ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله‌العظمی سبحانی:

شرط اثرگذاری در تبلیغ همخوانی قول و فعل است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌‌الله‌العظمی سبحانی در توصیه به مبلغان و وعاظ گفت: واعظ و مبلغی می‌تواند در مردم اثر زیاد بگذارد که قول و فعل او همخوانی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله‌‎العظمی جعفر سبحانی ظهر امروز 21 تیر در درس تفسیر سوره زمر در مدرسه علمیه حجتیه، گفت: خداوند در آیه دوازدهم سوره زمر به بررسی موضوع مورد مناقشه مسلمانان و مشرکان اشاره و آداب مسلمانی را به زیبایی در آیات الهی شرح می‎دهد.
وی افزود: دو مسئله بسیار مهم در اسلام و به خصوص در این آیات کریمه وجود دارد که یکی مسئله شرک و دیگری مسئله اخلاص در عمل و عبادت است.
این مرجع تقلید بیان کرد: خداوند در بیان شرک، می‎فرماید مشرکان می‎گفتند ما هم خدا را قبول داریم و هم بت‎ها را می‎پرستیم و این پرستش از جنس دروغین بود، زیرا کسی که خدا را باور داشته باشد، دیگر نیازی به بت ندارد.
وی گفت: در بحث اخلاص عمل و عبات هم خطاب به مومنان می‎فرماید که آن عملی درجات عالی را طی می‏‌کند که صاحب آن عمل، اخلاص بیشتری داشته باشد؛ اخلاص درعمل و عبادت در اسلام به نیت است.
وی افزود: اسلام حتی در وضو با آب و سرد و گرم نیز به نیت آن نمازگزار توجه دارد و اگر کسی با آب سرد در تابستان وضو گرفت به دلیل اینکه خنک شود، آن وضو قبول نیست بلکه باید با این نیت باشد که با این آب سرد برای خدا وضو می‏‌گیرم.
آیت الله سبحانی خاطرنشان کرد:  مطلب دیگری که در این آیات بیان شده آن است که پیامبر اکرم(ص) فرموده‎اند که من مامور شدم که اولین مسلمان باشم؛ خوب دقیقا مشخص است که ایشان اولین مسلمان هستند پس این پرسش مطرح می‏‌شود که منظور ایشان ازاین سخن چه بوده است که در ادامه پاسخ آن آمده است.
این مفسر قرآن اظهار کرد: مطلبی که در ادامه این بحث بیان شده این است که ایشان می‎فرماید من مامور هستم که اولین کسی باشم که حرفم با عملم و عملم با حرفم یکی باشد.
این مرجع تقلید بیان کرد: این مسئله بسیار مهم است؛ زیرا مسلمان واقعی آنچه در هر قالبی چه موعظه و چه امر به معروف و نهی از منکر بیان می‎کند باید در ابتدا خودش به آن عامل باشد.
وی گفت: اگر واعظ یا سخنوری برای مردم از آخرت و دوری از محرمات بگوید، ولی خودش آن محرمات را مرتکب شود، ضرر آن سخن و موعظه‎اش بیشتر است زیرا آن وقت مردم حس می‎کنند که چیز دیگری فرای این قرآن وجود دارد که این متدینین به مردم نمی‎گویند.
این مرجع تقلید یادآوری کرد: امام راحل نیز خطاب به این قشر از افراد چه حوزویان و چه غیر حوزویان فرمودند که عمل باید با قول یکی باشد و اگر غیر از آن چیزی رفتار کنید که به مردم می‎گویید مردم تصور می‎کنند که حقیقت آن چیزی نیست که شما به زبان آورده‎اید و باورشان نسبت به دین غیر واقعی می‌شود.
وی گفت: قرآن بیان می‎دارد که هرچه قدر که علم انسان رو به تزاید می‎گذارد، ایمان او هم افزوده می‎شود؛ البته منظور از این علم، معرفت است، زیرا بزرگان ما همگی چون صاحب معرفت بودند این همه به خدا نزدیک شدند؛ فرار حضرت یوسف از دست حیله زلیخا نیز به واسطه همین معرفت به عالم بالا بود، زیرا اگر ایشان تفکر زمینی داشت مقاومت نمی‏‎کرد.
استاد برجسته حوزه  با بیان اینکه قرآن همیشه به عمل نیک و صالح و علم همراه با عمل تاکید کرده است تصریح کرد: یکی از زیباترین این پندها آن است که کسی که مال خود را در راه خدا صرف نکند و برای خود بیاندوزد، هم در دنیا خیری از آن نمی‎بیند و هم اینکه در آخرت همان مال به شکل آتش به سراغ او خواهد آمد؛ زیرا مال در درون خود این سوزندگی را به طور طبیعی دارد.
وی گفت: خداوند در این آیه به مشرکان می‎فرماید که ما راه صلاح را به شما نشان دادیم و حال هرچه می‎خواهید انجام دهید که این سخن در واقع تهدیدی است برای روزی که قرار است در قیامت در محضر خدا ظاهر شوند زیرا کافران بیش از حد از قیامت می‎ترسند.
وی در پایان بر لزوم بهره‎برداری مفید از عمر تاکید کردند و سرمایه حقیقی انسان را در زندگی، سرمایه عمر دانستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان