«علیرضا کلاهی» عصر امروز (دوشنبه) در گفت وگو با ایرنا افزود: مطابق توافق های غیررسمی قرار بود شرکت ملی مس با توجه به موقعیت انحصاری خود و بهره برداری از معدن ملی و انفال مردم ایران نقش خود را ایفا کند اما این شرکت با اولویت دادن به صادرات از این امر سرباز زده است.
کلاهی اضافه کرد: با وجود قول مقام های ذیصلاح برای اصلاح شرایط و کمک به بهبود تولید کشور پس از نامه 14 تشکل بخش خصوصی به ریاست جمهوری در مورد تامین نشدن مواد اولیه مورد نیاز صنایع تکمیلی و پایین دستی به مقدار و با قیمت مناسب، در دو هفته گذشته کمبود مس در بازار حادتر شده و عرضه آن از سوی شرکت ملی مس ایران به صفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، چهارم دی ماه گذشته 14 تشکل بخش خصوصی در نامه ای به رییس جمهوری از کمبود مواد اولیه و قیمت های بالا که به از دست رفتن بازارهای صادراتی می انجامد، گلایه کردند.
به گفته رییس سندیکای صنعت برق ایران، در پی تشنج در بازار این فلز راهبردی و تعطیلی شرکت های پایین دستی تولید کابل، ترانسفورمر، لوله ها و مقاطع مسی مورد استفاده در صنایع برق و تاسیسات متوقف شده است.
وی تصریح کرد: این سوء تدبیر و برنامه ریزی نامناسب در ماه های پایانی سال، به توقف چرخه مالی صنایع پایین دستی، سلب امکان پرداخت عیدی و پاداش کارکنان آنها، انباشت اقساط معوقه بانکی و تاخیر در اجرای طرح های عمرانی و صنعتی کشور که به تولیدات این صنایع وابسته اند، می انجامد.
کلاهی افزود: دولت ها در بسیاری از کشورهای جهان برای تنظیم بازار و جلوگیری از توقف صنایع و ایجاد تنش در بازار کالاهای اساسی و تولیدات صنایع پایین دستی، ذخایر کالای راهبردی دارند. در چین بیش از دو میلیون تن مس یعنی معادل هشت سال تولید ایران در انبارها نگهداری می شود و در صورت توقف واردات یا افزایش ناگهانی قیمت، با عرضه بخشی از آن در بازار مداخله می کند.
بیست و نهم مهرماه امسال رییس جمهوری به مناسبت روز ملی صادرات تاکید کرد «بهترین صادرات در سایه رقابت موفق شکل می گیرد» و افزود: در صحنه بازارهای هدف باید بتوانیم از لحاظ کیفیت، قیمت و بسته بندی کالا به نقطه ای برسیم که بتوانیم در آن میدان بر رقیبان خارجی پیروز شویم.
اقتصام**3065**1961** مصاحبه کننده: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: مریم مسعود
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco