
به گزارش ایسنا، سید محمد هادی موسوی با اشاره به تدوین دستورالعمل رسیدگی به امور ایثارگران و ابلاغ آن به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور اظهار کرد: اصلیترین اهداف این دستورالعمل، اعتلا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ایجاد بانک اطلاعاتی ایثارگران، تجلیل و تکریم از آنها، توانمندسازی ایثارگران از نظر ارتقای علمی و استفاده از توان آنها در حوزههای مدیریتی و ارائه خدمات شایسته به ایثارگران بود.
مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران با اشاره به تشکیل شورای عالی ایثارگران در وزارت بهداشت، افزود: کمیتههای ایثارگران نیز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور تشکیل شد و در همه واحدها نیز رابط ایثارگران، مشخص شده است. اولین جلسه شورای عالی ایثارگران با حضور وزیر بهداشت و معاونین این وزارتخانه، مسئول بسیج و سه تن از ایثارگران برگزار شد و مصوبههای بسیار خوبی به همراه داشت.
موسوی یادآور شد: وزارت بهداشت نیز مانند سایر دستگاههای اجرایی فعال در دوران دفاع مقدس، در نمایشگاه-موزه تبیین و ارائه اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس در محل نمایشگاههای دائمی تهران حضور پیدا کرد و این نمایشگاه هنوز هم فعال است و علاقهمندان میتوانند گوشههایی از خدمات وزارت بهداشت در آن دوران را از نزدیک مشاهده کنند.
مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران در ادامه با بیان اینکه در دولت یازدهم، وزیر بهداشت به طور منظم به دیدار خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران رفت و از آنها تقدیر کرد، گفت: توجه دکتر هاشمی به خانوادههای شاهد و ایثارگر، بسیار ویژه است؛ زیرا آنها سرمایههای اصلی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
موسوی با اشاره به راهاندازی سامانه ایثارگران در مجموعه وزارت بهداشت، گفت: ایثارگران وزارت بهداشت با ورود به این سامانه و وارد کردن کد ملی خود میتوانند اطلاعات و سوابق خود را مشاهده کنند. همچنین در این سامانه اخبار دفتر شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت بارگذاری میشود.
وی تصریح کرد: امور ایثارگران دانشجویان و کارمندان در دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت با همدیگر ادغام شدند تا اقدامات موازی حذف و امور یکپارچه شود.
مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران نقش جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس را بسیار مهم و اساسی دانست و گفت: دوران دفاع مقدس برای کشور، دورانی تکرارنشدنی بود؛ زیرا همه با خلوص، جان خود را کف دست گذاشتند و از آب و خاک ایران در مقابل کل دنیا دفاع کردند.
موسوی تصریح کرد: اگر میخواهیم کشور پیشرفت کند، باید همان روحیات بسیجی، انقلابی و بدون هیچ چشمداشتی همچنان وجود داشته باشد. جامعه پزشکی نیز مانند سایر اقشار نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشتند. بسیاری از پزشکان با حضور خود در جبههها، جان بسیاری از رزمندهها را نجات داده و تجربیات بسیار گرانبهایی را کسب کردند و بسیاری از پزشکان نیز در آن دوران، جانباز و شهید شدند.
وی اضافه کرد: گروههای پزشکی کشور در بیمارستانهای صحرایی در خط مقدم جبههها حضور فعال داشتند و هر زمان که به وجود جامعه پزشکی نیاز باشد، حضور فعال خواهند داشت و در حال حاضر هم پزشکان ایرانی در جبهههای مقاومت در عراق و سوریه، به صورت داوطلبانه و مشتاقانه حضور پیدا میکنند.
مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگر در خصوص لزوم ثبت و مستندسازی آثار و خدمات دوران دفاع مقدس و شناساندن آن به نسلهای بعدی، گفت: در برنامه ششم توسعه، بسیاری از دستگاههای اجرایی مانند وزارت بهداشت، علوم و آموزش و پرورش تکلیف پیدا کردند که اقداماتی را در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام دهند.
به گزارش وبدا، موسوی تاکید کرد: وزارت بهداشت از پژوهشها و پایاننامههایی که با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام شود، حمایت میکند. در حوزه ایثار و شهادت در حوزه سلامت، پروژهها و طرحهای تحقیقاتی زیادی با موضوعاتی مانند بیماران شیمیایی، معلولیتها و بررسی جانبازان قطع نخاعی میتواند انجام شود که کاربردی باشد.