دکتر مجید حقیقت : متخصص کلیه و مجاری ادراری
تحریریه زندگی آنلاین : بیماری کلیوی زمانی روی میدهد که کلیهها دچار نقص میشوند. بیماری کلیوی میتواند عارضهای بسیار جدی باشد، به همین دلیل تشخیص هر چه سریعتر آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. هر فردی ممکن است، به این بیماری دچار شود، اما شیوع آن نزد افراد مبتلابه دیابت، افراد دارای فشارخون بالا و افراد سیاهپوست و از نژاد آسیای جنوبی بیشتر است. آسیب ناشی از دیابت به کلیهها نفروپاتی دیابتیک نام دارد.
1- تصفیه کردن خون و نگاهداشتن بعضی ترکیبات و دفع برخی دیگر
2-پاکسازی خون از مواد زائد و مایعات اضافی
3-کمک به تنظیم فشارخون و تعداد گلبولهای قرمز خون
بیشتربخوانید:
انواع بیماریهای کلیه
بیماریهای کلیه عبارتاند از: عفونت، سبسیت، پیلونفریت، گلومرو لو نفریت، انسداد، کیست ها، ناهنجاریهای ادراری، سندرم نفروتیک .عوامل کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی:قند خون، فشارخون و چربی خون علائم بروز بیماری کلیوی
پیلونفریت آمفیزماتو
یک عفونت تخریبکننده کلیه بوده و از خصوصیات آن وجود گاز در داخل و اطراف کلیه است. این نوع عفونت بیشتر در دیابتیها شایع است (90-80 درصد این بیماران دیابت دارند). و درصدی هم به دنبال انسداد سیستم ادراری ناشی از سنگ یا نکروز پاپیلری دچار این عفونت میشوند. برای درمان، این بیماران باید آنتیبیوتیک وریدی دریافت نمایند و قند خون این افراد سریعاً باید کنترل شود و در صورت وجود انسداد باید برطرف گردد. همچنین عفونت میتواند وارد خون شود. مشکل دیگر این است که میتواند سبب درد زودرس برای زنان حامله شود. عفونتهای کلیوی در زنان بیشتر از مردان است. دامنهی علائم از خفیف تا شدید شامل موارد زیر است: تب، لرز یا تعریق، درد شکم یا پشت، بیاشتهایی، مشکلات همراه با ادرار کردن مثل دیس اوری یا اورژانسی و فریکونسی
بیشتربخوانید:
عفونتهای کلیه
علت عفونت کلیه، تهاجم باکتری واردشده به بدن چه از طریق خون و چه از طریق ادرار هست که باکتری با حمله به سلولهای کلیه باعث التهاب کلیهها و تخریب عملکرد آن میگردد.بهعبارتدیگر، عفونت کلیه در اثر هجوم باکتری به کلیه اتفاق افتاده و به نام پیلونفریت معروف است و شامل انواع پیلونفریت حاد و مزمن و پیلونفریت آمفیزماتو هست. بعضیاوقات عفونت کلیه به شکل آبسه کلیه هست.
عفونت ادراری
عفونت دستگاه ادراری (UTI) نوعی عفونت باکتریایی است که بر بخشی از دستگاه ادراری تأثیر میگذارد. هنگامیکه عفونت دستگاه ادراری تحتانی را مبتلا میکند، سیستیت ساده (عفونت مثانه) نامیده میشود و هنگامیکه بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر میگذارد، به آن پیلونفریت (عفونت کلیه) گفته میشود. علائم مربوط به دستگاه ادراری تحتانی عبارتاند از: دفع ادرار همراه با درد و یا تکرر ادرار یا اضطرار برای ادرار (یا هر دو)، درحالیکه علائم مربوط به پیلونفریت عبارتاند از: تب و درد پهلو به همراه علائم مربوط به عفونت دستگاه ادراری تحتانی. این علائم در افراد مسن و یا بسیار کم سن و سال ممکن است مبهم و یا نامشخص باشند.
علائم بروز عفونت ادراری
به عفونت دستگاه ادراری تحتانی، عفونت مثانه نیز گفته میشود. شایعترین علائم آن عبارتاند از سوزش به هنگام ادرار کردن و نیاز به ادرار مکرر (و یا اضطرار برای ادرار) در صورت فقدان جریان واژنی و درد قابلتوجه این علائم ممکن است متوسط یا شدید باشند و در زنان سالم بهطور متوسط شش روز طول میکشد .ممکن است مقداری درد در بالای استخوان شرمگاهی یا پایین کمر وجود داشته باشد.
افرادی که دچار عفونت دستگاه ادراری فوقانی یا پیلونفریت میشوند، ممکن است علاوه بر علائم رایج عفونت دستگاه ادراری تحتانی درد پهلو، تب، و یا حالت تهوع و استفراغ را بروز دهند.
بهندرت ممکن است ادرار خونی باشد یا دارای پیوری قابلمشاهده (چرک در ادرار) باشد .
بیشتربخوانید: