ماهان شبکه ایرانیان

همراه با سریال‌های روز جهان/ از کاخ باکینگهام تا مظنون به قتل در نیویورک

تب سریال‌بینی چند سالی است که حسابی در جهان و البته کشور ما بالا گرفته است. از وقتی در آمریکا و کشورهای اروپایی سریال‌سازی هم مانند تولید فیلم به چرخه‌ی اقتصادی اضافه شد و سودآوری تجاری‌اش با رسانه‌ی سینما به رقابت پرداخت، شاهد تولید سریال‌هایی بسیار باکیفیت هستیم که گوی سبقت را از فیلم‌های سینمایی در جذب مخاطب ربوده‌اند

همراه با سریال‌های روز جهان/ از کاخ باکینگهام تا مظنون به قتل در نیویورک

در پانزدهمین بخش از مطلب همراه با سریال‌های روز دنیا با شما دوستدارن سریال‌های خارجی همراه هستیم و به نقد و معرفی سریال‌های «تاج»٬ «آقای ربات» و «آن شب» خواهیم پرداخت.

 

The Crown/ تاج

فیلم تاج

داستان سریال «تاج» از سال 1947 میلادی که الیزابت دوم هنوز به تخت سلطنت تکیه نزده و در آستانه‌ی ازدواج با پرنس فیلیپ است آغاز می‌شود. دورانی که سر آغاز افول امپراتوری قدرتمند بریتانیا پس از جنگ جهانی دوم و تغییرات سیاسی/ اقتصادی مهم در دنیای قرن بیستم است. علاوه بر مواجهه با این تغییرات الیزابت دوم باید روابط جدیدی را با دفتر نخست وزیری و یکی از قدرتمندترین و زیرک‌ترین سیاستمداران قرن بیستم یعنی وینستون چرچیل شکل دهد و...

ژانر: درام٬ زندگینامه

خالق سریال: پیتر مورگان

بازیگران: کلر فوی٬ مت اسمیت٬ ونسا کربی٬ آیلین اتکینز٬ جرمی نورتهام و...

 ملکه الیزابت دوم زندگی پرفراز و نشیب و کاملا دراماتیکی داشته است و این قصه دستمایه‌ی خوبی برای تهیه‌ی یک فیلم یا سریال به نظرمی‌رسد. اما اینکه کسی جرات کند و به سراغ نوشتن و ساخت زندگی ملکه‌ای برود که همچنان زنده و سرحال است کاری بوده که پیتر مورگان با شجاعت از پس آن برآمده است. سریال «تاج» مانند اغلب سریال‌های زندگینامه ای انگلیسی مجموعه‌ای شسته رفته و جذاب از کار درآمده است. قسمت‌های نخست سریال البته فضایی سرد دارد که شاید برای مخاطبی که کمتر حوصله حاشیه پردازی داشته و دوست دارد قصه به بخش‌های مهیج برسد کمی خسته کننده بنظر برسد اما این قسمت‌ها برای معرفی شخصیت‌های اصلی سریال و ویژگی‌های هرکدام از این کارکترها ضروری به نظر می‌رسد.

آنچه در وهله‌ی نخست سریال «تاج» را به اثری دیدنی تبدیل می‌کند، طراحی صحنه و لباس کم نظیر و بازی‌های بسیار خوب آن است. «تاج» سریالی به شدت پر لوکیشن است و هرکدام از لوکیشن‌ها از جمله کاخ‌های پادشاهی٬ دفاتر سیاسی٬ خانه‌های اعیانی٬ خیابان‌ها و میادین و ... نیاز به طراحی صحنه‌ی دقیق و اکسسوار خاص خود را داشته‌اند که با دقت و سواس هرچه تمام‌تر در سریال دیده می‌شوند.

یکی از نقاط قوت سریال بازی کلر فوی بازیگر جوان انگلیسی به نقش الیزابت دوم است. خوشبختانه این بازیگر هم شباهت فوق‌العاده‌ای به دوران جوانی ملکه‌ی انگلیس دارد و هم استعداد غریبی در بازیگری. فوی نقش ملکه‌ی جوان را با مهارت و ظرافت اجرا کرده و از این کاراکتر فردی موقر٬ صبور و در عین حال احساساتی و گاهی حتی خودخواه به نمایش می‌گذارد. کاراکتر ملکه تا این‌جا که یک فصل از سریال گذشته خاکستری و باورپذیر است.

اگر مخاطبی پرحوصله هستید و از تماشای آثار تاریخی و زندگینامه‌ای لذت می‌برید سریال «تاج» برایتان انتخابی مناسب خواهد بود.

فصل اول این سریال به تازگی به اتمام رسیده است.  

 

Mr Robot/ آقای ربات

سریال آقای ربات

سریال «آقای ربات» در مورد برنامه‌نویسی جوان به اسم الیوت است که با هک کردن سیستم‌های کامپیوتری و گوشی‌های هوشمند مردم با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند. او از توانایی‌های خود به عنوان اسلحه‌ای برای حفاظت از کسانی که برایش مهم هستند استفاده می‌کند، اما ناگهان خودش را بین شرکت امنیتی‌ای که آن‌جا کار می‌کند و دنیای زیرزمینیِ هکرها که وی را وادار می‌کنند شرکت‌های آمریکایی را هک کند، می‌بیند...

ژانر:درام٬ تریلر٬ مهیج 

خالق سریال: سم اسماعیل

بازیگران:رامی ملک٬ کارلی چاپکین٬ پورتیا دوبلدی٬ مارتین والستروم و...

قصه و ایده‌ی اولیه‌ی سریال «آقای ربات» نه تنها جذاب که هیجان‌انگیز و برای هر سریال‌دوستی شوق‌انگیز است. اما این ایده و طرح با بسط ناقص و غیرگرا در سریال هدر می‌رود. متاسفانه تلقی سازندگان سریال از ترسیم کاراکتری خاص تنها به انتخاب بازیگری با چهره نازیبا خلاصه می‌شود و این خاص بودن نه در رفتار و گفتار الیوت دیده می‌شود و نه در ماهیت شخصیت این فرد. «آقای ربات» یک ایده‌ی معرکه اولیه را که به شدت امروزی و دراماتیزه است با ساختاری شلخته و شخصیت پردازی ناکارآمد حیف می‌کند. استفاده از تمهید مونولوگ و اصرار سازندگان سریال به شبیه کردن الیوت از نظر انزوا‌طلبی به کاراکتر دکستر در سریال فوق‌العاده‌ی «دکستر» در سریال جواب نمی دهد و در نهایت الیوت تبدیل به شخصیتی نچسب و سرد تبدیل شده است که حتی بازی خوب رامی ملک هم نمی‌تواند از این شخصیت٬ کاراکتری دوست داشتنی بسازد.

داستان سریال هم با پیچش‌های غیرمعمول و البته غیر ضروری هرچه بیشتر مخاطب را پس می‌زند. اگر تماشای سریال‌هایی با مضمون تکنولوژی روز و هکرها برایتان جذاب باشد شاید «آقای ربات» را بدون در نظر گرفتن ضعف‌هایش بتوانید تا انتها تماشا کنید در غیر این‌صورت تماشای سریال برای‌تان تجربه‌ای ملال آور خواهد بود.

فصل دوم این سریال چند ماه قبل به اتمام رسیده است.

 

The Night Of/ آن شب

سریال آن شب

داستان سریال در مورد بررسی تحقیقات پلیس و رسیدگی‌های قانونی حول محور یک پرونده قتل پیچیده در نیویورک است. مردی پس از یک شب مهمانی گرفتن با زنی غریبه، صبح که بیدارشده و متوجه می شود آن زن با ضربات چاقو به قتل رسیده و او به عنوان متهم ردیف اول پرونده شناخته می‌شود...

ژانر: درام٬ جنایی

خالق سریال: ریچارد پرایس

بازیگران: ریز احمد٬ جان تورتورو٬ پیمان معادی٬ مایکل کی ویلیامز و...  

«آن شب» مینی سریال شاهکاری است از شبکه اچ بی او که این سال‌ها با ساخت سریال‌های سطح بالا دارای اعتبار ویژه‌ای بین سریال‌بین‌ها شده است. «آن شب» داستان پسر ساده و ظاهرا سر به‌ زیری است که یک شب با ماشین پدرش که یک تاکسی است به مرکز شهر رفته و اتفاقی با دختری معتاد آشنا می‌شود اما این آشنایی سرانجام خوشی ندارد و صبح همان شب، دختر به شکل فجیعی به قتل می‌رسد و تنها مظنون پسر جوان است. در اغلب سریال‌های جنایی مشخص شدن قاتل شاید بزرگترین انگیزه‌ی مخاطب برای پیگیری سریال باشد اما «آن شب» به حدی در داستان‌گویی و شخصیت‌پردازی موفق عمل می‌کند که مشخص نشدن قاتل برای مخاطب تبدیل به مساله‌ای ناراحت کننده نمی‌شود. درواقع جاذبه سریال به چیزی فراتر از یک سریال معمولی جنایی رسیده و قواعد سریال‌های جنایی را که در آن‌ها الزاما باید قاتل معرفی شود را می‌شکند. بازی‌های سریال همگی فوق العاده‌اند. جان تورتور در نقش وکیل سمج و بی پول و فرصت طلب و البته خوش‌قلب خیره کننده است. ریزاحمد به حدی شخصیت پسر دانشجو و مظنون به قتل را پرجزئیات و پیچیده ایفا می‌کند که مخاطب تا انتهای سریال در پذیرش او به عنوان یک قاتل بی‌رحم و یا یک قربانی مظلوم مردد می‌ماند. بازیگران نقش‌های فرعی هم همگی موفق می‌شوند و نتیجه‌ی داستانی گیرا٬ فیلمنامه‌ای به شدت جذاب و دقیق و بازی‌های عالی مجموعه‌ای می‌شود که تماشایش را به راحتی می‌توان به هر سریال‌بینی پیشنهاد کرد.

یکی از نکات جذاب این سریال برای مخاطبان ایرانی، حضور پیمان معادی در نقش پدر فرد مظنون به قتل است. معادی هم مانند سایر بازیگران به خوبی از پس ایفای نقش برآمده و درماندگی فردی مهاجر و شریف را که در شرایطی سخت گرفتار شده است به خوبی می‌توان در بازی و چهره‌ی او دید.

پخش این مینی سریال به اتمام رسیده است.

 

سریال the night of

سریال خارجی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی