ماهان شبکه ایرانیان

انارکی‌محمدی: در کشور قانون مدیریت خدمات شهری واحد نداریم

نماینده مردم شهرستان‌های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: در ماده ۱۳۶ برنامه سوم و ۱۳۷ برنامه چهارم توسعه به افزایش اختیارات شوراها و مدیریت شهری توجه خاص شده که البته هنوز این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش ایسنا، احمد انارکی‌محمدی صبح امروز اول شهریور ماه در مراسم تحلیف شوراهای دوره پنجم شهرها و روستایهای بخش مرکزی رفسنجان با اشاره به اهمیت شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهار کرد: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها نشان می دهد انتخاب مسئولان در دستگاههای مختلف اجرایی کشور بر عهده مردم است و این موضوع اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا مجلس پارلمان محلی و رابط بین مردم و دستگاه اجرایی هستند و با توجه به اینکه از خود مردم هستند، مشکلات مردم را می‌شناسند و می‌توانند به‌طور مستقیم با دستگاه اجرایی مرتبط باشند و شوراها می توانند حتی لایحه مستقیم به دولت و مجلس ارائه دهند.

وی تصریح کرد: مشکل ما این است که در کشور قانون مدیریت خدمات شهری واحد نداریم و در مدیریت واحد اگر قرار است خدماتی در شهر ارائه شود شهرداری باید صفر تا صد را مدیریت کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها به دلیل نداشتن درآمد پایدار مجبور به شهرفروشی می‌شوند، شوراها با توجه به اینکه نقش اقتصادی، اجتماعی و درآمدزایی دارند، باید وارد عمل شده و شهرداران قوی، کاربلد، هماهنگ و متخصص انتخاب کنند.

انارکی‌محمدی با بیان اینکه شهردار برای رشد همه‌جانبه باید شهر را مدیریت کند، تصریح کرد: از اصلی‌ترین موانع مدیریت شهری چندپارگی آن در عرصه تصمیم‌سازی، سیاستگذاری و مدیریت است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم نمایندگان به نفع مدیریت واحد شهری کار کردند، این برنامه از ابتدای امسال اجرایی می‌شود که تمام سازمانها موظفند در چارچوب سازماندهی منظم به سامانه یکپارچه شهری پاسخگو باشند.

نماینده مردم شهرستان‌های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در ماده 136 برنامه سوم و 137 برنامه چهارم توسعه بر افزایش اختیارات شوراها و مدیریت شهری توجه خاص شده که البته هنوز این قانون اجرایی نشده است.

انارکی محمدی با بیان اینکه طرح مدیریت واحد شهری نیز تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است، یادآور شد: قانون شهرداریها برای 40 تا 50 سال قبل است که جوابگوی دوره کنونی نیست و طرح مدیریت واحد شهری درآمد پایداری برای شهر ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات زیرساختی شوراها این بود که برای هزینه‌کرد درآمد ثابت نبود و مجبور به شهرفروشی می‌شدند، ادامه داد: بر اساس بند ب ماده 6 برنامه ششم عوارض حاصل از  ارزش افزوده با ترکیبات قانونی و کسب حقوق دولتی قرار شد، حسابی برای استان‌ها به صورت تمرکز وجوه ایجاد شود که از محل آن 65 درصد به حساب شهرداری‌ها و 35 درصد به حساب دهیاری‌ها واریز شود.

نماینده مردم شهرستان‌های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این موضوع تحول خوبی برای ایجاد زیرساخت در شهر و روستا ایجاد می‌کند و از شهرفروشی جلوگیری می‌شود، البته عوارض یاد شده، مستقیماً پانزدهم هر ماه به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان