نادر قاضی پور نمایندهی ارومیه یک از نمایندگانی است که خیلی خبرساز میشود. این بار هم با درگیر شدن با یک خبرنگار حاشیهی جدیدی در مجلس ایجاد کرد. ادامه را در بنیتا بخوانید.
در پایان جلسه علنی دیروز مجلس، نمایندگان در حال مصاحبه با خبرنگاران بودند. نادر قاضی پور هم در حال مصاحبه با خبرنگار روزنامه ایران بود. در پی مطرح شدن سؤالی در رابطه با موضوع فراکسیون مناطق ترکنشین، قاضی پور کنترل خود را از دست داد و با خبرنگار درگیری فیزیکی پیدا کرد. دیگر نمایندگان که شاهد این درگیری بودند، آن دو را از هم جدا کردند. قاضی پور دستگاه ریکوردر این خبرنگار را از او گرفت و وی را به دفتر حراست مجلس برد..
یکی از شاهدان عینی در این رابطه گفتگویی با «تابناک» داشت. وی گفت: «خبرنگار یکی از روزنامهها در گفت و گو با قاضی پور سؤالی درباره فراکسیون آذری زبانهای مجلس مطرح کرد، و قاضی پور با بیان اینکه ترکها در جنگ زحمات زیادی برای کشور کشیدهاند پاسخ خبرنگار روزنامه را داد»
او افزود: «قاضی پور در ادامه برخی مواضع قومیتی را مطرح کرد که با واکنش خبرنگار روزنامه مواجه شد، در این حین قاضی پور کنترل خود را از دست میدهد و با حمله به خبرنگار سؤال کننده چند مشت به صورت او میزند، و بعد یقه او را گرفته و به دیوار تکیه میدهد سپس نمایندگان و حاضران دیگر که در صحنه حضور داشتند این دو نفر را از هم جدا کردند».
این شاهد در پایان گفت: «قاضی پور دست خبرنگار را گرفت و به اداره حراست مجلس برد، متأسفانه حراست مجلس با ضبط دستگاه رکوردر این خبرنگار، تمام فایلهای صوتی وی را حذف کردند و به وی اجازه انتشار جزئیات خبر را ندادند».
متن این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
قاضیپور: حق ما را شما خوردید.
خبرنگار: ما خوردیم؟ یعنی کی؟
قاضیپور: شماها و اصلاحات.
خبرنگار: یعنی فارسها حق شما را خوردند یا اصلاحطلبان؟
قاضیپور: برو این را به آنهایی که شما را میفرستند تا این سؤالات را بپرسید بگو.
خبرنگار: کسی من را نفرستاده که این را از شما بپرسم.
قاضیپور: شماها نمیتوانید از ناموستان دفاع کنید. ما از ناموستان دفاع کردیم.
خبرنگار: شما از ناموس ما دفاع کردید؟
قاضیپور: در جنگها ببین. ببین ما در هشت سال دفاع مقدس چه کارها که نکردیم. زنان ما طلاهایشان را فروختند.
خبرنگار: مگر فقط در آذربایجان این کارها شده؟ مگر در کرمان و شیراز و شهرهای دیگر کسی این کارها را نکرده؟
قاضیپور: نه. شما نکردید.
خبرنگار: از کجا من را میشناسید که اینطور راحت میگویید شما نکردی؟
قاضیپور: شما دنبال اصلاحات و دنبال آزادی بودید. شما ضداسلام هستید. ضدولایت فقیه هستید. چون مرکز اسلام آذربایجان است. مرکز شیعه آذربایجان است.
خبرنگار: بر چه اساسی این را میگویید؟ یعنی جای دیگری در ایران شیعه نیست؟
قاضیپور: بنیانگذار شیعه در ایران صفویه و آذریها هستند. بفرمایید آقاجان.
چند صدای مبهم
خبرنگار: شما چرا مشت میزنید؟
چند صدای مبهم
چند نفر از حاضران: ولش کن حاجآقا.
قاضیپور: زنگ بزنید حراست.
یکی از حاضران: این چرا مشت میزنه؟
دقایقی بعد همان خبرنگار بار دیگر به راهروی مجلس بازگشت اما آن زمان قاضیپور در راهرو نبود. خبرنگار پارلمانی این روزنامه در اعتراض به این واکنش نماینده مجلس و همچنین رفتار حراست مجلس با وی در حال پیگیری موضوع و انجام مراحل شکایت از آنها است.
همچنین بعدازظهر روز گذشته و در واکنش به این اتفاق، نامهای با امضای بیش از ٢١٥ خبرنگار خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس منتشر شد که در آن آمده است: «جناب آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی؛ سلام همانگونه که استحضار دارید، روز یکشنبه ٧/٦/٩٥ رویداد تلخ و زشتی در راهروهای مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد که خبرنگاران، اصحاب رسانه و هر دیدهای را دردمند و آشفته کرد. نادر قاضیپور، نماینده مجلس از حوزه انتخابیه ارومیه، در میانه یک گفتوگو با خبرنگار پارلمانی روزنامه «ایران» زمانی که با پرسش ساده خبرنگار درباره «تأثیر شکلگیری فراکسیون آذریزبانها بر تقویت شکافهای قومیتی» روبهرو میشود، عصبانی شده و صورت او را زیر مشتهای چپ و راست میگیرد؛ دستش را میپیچاند و دستگاه ضبط صوتش را گرفته و کشانکشان به سوی حراست مجلس میبرد.
حراست مجلس هم در اقدامی ناباورانه، از وی تعهد میگیرد تا دیگر درگیری ایجاد نکند و تمام فایلهای ضبطشده در دستگاه ضبط صوت را پاک میکند. فایلی که گواهی میداد خبرنگار تنها سؤال کرده است و آقای قاضیپور بهجای جواب، با اتهامزنی با عناوینی چون «ضدانقلاب» و «ضداسلام»، مشتهای پیاپی حواله صورت او کرده است. دردمندانهترین بخش ماجرا، بیدفاعی خبرنگاری بوده است که در گیرودار کتکخوردن از نماینده مجلس، برای اینکه مشکلی برای رسانه متبوعش پیش نیاید، هیچ دفاعی از خود نمیکند و تنها میپرسد: «آقای قاضیپور چرا مرا میزنی؟» خبرنگاران، گروهی از نمایندگان و دوربینهای مستقر در راهروهای پارلمان، شاهد این ماجرا بوده و گواه این ماجرا هستند. البته امیدواریم سرنوشت فیلم این اتفاق سیاه، به سرنوشت فایل صوتی مصاحبه دچار نشود.
در شرایطی که خوشبینانه منتظر بودیم نماینده یادشده از اقدام شنیع خود نادم شده و حداقل عذرخواهی کند، وی فرار به جلو کرده و در گفتوگوهایی، کوشید کتککاریاش را برخاسته از عِرق قومی القا کرده و با تحریک احساسات قومی، برای خود پشتیبان بتراشد. رئیس محترم مجلس شورای اسلامی؛ مشت به صورت احسان بداغی، خبرنگار پارلمانی روزنامه ایران، تنها مشت به دهان ارگان رسمی دولت نبود؛ مشت به صورت همه خبرنگارانی بود که جز پرسش، خطای دیگری ندارند. بیگمان سالهاست دوره شعبانبیمخها در خیابان گذشته است و چه تلخ است اگر مجلس شورای اسلامی - که نهاد قانونگذاری است و کاری جز پاسداشت قانون ندارد- از خیابانها عقب بماند. جناب آقای لاریجانی بیگمان اهانت و برخورد فیزیکی از سوی هر سیاستمدار و مسئولی، از هر گرایش سیاسی، در مواجهه با هر خبرنگاری، از هر روزنامه و رسانهای محکوم است و ما امضاکنندگان این نامه ضمن محکومیت شدید این اتفاق، از جنابعالی میخواهیم با رسیدگی دقیق و سریع این بیاحترامی عظیم به ساحت خبرنگاری در «خانه ملت» را پیگیری نمایید تا هم کسی که مشت به صورت خبرنگار کوبیده و هم کسی که او را با امحای مدارک و تهدید خبرنگار یاری کرده، به مجازات برسند که اگر اینگونه نشود، بیم آن میرود نمایندهای که دیروز گفت «مجلس جای کرهالاغ و زن نیست» و امروز به صورت خبرنگار مشت میزند، فردا در صحن علنی مجلس چاقوکشی کند».