلوگیری شود. در زمستان نیز گوش‌های‌تان را خوب بپوشانید. هوای سرد موجب سرمازدگی گوش‌ها می‌شود و در صورت وجود عفونت، آن را تشدید می‌کند. بسیاری از بیماری‌ها مثل بی‌خوابی، کم‌خوابی، سردرد، عصبانیت، سرگیجه، کم‌هوشی، بیهوشی، خروج مایع از گوش و ... ممکن است ریشه در گوش انسان داشته باشد که عوامل متعددی مثل سرما آن را تشدید می‌کند.

گوش‌درد در کودکان

بیش از 70 درصد کودکان در دو سال اول زندگی‌شان به عفونت‌های گوش دچار می‌شوند. از آنجا که گوش با بینی و حلق در ارتباط است، ویروس‌ها و میکروب‌هایی که ایجاد عفونت می‌کنند، می‌توانند از این راه وارد گوش شوند. در کودکان زیر سه سال که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، کودکانی که نقص ایمنی مادرزادی دارند، کودکانی که لوزه سوم آدنوئید دارند، کودکانی که پدر و مادر سیگاری دارند و کودکانی که اوقات زیادی را در مهدکودک سپری می‌کنند، عفونت گوش شایع‌تر است. اما علت این مساله چیست و چرا کودکان بیش از بزرگسالان به گوش درد و عفونت‌های گوش دچار می‌شوند؟

در کودکان مجرایی که بینی را به گوش متصل می‌کند، کوتاه‌تر است، بنابراین میکروب‌ها راحت‌تر وارد گوش می‌شوند. در ضمن، میزان گاماگلوبین (ماده موثر در ایمن‌سازی بدن) در کودکان کمتر از بزرگسالان است. کودکانی که گروه خونی B و A و یا O دارند، بیش از کودکان دیگر به گوش‌درد مبتلا می‌شوند.

گوش‌درد کودکان در فصل بهار و زمستان بیشتر بروز می‌کند. آبریزش بینی و یا وجود خلط با ترشح در ته گلوی کودک، زنگ خطری برای پیدایش گوش‌درد است. کودکانی که به آلرژی مبتلا هستند نیز بیشتر دچار این حالت می‌شوند. در هر صورت، گوش‌درد کودکان از هر نوعی که باشد (خفیف یا شدید) باید درمان شود.

در استخرها، به هنگام شنا کردن، گاهی اوقات احساس می‌شود که آب در قسمتی از گوش گیر کرده که علت آن جرم گوش است. در این حالت بهتر است از یک سشوار برای خشک کردن گوش خود استفاده کنید. سشوار را در فاصله 20 سانتی‌متری گوش خود بگیرید تا هر رطوبتی در گوش‌تان برطرف شود. دستکاری کردن گوش باعث عفونت و درد شدید آن خواهد شد.

برای خواندن بخش اول- مراقبت از  گوش‌ها- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی