ماهان شبکه ایرانیان

اعضای کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کردند

گزینه‌های مقابل آژانس

شماره روزنامه: ۶۱۶۰ تاریخ چاپ: ۱۴۰۳/۰۹/۴ ...

 شیرین جمشیدیان: روز پنج‌شنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی شامل آلمان، فرانسه و انگلیس به همراه آمریکا علیه ایران را به تصویب رساند. همین موضوع انتقاداتی را در کشور به دنبال داشت و در واکنش به تصویب این قطعنامه رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه‌‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد. از سوی دیگر نمایندگان مجلس بر اجرای قانون راهبردی تاکید دارند و طی روزهای آینده یک تیم از مجلس شورای اسلامی برای نظارت بر نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها از تاسیسات هسته‌ای کشور بازدید خواهند کرد. همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در هفته جاری صدور قطعنامه علیه ایران را با حضور مسوولان ذی‌ربط بررسی خواهد کرد. در همین راستا در گفت‌و‌گو با دو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابعاد مختلف صدور قطعنامه و اقدام متقابل جمهوری اسلامی را مورد بررسی قرار دادیم.

به حل مسائل میان ایران و آژانس خوش‌بین نیستم

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص احتمال حل مسائل ایران و آژانس تا نشست آینده شورای حکام، اظهار کرد: رویکرد آژانس در برابر جمهوری اسلامی ایران، یک رویکرد سیاسی است. بنابراین به حل شدن مسائل خوش‌بین نیستم. این تلقی هم در برخی از محافل وجود دارد که طرف‌های اروپایی حاکم بر آژانس به دنبال معامله‌ای با آقای ترامپ در مورد ایران و اوکراین است. او در ادامه تاکید کرد: بنابراین هر چقدر که ما حسن نیت انجام دهیم و به چارچوب پادمان پایبند باشیم، مشخص نیست که بتوانیم به نتیجه‌ای برسیم. بر این اساس به حل مسائلمان با آژانس خوش‌بین نیستم مگر اینکه اروپا استقلالش از آمریکا را اثبات کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی، در پاسخ به این پرسش که راه تقابل برای خنثی کردن اقدامات ترامپ در مورد برنامه هسته‌ای ایران چیست‌، گفت: تجربه نشان داده که تولید قدرت بهترین گزینه برای مقابله با ترامپ است. اینکه ما امتیازی بدهیم یا از حق مسلم خود کوتاه بیاییم نه تنها باعث نرمش آنها نمی‌شود، بلکه آنها را حریص‌تر می‌کند تا امتیازات بیشتری بگیرند. هر وقت ما با قدرت و اقتدار و مبتنی بر قدرت درونی با اینها مواجه شدیم شاهد تعادل بودیم.

احتمال کاهش همکاری با آژانس و افزایش غنی‌سازی

او به واکنش ایران در مقابل قطعنامه شورای حکام اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از گزینه‌های پیش روی جمهوری اسلامی ایران کاهش همکاری با آژانس است. لزومی به پذیرش مکرر و متعدد بازرسی‌های انرژی اتمی نیست. از سوی دیگر ما در پیشرفت‌های هسته‌ای و توسعه دانش هسته‌ای هم نباید محدودیتی برای خودمان قائل باشیم. بر همین اساس یکی از گزینه‌های پیش‌روی جمهوری اسلامی ایران افزایش سطح غنی‌سازی به بالاتر از 60 درصد می‌تواند باشد. همین‌طور می‌توانیم میزان ذخایر اورانیوم غنی شده را هم افزایش دهیم. رضایی از برگزاری جلسه کمیسیون امنیت ملی برای بررسی صدور قطعنامه خبرداد و تصریح کرد: صدور قطعنامه علیه ایران حتما در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور مسوولان ذی‌ربط مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نباید مسائل خود را به ترامپ گره بزنیم

فدا‌حسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس‌ نیز با اشاره به قطعنامه شورای حکام علیه ایران، گفت: ایران با آژانس همکاری خوبی داشته و مشکل اساسی شرایط شورای حکام است که از حوزه حقوقی و فنی خارج شده و به پرونده نگاه سیاسی دارد. برای مثال قطعنامه‌ای که صادر شده صرفا یک بحث توصیه به آژانس و ایران مطرح است و مسائل در حد فنی است. او با بیان اینکه همکاری با آژانس در دستور کار است، تاکید کرد: ما کماکان همکاری‌مان با آژانس را اعلام می‌کنیم و از سوی دیگر سازمان انرژی اتمی کشورمان موظف به رعایت قانون راهبردی مجلس است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس‌ در پاسخ به سوالی درمورد حضور ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا و تاثیر او در شورای حکام اظهار کرد: نباید مسائل خود را به ترامپ گره بزنیم‌. مسائل ما با شورای حکام و آژانس است. آژانس در همین جلسه می‌توانست بر اساس قولی که داده بود اجازه ندهد قطعنامه علیه ایران صادر شود؛ البته ما نمی‌گوییم تلاش نکرد و رافائل گروسی تلاشش را کرد. از سوی دیگر قطعنامه علیه ایران با اکثریت به تصویب نرسید و از بعد حقوقی ماهیتش را از دست داده است. مالکی تصریح کرد: ما یک قانون داریم‌(قانون راهبردی) و بر اساس آن عمل می‌کنیم. اینکه ترامپ بیاید یا نیاید مشکل اروپایی‌ها است.

او همچنین در خصوص اقدام ایران در مقابل قطعنامه شورای حکام، گفت: در مقابل قطعنامه شورای حکام ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. آژانس بر اساس قانون عمل می‌کند و ما هم پیگیری‌های خودمان را داریم. بعد از سفر گروسی، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در کمیسیون امنیت ملی حضور پیدا کردند و در آنجا موضوعات خاصی مطرح شد. البته ما در همکاری با آژانس هیچ کوتاهی نکردیم و همکاری خودمان را به خوبی انجام دادیم.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی