ماهان شبکه ایرانیان

روستای بدربان

معرفی روستای بدربان: کشور: ایران

معرفی روستای بدربان:
کشور: ایران

نام استان: کرمانشاه

نام شهرستان: صحنه

نام بخش: بخش مرکزی شهرستان صحنه

نام دهستان: هجر

قدمت تاریخی روستای بدربان

با توجه به اینکه این روستا در پایین دست چشمه ای بسیار پرآب معروف به سراب بدربان قرار گرفته از دیرباز مهد سکونت انسانها قرار گرفته است.

دکتر یعقوب محمدی فر ریاست دانشکده هنر ومعماری دانشکاه بوعلی سینا همدان وپژوهشگربرتر ایران در زمینه باستان شناسی با بررسی های لازم در این روستا و انجام آزمایش بر روی شواهد موجود از جمله پیکان های قدیمی وتکه های شکسته کوزه و وجود تپه های تاریخی با قدمت بسیار بالانظیر:تپه مسی در جنوب.تپه سراب بدربان در شمال شرق وتپه بدربان در غرب. که تمامی این تپه ها ثبت آثار ملی نیز گردیده وبا دیگرتحقیقات وسیع در منطقه غرب کشور قدمت این روستا را بیش از 5500 سال ارزیابی کرده اند.که این قدمت برای یک مکان تاریخی بسیار قدمت بالایی می باشد وهمین موضوع می تواند این روستا را در زمره یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های انسان در ایران وحتی در جهان قرار دهد و این موضوع مستلزم کنکاش های لازم توسط سازمان باستان شناسی کشور می باشد چرا که توسط این کنکاش ها می توان شواهد بسیار زیادی دیگری نیز به دست آورد و چه بسا قدمت این روستا بسیار بیشتر از 5500 سال باشد .

آثار تاریخی وگردشگری روستای بدربان

1-تپه بدربان : این تپه مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در استان کرمانشاه شهرستان صحنه، بخش صحنه، روستای بدربان واقع شده و این اثر در تاریخ 7 مهر 1381 با شمارهٔ ثبت 6452 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

2- تپه موسی بدربان: این تپه مربوط به عصر مس و سنگ – عصر برنز است و در شهرستان صحنه، بخش مرکزی، روستای بدربان واقع شده و این اثر در تاریخ 18 خرداد 1384 با شمارهٔ ثبت 11823 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

3-تپه سراب بدربان: این تپه مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان – است و در شهرستان صحنه، بخش مرکزی، روستای بدربان واقع شده و این اثر در تاریخ 18 خرداد 1384 با شمارهٔ ثبت 11851 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

4-سراب بدربان:این سراب یکی از سراب های پر آب ایران می باشد که از قدمت بسیار بالایی برخوردار می باشد و طبق گفته محققین وکارشناسان باستان شناس قدمت این سراب به زمانی بسیار بیشتر از 5500 سال می رسد زیرا که شواهد موجود مربوط به سکونت در روستای بدربان که در سمت جنوب این سراب می باشد بیش از 5500سال توسط کارشاسان باستان شناس تخمین زده شده است. ویکی از چشمه های پرآب می باشد. آب این سراب از زیر کوه هجربیرون می زند .و چندین بار نیز غارنوردان سعی نموده اندکه دهانه ورودی این سراب را باز نموده یا از یک غار که در بالای کوه هجر می باشد وارد شوندزیرا بنابه گفته های مردم منطقه وکارشناسان بارها هنگام تغیان این سراب تعداد زیادی ماهی ازآن بیرون زده اند وطبق نظر کارشناسان زمین شناسی وباستان شناس یک دریاچه در زیر بستر کوه هجر می باشد این ماهی ها در آنجا پرور ش می یابند.ومقداری از آب این سراب برای آبیاری اراضی پایین دست رودخانه استفاده شده وبیشتر آن به رود گاماسیاب می ریزدکه پس از طی مسیرطولانی به رودخانه کرخه وسپس کارون ودر نهایت وارد خلیج همیشگی فارس شده ودر آبهای آزاد بین اللمللی قرار می گیرد.

5-بقعه بابا ولی الدین بدربان :شمال شرقی روستای بدربان در بین درختان کهن سال بقعه ای ساخته شده که بنا به گفته بزرگان روستا از نوادگان امامان شیعه می باشد.اما شجره نامه ای از این امام زاده در دست نیست که بتوان به صورت قطع بر روی آن نظر داد.اما بعضی از اهالی آنرا به بقعه بابا ولی الدین واقع در قسمت بالای روستای سفیدچقا نسبت می دهند.

6- کوه هجر:
این کوه در دهستان هجر شمال روستای بدربان با ارتفاع 2538 متر از سطح دریا واقع که به دهستان چمچمال هرسین کشیده شده و از غرب به قله هجر متصل گردیده ، بطور مشترک کوهستان کوچکی را بوسیله رودخانه دینور از سمت غرب و از کوهستان پرو جدا و تشکیل میدهند ، وسعت کوهستان برابر 140 کیلومتر مربع بوده ویکی از جاذبه های گردشگری در استان کرمانشاه و دارای طبیعتی بکر وزیبا می باشد.

ساختار جمعیت شناختی روستای بدربان
از نظر جمعیت شناختی روستای بدربان چندتیره می باشد که در این متن تیره اصلی روستای بدربان مورد بررسی قرار می گیرد.جمعیت اصلی این روستا را افرادی تشکیل می دهندکه از ایل زنگنه می باشندوزبان اصلی مردم این روستا نیز کردی می باشد که متاسفانه بعضی از دوستان به دلیل عدم آگاهی کامل زبان روستای بدربان را زبان لکی می دانند و نژاد جمعیتی این روستا را به نژاد جمعیتی منطقه هرسین و قسمت چمچمال جنوبی یکی می داننددر صورتی که واقعیت کاملا برخلاف این موضوع می باشد وزبان مردم این روستا کردی می باشد نه زبان لکی و نژاد غالب مردم این روستا نیز از ایل زنگنه میباشد.ودر این قسمت سعی داریم که تاریخچه ایل زنگنه را مورد بررسی وتحلیل قرار دهیم که مبنای تمامی موارد زیر کتاب های معتبر تاریخی می باشد.

تاریخچه ایل زنگنه:

ایل زنگنه کهن سال ترین تشکیلات ایل ایرانی است ، که ریشه در حماسه و تاریخ و فرهنگ این مرزو بوم دوانیده و در تمامی دوران تاریخ این سرزمین راه سربلندی و صیانت و استقلال ایران قد برافراشته و از خود سایه روشن بر جای گذاشته اند .

روستای بدربان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی