ماهان شبکه ایرانیان

ماجراجویی در غذاهای استانبول

از رستورانهای معروف و باکیفیت گرفته تا غذا فروشیهای خیابانی، غذاهای متنوع و خوشمزه‌ی ترکیه‌ای، زبان‌زدِ خاص و عام است. می‌خواهیم سفری به آشپزخانه‌های ترکیه داشته باشیم تا خوشمزه‌ترین غذاهای این شهر را بشناسیم. در استانبول، رستوران‌ها و کافه‌ها و حتی غذا فروشی‌های کنار خیابان، ارزش امتحان کردن دارند زیرا غذاهای ترکی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند.

از رستورانهای معروف و باکیفیت گرفته تا غذا فروشیهای خیابانی، غذاهای متنوع و خوشمزه‌ی ترکیه‌ای، زبان‌زدِ خاص و عام است. می‌خواهیم سفری به آشپزخانه‌های ترکیه داشته باشیم تا خوشمزه‌ترین غذاهای این شهر را بشناسیم. در استانبول، رستوران‌ها و کافه‌ها و حتی غذا فروشی‌های کنار خیابان، ارزش امتحان کردن دارند زیرا غذاهای ترکی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. 

بدون شک، یکی از بهترین راه‌های شناخت یک شهر، بررسی غذاها و رستوران‌های آن است و باید بگویم که در شهر استانبول، به‌سختی می‌توانید از گردش در رستوران‌ها و مزه کردن انواع غذاهای خوشمزه بگذرید. در این شهر، می‌توانید هم غذاهای سنتی ترکیه و هم غذاهای بین‌المللی بسیار خوشمزه‌ای پیدا کنید زیرا آشپزهای استانبولی، در پختن هر نوع غذایی مهارت زیادی دارند. با بنیتا همراه باشید.

یک رستوران خوب

پیدا کردن یک رستوران خوب در استانبول، کار چندان سختی نیست. رستورانِ "اولوس 29"، قطعا یکی از بهترین رستوران‌های این شهر است که بیش از بیست سال سابقه دارد و در طول این مدت، به‌خوبی نظر مثبت افراد محلی و گردشگران را جلب کرده است. این رستوران که در خیابانِ "احمد ادنان سیگان کدیسی" واقع شده است، به خاطر منظره‌ی زیبایی که از تنگه‌ی "بفسر" دارد معروف است. غذای رستوران "اولوس 29"، از دسته‌ی غذاهای مدرن و بین‌المللی با ترکیبی از غذا و ادویه‌های سنتی ترکیه‌ای است. اگر گذرتان به این رستوران افتاد، ما به شما پیشنهاد می‌کنیم «سوتلیس» را امتحان کنید. این غذا یک پودینگ خامه‌ای برنج است که رستوران "اولوس 29" به‌خوبی آن را درست می‌کند.

تازه‌ترین ماهی‌ها

غذای ترکی

Credit: Sleeplessinkl

برای یک تجربه‌ی متفاوت، می‌توانید به رستوران "بی اوغلو" سری بزنید. این رستوران، در انتهای پل معوفِ "گاتالا" قرار گرفته و به شما اجازه می‌دهد از ماهی‌های خارق‌العاده‌ای نوش جان کنید. هرچند که در اطراف این رستوران، رستوران‌های بسیار گران‌قیمتی وجود دارند و ناخودآگاه این طور به نظر می‌رسد که "بی اوغلو" هم جزو آن‌ها حساب می‌شود اما این رستوران قیمت آن‌چنان بالایی برای غذاهایش در نظر نگرفته است. اگر تصمیم داشتید به این رستوران بروید، حتما یک نمونه «لوفور» سفارش دهید. این غذا به اسم «ماهی آبی» هم شناخته می‌شود که یک غذای اصیل استانبولی است.

سالم و خوشمزه

در استانبول، غذاهای طبیعی و سالم به فراوانی پیدا می‌شود. یکی از مکان‌های موردعلاقه‌ی ما برای غذا‌های سالم و تازه و در عین حال خوشمزه، "کافه مگ" است. این کافه، در تمام روز غذاهای تازه سرو می‌کند. برای مثال "گرانولای خانگی" برای صبحانه، «pancarlı kısır» و یا تبوله به همراه چغندر، برای وعده‌ی ناهار و بشقاب ماهی سی باس برای شام.

به عنوان یکی از غذاهای معروفِ این کافه که پیشنهاد «مرو گولک» مدیر و صاحب این کافه هم هست، می‌توان به «mantı » که به نام راویولی ترکیه‌ای شناخته می‌شود اشاره کرد. این غذا، یک بشقاب بخارپز است که در آن گوشت مزه‌دار شده به همراه سس ماست تازه سرو می‌شود.

یک غذای راحت

غذای ترکی

Credit: Sleeplessinkl

رستوران «Fıccın» در "بی اوغلو"، راویولی ترکیه‌ای بی‌نظیری سرو می‌کند که همراه با مخلفات ‌غذایی بسیار خوشمزه‌ای است. «بیلگ اروغلو» دستیار مدیر کل این رستوران، به ما غذای « köpoglu» را پیشنهاد می‌کند. این غذا از بادمجانِ سرخ شده به همراه سس گوجه فرنگی و ماست تشکیل شده است. یکی دیگر از غذاهای معروف این رستوران، «acuka» است که از گردو و فلفل قرمز له شده درست می‌شود. البته نباید از«çerkez tavuğu» غافل شد. این غذا یک بشقاب متشکل از مرغ خرد شده، پوره‌ی گردو و سیر است که مزه‌ی بسیار خوبی دارد.

غذاهای خیابانی

غذای ترکی

Credit: Sleeplessinkl

استانبول، به غذاهای خیابانی‌اش مشهور است. در میان این غذاها، موارد خاصی وجود دارد که نباید استانبول را بدون امتحان آن‌ها ترک کنید. یکی از این غذاها، پیتزای ترکیه‌ای و یا «Lahmacun» است که از یک لایه نان نازک و گوشت چرخ کرده روی آن تشکیل شده است. «Tatbak» که می‌توانید بهترین نوع آن را در غذا فروشی خیابانی "آکاوک سواک" در محله‌ی نیسانتاسی پیدا کنید، یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه‌ای است. دونر کباب، یک غذای ترکیه‌ای است که به سر تا سر دنیا رسیده و در خیلی از کشورها سرو می‌شود. بهترین دونر کبابی که ما امتحان کرده‌ایم، در رستوران خیابانی محله‌ی "سینانپاسا" بوده است که کباب را در نان پیتا‌ی خانگی سرو می‌کند و بسیار خوشمزه است.

غذاهای فوری برای آخر شب

غذای ترکی

Credit: Sleeplessinkl

اگر دیروقت است و گشنه شده‌اید، می‌توانید «ıslak» را امتحان کنید. این غذا یک نوع همبرگر مخصوص ترکیه است که با سس گوجه فرنگی سرو می‌شود. اگر از افراد محلی بپرسید به شما می‌گویند که بهترین محل برای خوردن این غذا میدان تقسیم است و این از صفِ مردمی که آن‌جا تشکیل می‌شود، کاملا قابل حدس است. می‌توانید در راه، یک فنجان چای محلی ترکیه‌ای هم بگیرید تا به همراه غذایتان بنوشید. جالب است بدانید که مردم ترکیه، بیشترین سرانه‌ی مصرف چای در دنیا را دارند و بیشتر از هر ملتی در روز چای می‌نوشند. چای سیاه در این کشور، بسیار غلیظ و شیرین سرو می‌شود که «çay» نام دارد.

خرید همراه با سرو غذا

علاقه‌ی مردم استانبول به غذا، حتی در مراکز خریدشان نیز مشهود است. شما می‌توانید در حالی که انواع غذا‌ها و خوراکی‌های خوشمزه را می‌خورید، خرید هم بکنید و روز لذت‌بخشی را برای خود بسازید. مرکز خرید "ایستینیه پارک"، یک سالن غذاخوری بزرگ و گسترده در بیرون از ساختمان و همچنین یک مغازه خوراکی‌فروشی در داخل خود دارد که از بازار‌های سنتی ترکیه‌ای الهام گرفته شده است. "فود کورت" مرکز خرید محله‌ی نیسانتاسی، بسیار جذاب است. در این فود کورت که "محله" نام دارد، همه نوع غذا از غذاهای اصلی گرفته تا خوراکی‌های کوچک میان وعده‌ای، کافی شاپ و انواع و اقسام رستوران‌ها پیدا می‌شود. این فود کورت که در طبقات بالای مرکز خرید قرار دارد، محیط راحت و دنجی فراهم کرده و از شما با انواع غذاها پذیرایی می‌کند، حتی قسمتی برای غذای بیرون‌بر دارد که شما می‌توانید غذای دلخواهتان را بخرید و با خود به محل اقامتتان ببرید.

علاقه‌مندان به شیرینی بخوانند

غذای ترکی

Credit: Sleeplessinkl

یک تور مناسب در شهر استانبول، توری است که شامل سر زدن به شیرینی فروشی‌های معروف این شهر بشود. باقلوا، یک نوع شیرینی ترکیه‌ای است که از زمان امپراطوری عثمانی، به عنوان محبوب‌ترین شیرینی ترکیه شناخته می‌شود. باقلوای ترکیه، کمی متفاوت از باقلوای ایرانی است و از لایه‌های شیرینی فیلو تشکیل شده که آجیل خرد شده را در میان خود نگه می‌دارند و در شیره یا عسل غلتانده می‌شود.‌ قنادی «Karaköy Güllüoglu» که در سال 1820 میلادی تاسیس شده، یکی از قدیمی‌ترین جاهایی است که باقلوا می‌پزد و محل مناسبی برای چشیدن این شیرینی کلاسیک است. یکی دیگر از باقلوا فروشی‌های محبوب استانبول، باقلوای «پر» است که در محله‌ی نیسانتاسی قرار دارد. این قنادی یکی از بهترین باقلوا‌های استانبول را می‌پزد و محیط دوستانه و راحتی دارد. 

یکی دیگر از شیرینی‌های خوشمزه‌ی ترکیه، «şöbiyet» است که مانند باقلوا، از لایه‌های شیرینی فیلو و آجیل خورد شده درست می‌شود و در وسط آن، یک کرمِ خوشمزه می‌ریزند که واقعا ارزش امتحان کردن دارد.

اگر دلتان باز هم شیرینی می‌خواهد بهتر است چند تکه از راحت‌الحلقوم‌های استانبولی را امتحان کنید. قنادی «علی محی‌الدین» در سال 1777 میلادی تاسیس شده و از آن زمان توسط یک خانواده اداره می‌شود و یکی از بهترین راحت‌الحلقوم‌ها را می‌پزد. راحت‌الحلقوم با طعم گل محمدی، یکی از خوشمزه‌ترین انواع این شیرینی و البته حالت سنتی آن است؛ البته راحت‌الحلقوم‌هایی که با خامه پر شده‌اند هم بسیار خوشمزه هستند و با هر گاز، شما را به یاد دو قرن تخصص این قنادی می‌اندازند. 

اگر از تاین ماجرا لذت بردید می‌توانید یک سری هم به "جواهرات الهام گرفته از طبیعت که در ترکیه می توانید بخرید

" بزنید.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی