سبزی های خوب را بشناسید

مدت مدیدی است که کارشناسان و متخصصان تغذیه همه را به خوردن سبزیجات تشویق می‌کنند. اما از میان این همه تنوع برخی از سبزی‌ها هستند که سبزی‌های خوب نامیده می‌شوند. خوردن آن‌ها سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند. اسامی و کاربرد این سبزی‌ها در مقاله زیر آمده‌اند.

مدت مدیدی است که کارشناسان و متخصصان تغذیه همه را به خوردن سبزیجات تشویق می‌کنند. اما از میان این همه تنوع برخی از سبزی‌ها هستند که سبزی‌های خوب نامیده می‌شوند. خوردن آن‌ها سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند. اسامی و کاربرد این سبزی‌ها در مقاله زیر آمده‌اند.

سیر

سیر به عنوان یک داروی طبیعی حاوی مواد فعال «آلیسین» است که به ترکیباتی تبدیل می‌شوند که سلول ها را از تمام فرآیندهای مخرب سلولی که باعث بروز بیماری‌های مزمن می‌شوند، ایمن نگه می‌دارد. سیر یک ماده طبیعی ضدعفونی کننده است، از بروز سرطان جلوگیری می‌کند، با عفونتها مبارزه می‌کند و مانع از سرماخوردگی می‌شود. این ماده همچنین از بروز بیماری‌های مرتبط با بالا رفتن سن مانند تصلب شرایین، سکته، سرطان، اختلالات ایمنی، پیرشدن مغز، آب مروارید و آرتروز جلوگیری می‌کند.

 

پیاز:

این ماده غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان «کوئرسین» است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. پیاز هم مانند سیر، حاوی ترکیبات «آلیسین» است. پیاز قرمز و بنفش حاوی «آنتوسیانین»ها در واقع آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که قدرت درمان و بهبود بیماری‌ها را افزایش می‌دهند. «کوئرسین» علاوه بر جلوگیری از بروز سرطان و کمک به درمان آن، درمان مطمئنی نیز برای انواع حساسیت‌ها به شمار می‌رود و از بروز بیماری قلبی جلوگیری می‌کند و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

 

قارچ:

قدرت قارچ‌ها از توانایی آنها در تقویت فعالیت‌های قاتلان طبیعی یعنی سلولهای T ناشی می‌شود. سلولهای T، به سلولهایی که توسط ویروس‌ها آسیب دیده یا عفونی شده‌اند حمله می‌کنند یا آنها را از بین می‌برند. قارچ‌ها با کاهش بیشتر انواع سرطان و کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است. این سلول‌ها مانع از بروز آسیب‌های DNA، کاهش رشد سرطان یا تومور و جلوگیری از رسیدن منابع خونی به تومورهای سرطانی می‌شود.

گوجه‌فرنگی:

این ماده غذایی، غنی‌ترین ماده حاوی آنتی‌اکسیدان «لیکوپن» است که از بروز سرطان و بویژه سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. گوجه‌فرنگی مقادیر بالایی بتاکاروتن دارد که جزو آنتی‌اکسیدان‌های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. در آن همچنین فیبر بالایی را میتوان یافت.

چغندر:

نوعی تصفیه کننده عالی خون به شمار می‌رود. چغندر منبع غنی از آهن است و باعث تولید سلول‌های سفید خون می‌شود که خاصیت تدافعی در بدن دارد. چغندر همچنین باعث تحریک تولید سلول‌های قرمز خونی می‌شود و اکسیژن رسانی به سلول‌ها را تقویت می‌کند. این ماده خوراکی مانع از بروز سرطان و بیماری قلبی می‌شود و این ویژگی‌های سم‌زدا، آن را برای اندام‌های بدن مفید کرده است. چغندر سرشار از فیبر و مواد تغذیه کننده است که سلامت سیستم هاضمه و گوارش را به دنبال دارد. 

 

اسفناج:

این نوع سبزی مملو از بتاکاروتن است و در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که واکنش ایمنی بدن را فعال نگه می‌دارد. اسفناج از ایجاد سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می‌کند و مقادیر فراوانی روی دارد که با بروز بیماری مبارزه می‌کند. ویتامین C موجود در اسفناج مقاومت بدن را در برابر سرماخوردگی و عفونت بالا میبرد و سلامت پوست را حفظ می‌کند. از سوی دیگر، ویتامین B موجود در آن نیز انسان را آرام و پرانرژی نگه می‌دارد.

 

مارچوبه:

مهمترین ویژگی که برای این ماده غذایی می‌توان برشمرد، توانایی دفع سموم از بدن به دلیل قابلیت طبیعی ادرارآور بودن آن است. مارچوبه علاوه بر خاصیت پاک‌کنندگی، ضدالتهاب نیز هست و آنتی‌اکسیدان «گلوتاتیون» موجود در آن، خطر بروز بیماری قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین برای کاهش التهاب و درمان آرتروز و سندرم روده تحریک‌پذیر مفید است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان